PePe Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Lutego 2011 Qrcze nie mogę znaleść przepisu na metkę .Piotruś może byś się pochwalił jak ją zrobiłeś? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-148673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Lutego 2011 Chyba cebulową też zrobię po niedzieli, po tej niedzieli.zrób Piotrusiu zrób, najlepsza dla mnie :thumbsup: możesz dodać trochę więcej pieprzu będzie petarda-taką lubię :wink: p.s.Ty jeszcze nie robiłeś cebulowej od niej się zaczyna,a kończy na tych dziwolągach z orzechami 3-maj sie Metka ma jeden plus może długo leżeć w lodówce,a im dłużej tym lepsza robi się taka ciągutek-jak cukierek krówka :wink: jeść bez chlebka tylko dla Tygrysiańców Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-148674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 25 Lutego 2011 Qrcze nie mogę znaleść przepisu na metkę . PePe w "Mistrzówce" znajdziesz przepisy : http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=92 :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-148676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Lutego 2011 Piotruś może byś się pochwalił jak ją zrobiłeś? Trzeba będzie to zrobić, słusznie prawisz. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-148687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Lutego 2011 Małgoś czy ja już mówiłem że na Tobie zawsze można polegać???Dziękuję serdecznie. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-148692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabasco Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Mam takie pytanie odnośnie koloru mięsaRobię sobie wedlinki sam ale ostatnio dostałem od kogoś innego na spróbowanie pare innych wędlinNo i się zastanawiam odnośnie koloru tych wedlin bo są rózneTo znaczy moje są bardziej takie blado-różowe (szynka po prawej na zdj.) daje samą peklosól plus przyprawyA te które dostałem zarówno kabanos, kiełbasa jak i boczek wpadają w czerwień, na zdjeciu nie widać tego dokładnie ale jest sprora różnicaI chciałem się dowiedzieć czym uzyskuje sie taki kolor ! http://i.imgur.com/t2TXy2R.jpg Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez Tabasco Cytuj http://chilihead.pl/index.php Zapraszamhttp://img51.imageshack.us/img51/3732/xsxx.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-347821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Odpowiednim peklowaniem i wędzeniem ... Jedno małe ale nie porównuj między sobą kolorów różnych asortymentów i mięśni bo to droga do nikąd Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-347827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabasco Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Odpowiednim peklowaniem i wędzeniem ... Jedno małe ale nie porównuj między sobą kolorów różnych asortymentów i mięśni bo to droga do nikąd Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4Dlaczego mam nie porównywać ?Trzy różne rodzaje mięsa mają ten sam kolor więc przypuszczam że jest jeden wspólny czynnik za który to odpowiada Cytuj http://chilihead.pl/index.php Zapraszamhttp://img51.imageshack.us/img51/3732/xsxx.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-347831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Trzy różne powiadasz ... hmmm w kiełbasie zapewne jest boczek tak jak i w boczku W szynce go próżno szukać ... trzy szynki zrobisz z różnych mięśni i kazda będzie miała inny kolor ... Ale niech twój Bóg będzie mądrzejszy Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-347833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabasco Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 trzy szynki zrobisz z różnych mięśni i kazda będzie miała inny kolor ... Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4No własnie trzy rożne produkty mają tą samą specyficzną barwę jakby coś było dosypane by robiło taki kolorek Cytuj http://chilihead.pl/index.php Zapraszamhttp://img51.imageshack.us/img51/3732/xsxx.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-347835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Może izo-askorbinian sodu ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5146-kolor-mi%C4%99sa-podczas-peklowania/page/2/#findComment-347842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.