szczeciniasty Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 4 Marca 2011 A zdjatka kiedy wstawisz?????Bo strasznie ciekawy jestem zreszta nie ja tylko pewnie Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 5 Marca 2011 Zabrało mi neta po 2 w nocy... , ale dla szczeciniastego i Henia wstałem o 6 rano... jeszcze raz wybaczcie... siła wyższa... Ojojoj, czyli opowieść o mojej pierwszej szynkowej kiełbasie ciąg dalszy... Gwoli przypomnienia... dzisiaj od rana kiełbasy były osuszane w 50 st. przez ok 45 minut i okraszane dymem, (teraz już wiem na 100% dzięki Wam) dębowym przez ok 3 godziny w temp. 45-50 stopni. http://img694.imageshack.us/img694/3481/dscf8187wm.jpg O wędzeniu więcej nie będę pisał tutaj, bo wszystko streściłem w odpowiednim temacie... Kiełbasy już podwędzone "poszły" do garów celem sparzenia. I tutaj bałem się okropnie, bo było już lekko po 12 w południe, że nie zdążę z całym procesem przed pracą ( na 14)... Ale przed parzeniem, oczywiście, kiełbasy musiały najpierw przejść "swoisty Test jakości"... Test, jak mniemam wyszedł pozytywnie... uśmiechy, tupanie, miętoszenie i okrzyki typu: uuuuuuu, buuuuu, wyyyy, bbbuuwyyyy , itp... mówiły same za siebie... :grin: Następnie kiełbasy "poszły do gara"... Wrzucone do wody - 50st i podgrzewane dalej do temp 70-75 stopni i tak parzone przez dokładnie 65 minut, do osiągnięcia temp wewnątrz batonu ok 70 stopni (potwierdza się zależność czasu parzenia do grubości batonu - 10min/10mm - moje osłonki - fi 65mm). Pilnowanie temp parzenia ma bardzo ważny wpływ na efekt końcowy - jak się później okazało... :idea: Dalej kiełbasy studziłem w letniej wodzie... ok 35st i poszły na kije do odparowania. No i cóż... ledwie zdążyłem do pracy... bo jeszcze musiałem się z Wami podzielić moimi wrażeniami z wędzenia... dobrze, że moja kochana Aśko zapakowała mi coś do jedzenia... do pracy, bo ja od rana na samych kawach "leciałem"... No i tutaj zaczęły się moje wątpliwości i dociekania, czy wszystko dobrze zrobiłem... Niestety nie mogłem sprawdzić od razu tej mojej szynkowej jak wyszła, jak w smaku, czy się nie rozpada przy krojeniu... jak pisałem wcześniej : Wp kl III zmielona na sitku 4 ( nie mam mniejszego , miałem dwa razy mielić ale... ), wołowina kl II - też sitko 4. ) Wysłałem żonie kilka sms-sów, co by spróbowała, jak już ostygnie i mi napisała co i jak... jak w smaku i w ogóle... dostałem jedna odpowiedź : "spoko, spróbujemy"... i cisza przez 6 godzin... a ja jak na szpilkach siedzę w tej pracy... 22 hurra !!! Do domu !!! Wchodzę cały zaoferowany, że czegoś "od progu" się dowiem... a tu cisza, spokój, nawet Luna się nie przybiegła przywitać... UUUU myślę sobie... albo nie próbowali... albo cos nie tak jest... Lecę do łazienki (powiesiłem kij z szynkowymi na wannie) i... od razu widzę, że jednej kiełbasy brakuje... w domu cisza... lecę do kuchni... Leży na stole kawałek "dupki"... no to ja do lodówki...