Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ta pozycja Zbójaszku jest zdecydowanie lepsza :grin:Nie wiem jaką pozycję wybiorę :tongue:Raz możesz na stojąco, a raz spróbuj na leżąco... oczywiście piec rurki w piekarniku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Darino, pytałeś o fotkę to proszę :grin: Karkówka a'la parmeńska. Powięź trochę za mało wyciąłem, ale jest jadalna, już mam zamówienie i muszę siostrze taką robić Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Karkówka a'la parmeńska. :clap: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam świątecznie :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Karkówka a'la parmeńska. To pieski były zawiedzine i nie przemówiły ludzkim głosem? :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zbój Madej, napiszę tak ,ja bym ją chętnie zszamał :thumbsup: :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zbóju!Dziś jak pisałem były rurki nadziewane. Moja córa postanowiła nadziać je farszem grzybowym! oczywiście miała moją zgodę i takim pistoletem do wyrobu ciastek nadziewaliśmy do barszczyku. Było to danie dnia!!! Rurki robiły za krokiety! Polecam i dzięki PePe za podpowiedź. To TY o orzeszkach faszerowanymi pasztetem pisałaś. Zięć z córką obchodzili dziś urodziny, on urodziła się 17 a zięć 25 grudnia. Proszę o zrozumienie, ale w naszej tradycji to wędliny na Wielkanoc się robiło, a na święta "zimowe" to rybki i ciasta. Ile można jeść tych nawet bardzo dobrych wędlin?U nas na święta robimy tylko to co nie robi się przez resztę roku.Jutro kutia ze slizikami. U nas zero wędlin, za to pełno różnych ryb i nie tylko! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 25 Grudnia 2010 U nas zero wędlin, za to pełno różnych ryb i nie tylko! U mnie też... w Wigilię tak jest..ryby do oporu ..pod różnymi postaciami..: w galarecie,faszerowane,pieczone,smażone,śledzie na "x'" sposobów.... ..ale w Boże Narodzenie...szyneczka.... :rolleyes: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 26 Grudnia 2010 To pieski były zawiedzioneByły i to bardzo :grin: :grin: Moja córa postanowiła nadziać je farszem grzybowym!Już mam zapisane na boku i na pewno będą robione Papcio, czy to taki farsz grzybowy z kapustą do pierogów? czy jakiś specjalny przepis tego farszu?? :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Papcio, czy to taki farsz grzybowy z kapustą do pierogów? czy jakiś specjalny przepis tego farszu?? :grin: Same grzybki z cebulką, bez kapusty. Do uszek kupiłem borowiki w Auchanie a do farszów np. do pierogów mam grzybki które mi dostarczono. W rodzinie zięcia są "maniacy" zbierania grzybów. W sezonie to jeżdżą gdzie się da i zbierają (mają mały przerób ale zbierają), a ja mam kilka koszy z nadwyżki i roboty z grzybami. Nigdy nie powiedziałem by mi nie przynosili - żeby nie obrazić! :) bo mogliby już nie dać - choć mam dużo roboty z czyszczeniem. W tym roku to żeby nie narobić się to po oczyszczeniu zasoliłem je i tak będę zawsze robił. Z tych grzybów córka zrobiła typowy farsz z cebulką. Na sylwka też będę robił rurki, będziemy "dziadować" z wnukiem, a młodzi - kto wie co będą robić? :grin: :grin: Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 26 Grudnia 2010 A ja dzisiaj rodzinie zapowiedziałem, na przyszłe Boże Narodzenie zero wędlin.To ja się staram, pekluję wędzę podczas silnych mrozów, piekę, a teraz wszystko wysycha na półmiskach i mało kto się tym raczy. Chciaż wszystko jest w doskonałym gatunku i wyborze. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 26 Grudnia 2010 PePe :grin: Masz rację,zero wedlin na świeta.Cały rok wedzonka,jakie to SWIĘTA :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 26 Grudnia 2010 To ja się staram, pekluję wędzę podczas silnych mrozów, piekę, a teraz wszystko wysycha na półmiskach i mało kto się tym raczyPiotrusiu, przeca to walor swojskich wyrobów domowych. Z powodu braku glutaminy i innej chemi wyroby nie kuszą do obżerania się. Chciaż wszystko jest w doskonałym gatunku i wyborze.Naprawde doskonałe :thumbsup: mogę to poświadczyć gdyż miałem okazję degustacji na V Zlocie przy wspólnym studiowaniu wybornej literatury polskiej :clap: :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Karkówka a'la parmeńska.Ta droga zajdziesz NAJWYŻEJ! :grin: :clap: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Same grzybki z cebulką, bez kapusty.Dzięki Papcio :grin: A ja dzisiaj rodzinie zapowiedziałem, na przyszłe Boże Narodzenie zero wędlin.U mnie by to nie przeszło :grin: a teraz wszystko wysycha na półmiskach i mało kto się tym raczy. Chciaż wszystko jest w doskonałym gatunku i wyborze.Moje nie mają czasu wysychać i to cieszy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zbóju - albo Twoja wędlina jest smaczniejsza , albo moja rodzina już napasiona :devil: Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zbóju - albo Twoja wędlina jest smaczniejsza , albo moja rodzina już napasiona :devil:Jedno albo drugie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4930-zb%C3%B3ja-wyroby-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/3/#findComment-139288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.