Maxell Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 30 Stycznia 2012 " prawie jak ze sklepu"Tfu, tfu, tfu, nie bluźnij pokemonku. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-199939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 30 Stycznia 2012 " prawie jak ze sklepu"Tfu, tfu, tfu, nie bluźnij pokemonku. Bardzo mi się to podoba nazwanie sklepowych wędlin. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-199943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Pyszna !!! Bez galaretki, po prostu taka... " prawie jak ze sklepu" :grin: A ja myślę że duże jej brakuje do sklepowej... :grin: A tak na poważnie to jak dla mnie super mielonka... :thumbsup: Widać że nad kontrolą jakości czuwa...Bartuś...:wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-199945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Tfu, tfu, tfuOt taka przenośnia :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-199946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Pokemonku, jak dla mnie bomba widzę, że małemu smakowała.... Zadziałam ją już pojutrze, bo mięcho ma być dowiezione do mnie Ps. Ile szkrab ma lat, bo chyba jest zbliżony wiekiem do mojej córci Pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-199949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Ps. Ile szkrab ma lat, bo chyba jest zbliżony wiekiem do mojej córciMyth, Bartek mam 2,3 lata 7 listopada 2009 r przyszedł na swiat a mielonke rób, polecam !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-199954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 30 Stycznia 2012 " prawie jak ze sklepu" :grin: Nie wierzę ,na pewno lepsza :thumbsup: :clap: Pokemonie Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-199959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Bardzo fajna ta mieloneczka, do tego jeszcze "napój" i można spożywać :thumbsup: :thumbsup: pokemon15 napisał/a: " prawie jak ze sklepu" Tfu, tfu, tfu, nie bluźnij pokemonku. :grin: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-199962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 8 Lutego 2012 Konserwa słoikowa... czad malina... zjadłem cały słoik jeden na kolacje... http://i41.tinypic.com/1z3v191.jpg [ Dodano: Czw 09 Lut, 2012 00:00 ]I boczki w przyprawach... http://i44.tinypic.com/33mn3sx.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-201588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 8 Lutego 2012 całkiem ładna ta konserwa też ostatnio robiłem nawet chlebka nie potrzeba, a te boczki będziesz wędził czy zapiekał w piekarniku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-201593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 8 Lutego 2012 a te boczki będziesz wędził czy zapiekał w piekarniku?przemku, zadymiane beda Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-201595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 18 Lutego 2012 Wczoraj zrobiłem znowu konserwę słoikową mira... te poprzednie pięć słoiczków poszło jak świeże bułeczki, taka pychota !!! Polecam, naprawdę warto... a robi się szybko i łatwo Mięsko rewelacja !!! Przy okazji zrobiłem jeszcze kiełbasę słoikową... co by naszej halusi coś podrzucić do Świeradowa Tak jakoś mnie naszło... a pamiętam, że jako mały brzdąc w latach 80-siatych zajadaliśmy sie taką kiełbasą po świniobiciu u babci W sumie to nawet nie próbowałem jeszcze ale to chyba będzie powrót do przeszłości http://i40.tinypic.com/1zxs7xl.jpg http://i42.tinypic.com/1zmjhjp.jpg http://i44.tinypic.com/dyuluq.jpg http://images40.fotosik.pl/1368/e23a8adfd0f6415am.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-203159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam, odszukałem temat, w który pisze że należy gotować każdego kolejnego dnia, przez 3 dni i po 2 godziny. Ty też tak robisz ? czy masz przykrywkę u góry na garnku? Ładnie to wygląda w tych słojach, dawno temu u mnie też dawano farsz z kiełbasy (przeważnie zabrakło jelit), tyle że te słoiki się same szybko otwierały i zrezygnowaliśmy z tego, a dobre było i ta magiczna galaretka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-203180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 19 Lutego 2012 bartnik, proces nazywa się podwójną lub potrójną pasteryzacją (tyndalizacja) - czas raczej uzależniony od wielkości słoja Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-203193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 19 Lutego 2012 Wczoraj zrobiłem znowu konserwę słoikową mira.. Tak smakowicie wygląda że można jeść bez otwierania :thumbsup: :grin: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-203196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam, odszukałem temat, w który pisze że należy gotować każdego kolejnego dnia, przez 3 dni i po 2 godziny. Ty też tak robisz ? czy masz przykrywkę u góry na garnku?Ja pasteryzuje dwukrotnie, nie ma potrzeby więcej, bo szybko znika I tak jak piszesz po ok 2 godziny. Garnek z pokrywką Wolniej woda wyparowuje... A tutaj jeszcze w przekroju... kiełbasa słoikowa... czad...pychotka !!! http://i43.tinypic.com/1gsyld.jpg i konserwa słoikowa wg mira... to dopiero miodzio... http://i42.tinypic.com/8vxi0l.jpg http://i39.tinypic.com/a9spy9.jpg Powoli zaczynam być "samowystarczalny" jeśli chodzi o wędliny, wyroby mięsne itp, jeszcze zostały parówki do nauki... i wyrobu... