Pontiak Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 13 Grudnia 2015 halusia dzięki za wsparcie, Jesteś wielka tak po cichu powiem, że podpierałem się trochę TWOIM przepisem dymnie pozdrawiam Cytuj ,,carpe diem,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 8 Maja 2016 Kolejne podejście do tego wyrobu podrobowego. Piotr ... czy to już to ?? Chcę nadmienić że salceson nie zawiera głowy.... tak wyszło . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 8 Maja 2016 Halinko to je to!piekny Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 8 Maja 2016 Ale smaczny widok.Brawo. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 8 Maja 2016 salceson nie zawiera głowy. Też nie daję głowy do salcesonu, daję golonki tylne i jest bardzo oki Po mojemu głowa nie jest konieczna, ale każdy robi jak lubi Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Po mojemu głowa nie jest konieczna Jak robić coś bez głowy.Trzeba robić z głową. .A tak poważnie z pełnym luzikiem to moim zdaniem salceson tego typu bez mięsa z głowy to taki młodszy brat tego pierwszego. Edytowane 8 Maja 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 8 Maja 2016 Jak robić coś bez głowy.Trzeba robić z głową. .A tak poważnie z pełnym luzikiem to moim zdaniem salceson tego typu bez mięsa z głowy to taki młodszy brat tego pierwszego. Ja też z pełnym luzikiem.. Arkadiusz, Ty widzisz to co chcesz widzieć.Mięsa jest sporo, zamiast głowy dokupiłam golonkę samo mięso bez kości . Oprócz tego były 4 nogi wieprzowe i duża golonka tylnia...nie mówiąc już o ozorach i sercach. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 8 Maja 2016 A tak poważnie z pełnym luzikiem Jestem "za" to moim zdaniem salceson tego typu bez mięsa z głowy to taki młodszy brat tego pierwszego. No niech Ci będzie, nie zaprzeczam Kiedyś robiłem raz czy dwa salceson "na głowie" i były bardzo dobre, ale często robię z tego co najszybciej mogę kupić, a że mięsny mam o rzut beretem to kupuję co mają, niestety nie mają głów, po głowy muszę jeździć, a nie zawsze mi się chce. Jeszcze niejeden salceson zrobię i na pewno nie jeden raz będzie "na głowie" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) po głowy muszę jeździć, To ja mam lepiej.Mnie mięso przywożą do domu. Ty widzisz to co chcesz widzieć. Ja nie piszę o wyglądzie tylko o smaku. i nie oceniam Twojego wyrobu, ale mięso z peklowanych głów i do tego żołądek jako osłonka nadaje salcesonom ten specyficzny smak, którego nie osiągniesz z innym składem.Robiłem już w różnych kombinacjach i mam w tym względzie pewne doświadczenie. Edytowane 8 Maja 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 8 Maja 2016 Ja nie piszę o wyglądzie tylko o smaku. O tym właśnie się nie dyskutuje. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) O tym właśnie się nie dyskutuje. Idąc tym tropem rozumowania to jeśli ktoś zrobi kiełbasę z papieru toaletowego to też będzie dobra bo jemu smakuje . Do mnie taka argumentacja nie przemawia.Pozdrawiam. P.SWidać postęp .Gdybyś chude mięso pokroiła w nieco mniejsze kawałki to ładniej rozłożyły by się na przekroju. Edytowane 8 Maja 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Napisano 53 minut temu Zbój Madej, dnia 08 Maj 2016 - 13:23, napisał: po głowy muszę jeździć, To ja mam lepiej.Mnie mięso przywożą do domu. @halusia@, dnia 08 Maj 2016 - 13:21, napisał: Ty widzisz to co chcesz widzieć. Ja nie piszę o wyglądzie tylko o smaku. i nie oceniam Twojego wyrobu, ale mięso z peklowanych głów i do tego żołądek jako osłonka nadaje salcesonom ten specyficzny smak, którego nie osiągniesz z innym składem.Robiłem już w różnych kombinacjach i mam w tym względzie pewne doświadczenie. Arkadiusz.... co możesz powiedzieć o smaku patrząc na fotkę.Musisz w końcu zrozumieć