RaV22 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Nie było w sklepie, więc upiekłem bułeczki - kajzerki z tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe47843.html http://img502.imageshack.us/img502/1736/img0412n.th.jpg Zupełnie inny smak niż gliniane-sklepowe. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Nie było w sklepie, więc upiekłem bułeczki - kajzerki Bułeczki pierwsza klasa... ślinka cieknie. :thumbsup: :clap: Ja się przymierzam do bułeczek na maślance . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Czyli nazwa kajzerka wywodzi się z nacięcia, a nie ze składu? W sumie ważne że smakują Nawet dzieci powiedziały - Tato, to jest pyszne.... Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Super sprawa !!! Też kiedys spróbuje takie zrobić, piękne !!! Pozdrawiam. Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Stycznia 2011 RaV22 Bracie,bułeczki extra, ale nie koniecznie "kajzerki", owszem nacinamy krzyżyk ale bardzo głęboko, i każdy wierzchołek trójkąta trzeba położyć na sąsiednim, wtedy po upieczeniu bułeczka wygląda jak róża. Zgodzę się z Tobą krzyżyk musi mieć głębokie nacięcie,najlepiej to zrobić żyletką.Mała rada:do ciast pszennych,pszenno-żytnich,mieszanych,razowych itd. nie dodaje się jaj,nie dodaje się masła(masło -ciasta maślane) tylko margarynę!Przed włożeniem bułeczek do piekarnika,pieca-nie wiem w czym były pieczone trzeba w domowych warunkach posmarować je ciepłą wodą pędzelkiem grubym wtedy będą miały lekko świecący złoty kolor. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Też piekę z tego przepisu i wychodzą pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Stycznia 2011 nie dodaje się masła(masło -ciasta maślane) tylko margarynę!Dla mnie margaryna jest fuj :devil: . Sztuczny, trujący produkt. Jeżeli w cieście przewidziany jest tłuszcz to najlepsze jest masło lub ew. olej. Może też być smalec w zależności od charakteru ciasta. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Stycznia 2011 nie dodaje się masła(masło -ciasta maślane) tylko margarynę!Dla mnie margaryna jest fuj :devil: . Sztuczny, trujący produkt. Jeżeli w cieście przewidziany jest tłuszcz to najlepsze jest masło lub ew. olej. Może też być smalec w zależności od charakteru ciasta. Nie spotkałam się jeszcze z faktem w swoim mieście żeby w piekarniach do ciasta dodawano masło,idzie margaryna ta najtańsza lub pół na pół zmieszana z olejem.Niestety nie każdy wie na czym polega produkcja pieczywa i co jest do niego dodawane Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko30 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Stycznia 2011 EAnna zdradza tajemnicę starych piekarzy. Zastąpinie części tłuszczu smalcem poprawia jakość i smak pieczywa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Smalec miałem tylko ze skwarkami , Dałem Ramę Robiłem bułki bez tłuszczu i masła, na mleku, maślance. Te jednak chyba najbardziej mi pasują. Dziś będą palmiery Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko30 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Stycznia 2011 RaV22 to robiłeś jakby na maśle czy bardziej tłuszczu mlecznym, a co to są palmiery bo chyba nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Niestety nie każdy wie na czym polega produkcja pieczywa i co jest do niego dodawane Ja bym był ostrożny w takich stwierdzeniach . Zadaj sobie trud i poczytaj wszystkie posty EAnny , to zapewne zrozumiesz wypowiedź Naszej koleżanki . Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ja nie mówię że nasza koleżanka nie ma racji.Po prostu stwierdzam fakty ponieważ pracowałam w tym zawodzie przez 15lat :smile: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 6 Stycznia 2011 To Anulko napisz czemu wg Ciebie lepsza jest w tym wypadku margaryna -oczywiście bez argumentu ekonomicznego bo on jest nieistotny bo przecież robimy dla siebie by było smaczniejsze i zdrowsze . PS Chętnie poznamy Twoje sprawdzone przepisy- zapraszam do ich umieszczenia( zdjęcia mile widziane :lol: ) Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Stycznia 2011 nie dodaje się jajTo o co chodzi? Jak w przepisie jest jajko... to mam nie dawać? Wyjda te bułki bez jajka ??? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ja dodałem i wyszły Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Stycznia 2011 No i palmiery upieczone Nie za słodkie i bajecznie chrupiące. http://img254.imageshack.us/img254/8100/img0416dz.th.jpg Smacznego Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 7 Stycznia 2011 No i palmiery upieczone Nie podałeś przepisu ale to chyba z ciasta francuskiego, prawda?? Apetyczne :grin: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Jak z francuskiego to u nas się mówi świńskie uszy , tyle że polukrowane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Francuskie, przesypywane cukrem i składane, sposób składania najlepiej obejrzeć na youtubie. Mało pracy, świetny efekt, w mniej więcej połowie pieczenia przełożyć na drugą stronę, uwaga - mocno rosną. Piec w 170 “C ok 20 minut (kontrolować stopień zarumienienia) z termoobiegiem. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5006-pieczywo-kajzerki/#findComment-140707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.