cedro Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Stycznia 2007 macie jakieś doświadczenia z wędzeniem wołowiny? Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Na stronce, w dziale wedzonki, znajdziesz kilka przepisów. Wedzonka wołowa charakteryzuje sie specyficznym smakiem. Mnie np. bardzo smakuje. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-6854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Stycznia 2007 NA STRONIE ZNALAZłEM TYLKO PRZEPIS NA OZóR WOłOWY Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-6859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Cedro, wejdź sobie w wędzonki/szynki. jest wołowa wedzona i gotowana oraz kilka przepisów z cieleciny. Nie zagladałem do poledwic, ale tez powinna być. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-6860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Stycznia 2007 DZIęKI Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-6861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biascun Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Września 2009 Na stronie głównej znalazłem przepis na polędwicę wołową z 2005 roku. Czy ktoś ma doświadczenia z peklowaniem i wędzeniem polędwicy wołowej?. Cytuj My tak jak Indianie mamy swoje zwyczaje. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-80241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Września 2009 macie jakieś doświadczenia z wędzeniem wołowiny? Jasne, ze tak. Ja dosc czesto wedze 1 - 1.5 kg kawalek wolowiny ( stekowa lub chateaubriand ). Pekluje i wedze tak samo jak poledwice wieprzowa. Parzenie 1h na 1kg @ 80 C. Wychodzi doskonale :tongue: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-80249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biascun Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Września 2009 Polędwica kupiona, ma 1 kg.Pekluje 7 dni na mokro z małym nastrzykiem 50 ml.Nie zamierzam jednak parzyć - przecież taką wołowinę zjadamy na surowo w tatarze. A ta będzie wędzona w dymie o temperaturze ok 25 C - 16 godzin. Cytuj My tak jak Indianie mamy swoje zwyczaje. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-80309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZAMOT Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Września 2009 Eksperymentowałem około miesiąc temu z Ligawą wołową - delikatne mięsko za ok 22zł/kg (zbliżone do polędwicy) - w solance z przyprawami tylko 24 godziny + nastrzyk potem w siatkę i do wędzenia. Tylko 0,5kg bo nie wiedziałem jak wyjdzie -ale wyszło b. fajnie -warto i kolor i smak 0,25kgsparzyłem po wędzeniu (ok 20 minut w 80 C ): 0,25kg na surowo. Tu masz fotki: -http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b1c23153f6995338.html -http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb7f09a369c03115.html Cytuj SZAMOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-80312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Września 2009 Nie wiem czy już jest ale mogę dać przepis na pieczeń belwederską . Tak mi się wydaje że przepis powinien być . WYSZUKIWARKA TEGO NIE WIDZI . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-80347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Września 2009 DZIADKU, tego przepisu nie ma na pewno ani na stronie gł. ani na forum jak też w rekonstrukcji Czarnej Oliwki. Są jakieś przepisy na pieczeń, ale nie na taką. Bardzo jestem jego ciekaw, o ile jest możliwy do wykonania w domu. Pozdrawiam. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-80349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Września 2009 Tak mi się wydaje że przepis powinien byćRaczej go nie ma... Raz tylko o tym wyrobie wspomniałeś tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=38800#38800 Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-80350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Września 2009 Nie wiem czy już jest ale mogę dać przepis na pieczeń belwederską Wiem, że była. Sam robiłem jako wyrób na II zlot. Możliwe, że zniknęła kilkanaście miesięcy temu, gdy była awaria systemu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/517-wo%C5%82owina/#findComment-80351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.