że każdy lubi co innego, Twój wyrób jest tak perfekcyjny w Twoich oczach, a mi nie do końca pasuje ..Bez głowy i w innych osłonach można zrobić wspaniały wyrób. Żołądek do którego pakujesz farsz, chyba nie zjadasz, prawda?? To jest Arkadiusza fotka Mój salceson jest bardzo mięsny i taki miał być a bazą salcesonu nie są prawie same skórki. Nie piszę że jest to wyjątkowy wyrób... wciąż się staram ... rodzinie smakuje i to jest najważniejsze.Pozdrawiam Edytowane 8 Maja 2016 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 8 Maja 2016 Mnie się Twój salcefix podoba,widac progres w wykonie Faktycznie można by było trochę drobniej pokroić ale i tak ma swój styl Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 8 Maja 2016 jeśli ktoś zrobi kiełbasę z papieru toaletowego to też będzie dobra bo jemu smakuje No jasne. Dla niego będzie wspaniała i o to w tym wszystkim chodzi. Są tutaj tysiące przepisów i każdy ma prawo wybrać i modyfikować je sobie jak tylko chce, byle trzymał się zasad technologii. Toż tak właśnie powstają nowe potrawy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Dla niego będzie wspaniała i o to w tym wszystkim chodzi. Przecież ja nie napisałem, że nie jest dobry tylko inny i odbiega od ogólnie przyjętego składu.Te inne też robiłem, ale wróciłem do korzeni. Arkadiusz.... co możesz powiedzieć o smaku patrząc na fotkę. Coście się czepli. A czy ja gdzieś napisałem,że jest zły w smaku?.Napisałem, że inny..A smak znam bo i o takim składzie robiłem. Żołądek do którego pakujesz farsz, chyba nie zjadasz, prawda?? Tu nie chodzi czy zjadam czy nie tylko o specyficzną florę bakteryjną w żołądku ,która nadaje specyficzny smak..Poza tym ja bardzo lubię żołądek i go również zjadam razem z salcesonem. Mój salceson jest bardzo mięsny i taki miał być a bazą salcesonu nie są prawie same skórki.A gdzie Ty tu widzisz same skórki.Coś ze wzrokiem? .A ja uważam ,że za mało tych skórek. P.SSzkoda, że się odezwałem bo co ja się znam na salcesonach. Edytowane 8 Maja 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 8 Maja 2016 Szkoda, że się odezwałem bo co ja się znam na salcesonach. Arkadiusz, miał być luzik a TY focha strzelasz Co do składu mojego salcesony nie mam sobie nic do zarzucenia... powtórzę go przy najbliższej okazji.Niestety nie zawsze mam możliwość kupić głowę, co nie znaczy że nie znam się na produkcji salcesonu.Najważniejsze że rodzina jest zadowolona . Nie chce za bardzo się rozpisywać, ale widzę że nie każdy Twój salceson jest w żołądku Chyba mnie wzrok nie myli Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 8 Maja 2016 Arkadiusz, miał być luzik a TY focha strzelasz Luzik. Nie chce za bardzo się rozpisywać, ale widzę że nie każdy Twój salceson jest w żołądku Pewnie, że nie bo robię i w kątnicach i w osłonkach termokurczliwych , ale moim skromnym zdaniem najlepsze są te w osłonkach naturalnych. Z moje strony są to tylko porady dla Ciebie, ale nie musisz się do nich stosować. Niestety nie zawsze mam możliwość kupić głowę, co nie znaczy że nie znam się na produkcji salcesonu. Czy ja coś takiego napisałem.Wkładasz po raz kolejny w moje usta czegoś co ja w ogóle nie napisałem. Moim zdaniem trochę Ci jeszcze brakuje do pełnego sukcesu , ale powtórzę, że robisz postępy i idziesz w dobrym kierunku. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 8 Maja 2016 Moim zdaniem trochę Ci jeszcze brakuje do pełnego sukcesu , ale powtórzę, że robisz postępy i idziesz w dobrym kierunku. To właśnie nazywa się nakręcaniem tematu. Nie pierwszy zresztą raz dzisiaj. Każdemu brakuje mniej lub więcej do wzorca, ale najważniejsze, że smakuje bliskim. