arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 18 Grudnia 2010 ARKADIUSZ i solanka wytrzymała 2 tygodnieNie mówiłem ,że nie wytrzyma tylko żebyś ją pilnował :grin: .Ja boczki parzę.Rzecz gustu. [ Dodano: Sob 18 Gru, 2010 19:21 ] Co Ty dzisiaj zjadłeśOjojoj. :grin: Pstrąga wędzonego co mi spadł z haka w wędzarni .Ale dwa się uchowały :lol: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Jak ładnie widać , gdzie te listki były. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokej Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Jak ładnie widać , gdzie te listki były. :grin: poszedłem za twoją radą :lol: [ Dodano: Sob 18 Gru, 2010 19:27 ] Co Ty dzisiaj zjadłeś? :grin:tylko talerzyk rosołu z baraniny+kura i 4 pączki resztę czekam na szyneczki :lol: :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Maxell napisał/a: Co Ty dzisiaj zjadłeś? :grin: tylko talerzyk rosołu z baraniny+kura i 4 pączki resztę czekam na szyneczki :lol: :tongue: :grin: To pytanko było dla tego OJJOJJ :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokej Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Grudnia 2010 jokej napisał/a: Maxell napisał/a: Co Ty dzisiaj zjadłeś? :grin: tylko talerzyk rosołu z baraniny+kura i 4 pączki resztę czekam na szyneczki :lol: :tongue: :grin: To pytanko było dla tego OJJOJJ :grin:Właśnie teraz was rozumie tylko tyle zostało z kilowej szyneczki wyszło :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: jutro dam więcej zdjęć [ Dodano: Sob 18 Gru, 2010 22:06 ] Troszke szynka z kozy wyszła zamało uwędzona jutro zrobie zdęcie miałem 2 jedną parzyłem drugą jutro podwedze i zobacze która będzie lepsza Pozdrawiam :lol: :thumbsup: :lol: :thumbsup: :lol: :thumbsup: JESTEM OGÓLNIE ZADOWOLONY ZE SWOJEJ PRACY Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokej Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jak obiecałem dołanczam zdjecia moich wędzonek co o tym myślicie w smaku rewelacja boczek 1 tylko wędziłem a drugi sparzyłem oba super ale dla mnie lepszy parzony te ostatnie to szynka z kozy tylko wędzona i szynka wieprzowa tylko wędzona jeżeli chodzi o szynke z kozy to proponuje ją sparzyć owiele lepsza jak dla mnie :lol: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jak obiecałem dołanczam zdjecia moich wędzonek co o tym myślicie w smaku rewelacja drugi sparzyłem oba super ale dla mnie lepszy parzony Myślę że już sam sobie odpowiedziałeś . To jest w Naszych domowych wyrobach najważniejsze . Smaczne i zdrowe :clap: :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 19 Grudnia 2010 zdjecia moich wędzonek co o tym myślicie w smaku rewelacjaI to jest najważniejsze. :clap: A wygląd bardzo apetyczny :thumbsup: Gratuluję i życzę kolejnych udanych wyrobów. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 19 Grudnia 2010 jokej, no i pieknie tylko tak dalej. Co do boczku to rzecz gustu. Ja nie marynuje tylko nacieram solą i ziołami 24-48 godz. przed wędzeniem, Pózniej wędzę a na końcu zwiekszam temperaturę do 85 stopni na 30 minut i już nie gotuję.Mnie taka bardziej odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokej Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 19 Grudnia 2010 jokej, no i pieknie tylko tak dalej. Co do boczku to rzecz gustu. Ja nie marynuje tylko nacieram solą i ziołami 24-48 godz. przed wędzeniem, Pózniej wędzę a na końcu zwiekszam temperaturę do 85 stopni na 30 minut i już nie gotuję.Mnie taka bardziej odpowiada. ok mam tylko takie pytanko mam boczek(a raczej łate) z kozy i chciałem go zrobic coś poobnego jak DZIADEK http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1188 tylko nie wiem czy peklować boczek może zrobie tak jak ty na 2 dni na sucho co o tym myślisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Myslę że można natrzeć solą i ziołami ja jeszcze posypuję papryką i do lodówki, pózniej wędzenie i podpiekanie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokej Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Myslę że można natrzeć solą i ziołami ja jeszcze posypuję papryką i do lodówki na jak długo :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4923-zaczynam-pierwsze-wedzenie/page/2/#findComment-138381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.