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-203662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 9 Marca 2012 Tak mi ostatnio jakoś arkadiusza, halusi i Yerby salcesony śniły się po nocach, że w końcu postanowiłem i ja spróbować zrobić taki wyrób... Oczywiście spontanicznie to wyszło, bo będąc w sklepie przypadkiem... uśmiechnęła sie do mnie połowa głowy wieprzowej... no i cóż było robić... http://i39.tinypic.com/axcydz.jpg Wziąłem...Dokupiłem jeszcze trzy ozory, golonkę tylną i serce, w zamrażarce miałem trochę skórek wieprzowych... Głowę wraz z pozostałymi "podrobami" gotowałem na pół miękko z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych i odrobiny soli... skórki gotowałem do miękkości oddzielnie. Na drugi dzień, po konsultacjach telefonicznych z halusią, Włodkiem i paolo (ten salcesonu nigdy nie robił... :tongue: ), zabrałem się za produkcję... Skórki po zastygnięciu zmieliłem na sitku 4, natomiast podroby i skórę z głowy wraz z uchem pokroiłem w kawałki, głowę obrałem z mięsa i wszystko wymieszałem razem. Wyszło mi 2,8kg... dodałem do tego ok 300ml wywaru, 15g soli, 2g pieprzu, 1,5g czosnku suszonego licząc na kg farszu i trochę majeranku, ok 4g. Po wymieszaniu wszystkiego, zapakowałem farsz w osłonki barierowe i parzyłem ok 1,5h. Bałem się trochę, że coś będzie nie tak... bo niby scisle napełniłem osłonki ale podczas parzenia "wyszły" puste miejsca z powietrzem... :mellow: No i farsz trochę jednak za gęsty był... Ale po wyciągnięciu salcesonów z gara, powiesiłem je na kiju i na balkon... powietrze "poszło" do góry batona, a jak ostygły to juz normalnie na leżąco na noc wstawiłem do lodówki... Myślę, że jak na pierwszy raz, to chyba wyszedł mi ten salceson nie najgorzej :wink: A w smaku... ojojoj !!! Pychota !!! Mój pierwszy Salceson Tępy Dwudniowy... tak wyszedł... http://i44.tinypic.com/jh78f8.jpg http://i44.tinypic.com/wslac4.jpg http://i40.tinypic.com/33woygw.jpg http://i43.tinypic.com/124hw8l.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-206461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 9 Marca 2012 Myślę, że jak na pierwszy raz, to chyba wyszedł mi ten salceson nie najgorzej :wink: A w smaku... ojojoj !!! Pychota !!! Arturze jak dla mnie to salceson wyszedł wyśmienicie... :thumbsup: :clap: a tak się obawiałeś :wink: . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-206469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 9 Marca 2012 salceson wyszedł wyśmienicie...Dzięki haluś ale jednak z tej jednej strony ta "dupka" jest pusta i lekko tłuszczem podeszła... może nastepnym razem przygotuje się lepiej i zakupie żołądki naturalne albo sztuczne... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-206473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 9 Marca 2012 Dzięki haluś ale jednak z tej jednej strony ta "dupka" jest pusta i lekko tłuszczem podeszła.Czy Ty jesteś ogrodnikiem Arturze?? :wink: Uczepiłeś się tej ''dupki''... :tongue: ważne że pierwszą próbę masz już za sobą a następne razy będą coraz lepsze. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-206475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 9 Marca 2012 Myślę, że jak na pierwszy raz, to chyba wyszedł mi ten salceson nie najgorzejMyślałem, że będzie lepiej, wyszło szare mięsko w galarecie z tłuszczykiem, co na pewno nie przekreśla walorów smakowych. Proponuję następnym razem do pomocy swoją kandydaturę, zobaczymy co wyjdzie. Wiem, że jest to propozycja niemoralna, ale dzieci już śpią. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-206522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 9 Marca 2012 wyszło szare mięsko w galarecie z tłuszczykiem :sad: szare bo niepeklowane... Proponuję następnym razem do pomocy swoją kandydaturę, zobaczymy co wyjdzie.3mam za słowo... wyszło szare mięsko w galarecie z tłuszczykiem :mellow: Tępy salceson... :rolleyes: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-206524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 9 Marca 2012 Rozkroiłem następny... może kawałki mięsa są za duże... ale jest wspaniały... jak dla mnie... http://img268.imageshack.us/img268/1589/dscf1950wmm.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-206530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 9 Marca 2012 Za duże :question: toż to i pięknie wygląda i zapewne tak smakuje :thumbsup: dla mnie pierwsza klasa :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-206536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 10 Marca 2012 Witaj pokemonie,wyrób prima sort,mięsko ładnie pokrojone a co się tyczy tłustej"dupki" to następnym razem odwracaj batony kilka razy podczas studzenia, wtedy tłuszcz rozejdzie się równomiernie a na koniec połóż na wierzch deseczkę lekko dociąż i znikną puste miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/12/#findComment-206543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.