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 8 Maja 2016 @halusia@, dnia 08 Maj 2016 - 20:03, napisał: Niestety nie zawsze mam możliwość kupić głowę, co nie znaczy że nie znam się na produkcji salcesonu. Czy ja coś takiego napisałem.Wkładasz po raz kolejny w moje usta czegoś co ja w ogóle nie napisałem. Moim zdaniem trochę Ci jeszcze brakuje do pełnego su Ha ha ha..... Arkadiusz.... przecież ja Ciebie nie cytuje.... czyżbyś kiepsko widział Piszę, jak wygląda u mnie sytuacja z głową wieprzową , a skład do wyrobu salcesonu też znam ... po prostu ratuję się jak mogę Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 8 Maja 2016 po prostu ratuję się jak mogę To się ratuj. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 8 Maja 2016 Dla mnie wszystkie te salcesony wyglądają superancko , i chętnie bym je skonsumował ja osobiście jeszcze nie robiłem , ale ....... takie pytanie ... jeżeli zrobię bez głowy , ale z głową jak to już tutaj napisano , a z golonkami i ze skórkami i coś tam innego dodam ..... bo to będę miał i gdybym to nawet nazwał alla salceson , bo już nie mówię żeby nazwać ten wyrób salcesonem , to zapewne zaraz oberwę że nie ma głowy ......... , a za chwilkę ktoś drugi wpisze że to nie z 16 tki ,kurde , prawie dwie strony zapisane o + i - tego wykonania , tamtego wykonania , a wnioski ....... ja wyciągnąłem jeden , jak kiedyś zrobię salceson to nie ma takiej opcji żebym wstawił zdjęcia , napiszę że był i tak szybko zjedli że nie zdążyłem zrobić zdjęć bo wywołam tylko niepotrzebną burzę :D Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 8 Maja 2016 Dla mnie wszystkie te salcesony wyglądają superancko , i chętnie bym je skonsumował ja osobiście jeszcze nie robiłem , ale ....... takie pytanie ... jeżeli zrobię bez głowy , ale z głową jak to już tutaj napisano , a z golonkami i ze skórkami i coś tam innego dodam ..... bo to będę miał i gdybym to nawet nazwał alla salceson , bo już nie mówię żeby nazwać ten wyrób salcesonem , to zapewne zaraz oberwę że nie ma głowy ......... , a za chwilkę ktoś drugi wpisze że to nie z 16 tki ,kurde , prawie dwie strony zapisane o + i - tego wykonania , tamtego wykonania , a wnioski ....... ja wyciągnąłem jeden , jak kiedyś zrobię salceson to nie ma takiej opcji żebym wstawił zdjęcia , napiszę że był i tak szybko zjedli że nie zdążyłem zrobić zdjęć bo wywołam tylko niepotrzebną burzę :D Słuszne wnioski! Jak nie będzie głowy wieprzowej to nawet nie wstawiaj bo już wiadomo że to nie salceson dla konesera tylko coś ala kaszanka a martadela. Także jak już chcesz koniecznie wstawić foty to nawet jak nie dałeś wpisz głowy i dalszy skład. Fotki nie wklejaj napisz że było takie super że nie zdążyłeś zrobić zdjęcia. Ot cały sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 8 Maja 2016 jak kiedyś zrobię salceson to nie ma takiej opcji żebym wstawił zdjęcia , napiszę że był i tak szybko zjedli że nie zdążyłem zrobić zdjęć bo wywołam tylko niepotrzebną burzę No właśnie. Dlatego kilka razy dzisiaj się odezwałem w tej sprawie. Jeśli dalej produkty, które zostały zrobione własnoręcznie (niekiedy pierwszy raz) i które smakują najbliższym, będą tak ostro krytykowane, niebawem (choć już teraz większość przepisów i relacji z produkcji ląduje gdzie indziej) nikt nie będzie nic pisał o swych dokonaniach. Szkoda. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) KarKan dokładnie to już wolę deski strugać :D przynajmniej , choć tak tez nie do końca ........ nikt mi nie zarzuci że usłojenie na tej desce jest nie w tą stronę :D Edytowane 8 Maja 2016 przez paolodoro Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 8 Maja 2016 .. ja wyciągnąłem jeden , jak kiedyś zrobię salceson to nie ma takiej opcji żebym wstawił zdjęcia , napiszę że był i tak szybko zjedli że nie zdążyłem zrobić zdjęć bo wywołam tylko niepotrzebną burzę :D :D Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.