Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ARKADIUSZ i solanka wytrzymała 2 tygodnie

Nie mówiłem ,że nie wytrzyma tylko żebyś ją pilnował :grin: .Ja boczki parzę.Rzecz gustu.

 

[ Dodano: Sob 18 Gru, 2010 19:21 ]

Co Ty dzisiaj zjadłeś

Ojojoj. :grin: Pstrąga wędzonego co mi spadł z haka w wędzarni :cry: .Ale dwa się uchowały :lol:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138035
Udostępnij na innych stronach

Jak ładnie widać , gdzie te listki były. :grin:

poszedłem za twoją radą :lol:

 

[ Dodano: Sob 18 Gru, 2010 19:27 ]

Co Ty dzisiaj zjadłeś? :grin:

tylko talerzyk rosołu z baraniny+kura i 4 pączki resztę czekam na szyneczki :lol: :tongue:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138048
Udostępnij na innych stronach

Maxell napisał/a:

Co Ty dzisiaj zjadłeś? :grin:

 

tylko talerzyk rosołu z baraniny+kura i 4 pączki resztę czekam na szyneczki :lol: :tongue:

:grin: To pytanko było dla tego OJJOJJ :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138062
Udostępnij na innych stronach

jokej napisał/a:

Maxell napisał/a:

Co Ty dzisiaj zjadłeś? :grin:

 

tylko talerzyk rosołu z baraniny+kura i 4 pączki resztę czekam na szyneczki :lol: :tongue:

 

 

:grin: To pytanko było dla tego OJJOJJ :grin:

Właśnie teraz was rozumie tylko tyle zostało z kilowej szyneczki wyszło :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: jutro dam więcej zdjęć

 

[ Dodano: Sob 18 Gru, 2010 22:06 ]

Troszke szynka z kozy wyszła zamało uwędzona jutro zrobie zdęcie miałem 2 jedną parzyłem

drugą jutro podwedze i zobacze która będzie lepsza Pozdrawiam :lol: :thumbsup: :lol: :thumbsup: :lol: :thumbsup: JESTEM OGÓLNIE ZADOWOLONY ZE SWOJEJ PRACY

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138085
Udostępnij na innych stronach

Jak obiecałem dołanczam zdjecia moich wędzonek co o tym myślicie w smaku rewelacja boczek 1 tylko wędziłem a drugi sparzyłem oba super ale dla mnie lepszy parzony

te ostatnie to szynka z kozy tylko wędzona i szynka wieprzowa tylko wędzona jeżeli chodzi o szynke z kozy to proponuje ją sparzyć owiele lepsza jak dla mnie :lol: :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138344
Udostępnij na innych stronach

Jak obiecałem dołanczam zdjecia moich wędzonek co o tym myślicie

 

w smaku rewelacja

drugi sparzyłem oba super ale dla mnie lepszy parzony

 

Myślę że już sam sobie odpowiedziałeś . To jest w Naszych domowych wyrobach najważniejsze . Smaczne i zdrowe :clap: :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138349
Udostępnij na innych stronach

zdjecia moich wędzonek co o tym myślicie w smaku rewelacja

I to jest najważniejsze. :clap: A wygląd bardzo apetyczny :thumbsup: Gratuluję i życzę kolejnych udanych wyrobów.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138372
Udostępnij na innych stronach

jokej, no i pieknie tylko tak dalej. Co do boczku to rzecz gustu. Ja nie marynuje tylko nacieram solą i ziołami 24-48 godz. przed wędzeniem, Pózniej wędzę a na końcu zwiekszam temperaturę do 85 stopni na 30 minut i już nie gotuję.Mnie taka bardziej odpowiada.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138376
Udostępnij na innych stronach

jokej, no i pieknie tylko tak dalej. Co do boczku to rzecz gustu. Ja nie marynuje tylko nacieram solą i ziołami 24-48 godz. przed wędzeniem, Pózniej wędzę a na końcu zwiekszam temperaturę do 85 stopni na 30 minut i już nie gotuję.Mnie taka bardziej odpowiada.

ok mam tylko takie pytanko mam boczek(a raczej łate) z kozy i chciałem go zrobic coś poobnego jak DZIADEK http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1188 tylko nie wiem czy peklować boczek może zrobie tak jak ty na 2 dni na sucho co o tym myślisz ?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138377
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.