(głodny trochę byłem), co by sobie jakiś porządny kawałek ukroić i w końcu szynkowej spróbować... i... w lodówce nie ma... Pytam się Aśko gdzie jest szynkowa...a ona tylko miny robi i się uśmiecha... Tyle zostało z całego batona (ok 26 cm)... żarłoki jedne... :shock: http://img855.imageshack.us/img855/6451/dscf8198.jpg Ale jak sam spróbowałem, przestałem się dziwić... Od razu przypomniał mi się smak szynkowej kiełbasy ze "starych" czasów, jak byłem jeszcze mały i mama od czasu do czasu robiła nam kanapki właśnie z taką kiełbasą... http://img232.imageshack.us/img232/443/dscf8203wm.jpg http://img812.imageshack.us/img812/1049/dscf8204wm.jpg http://img508.imageshack.us/img508/4527/dscf8205wm.jpg Cóż ja mogę więcej napisać... tego się nie da napisać... opisać... Smak i aromat przeszedł moje najśmielsze oczekiwania... sam jestem zaskoczony :shock: Pewnie jedliście nie raz szynkową... ma taki specyficzny smak i aromat... niepowtarzalny w innych kiełbasach "grubych" ... i moja taka jest :lol: Chcę tutaj zaznaczyć, że inspiracją przy tym wyrobie była dla mnie receptura - "Szynkowa SZCZEPANA" z tym, że z przypraw nie dałem bazylii a dodałem pieprzu ziołowego. Muszę pomyśleć jak Wam jeszcze to opisać... a tu kilka fotek na koniec opowieści o mojej pierwszej szynkowej (z góry przepraszam z tak duże fotki... i ilość ale nie mogłem się oprzeć...) http://img146.imageshack.us/img146/3628/dscf8207wm.jpg http://img541.imageshack.us/img541/9784/dscf8211wm.jpg http://img88.imageshack.us/img88/6262/dscf8209wm.jpg Co by nie było, że wpadam w samozachwyt i wszystko mi pięknie wychodzi... (tu kolega Pis67 będzie szczęśliwy :wink: ) ale nie obyło się bez tzw "dziur powietrznych", chociaż przy mojej manufakturze to nie jest jakiś mankament... po prostu nie da się inaczej... a co do sugestii mojego ulubionego sceptyka Pisa...: "Pokemon, jak tam podciek w szynkowej? Pis-ie mój kochany, no zawód Ci wielki zrobię... :tongue: bo za bardzo to żadnych podcieków nie zaobserwowałem... :grin: :wink: :tongue: Naprawdę nie wiem co i jak się stało... tak się zastanawiam... ponieważ jestem z Wami od niedawna... jeszcze pół roku temu nawet by mi się nie przyśniło, że ja kiełbasy będę robił... SAM A tu taki CZAD... Na koniec już poważnie... słoność kiełbasy... perfekcyjna jak dla mnie i dla rodziny (my lubimy lekko słone - dałem 18g miesz/kg), przyprawy też super, aromat... niepowtarzalny... szynkowej takiej prawdziwej jak za dawnych czasów... teraz twardość - akurat, kiełbasa nie jest twarda, po krojeniu i próbowaniu jest w sam raz (i to jest głównie zasługa umiejętnego parzenia), nie ma podcieków... :wink: PYCHOTA !!! Po prostu polecam Wszystkim Szynkową SZCZEPANA :thumbsup: I kilka miniatur dla starszego brata Zbója Madeja :wink: , który "pożera" wszystko "naocznie" http://images35.fotosik.pl/503/58d524aca9911671m.jpg http://images39.fotosik.pl/681/fb49286d691fbf63m.jpg http://images46.fotosik.pl/649/c3f213b8cd172e9am.jpg http://images35.fotosik.pl/503/863d3dca9f9e11afm.jpg No i już na koniec kilka PS-ów... :tongue: PS. Zabrało mi właśnie neta...(2.05), spróbuje "wkleić" te moje wypociny rano... to już nie ode mnie zależy...(szczeciniasty... i Henio...wybaczcie...) PS. Przepraszam Wszystkich za zaistniałe błędy, ale pisałem na szybko... PS. Tak sobie myślę, że jeśli niektórym osobom z forum podobają się te moje fotorelacje... to... jeśli powstanie nasz kwartalnik WB, to za zgodą naczelnego mógłbym pisać dla niego felietony... PS. Neta dalej nie ma... dokładnie godzina 2.21... kopiuje cały tekst i zobaczymy rano czy już będzie internet u mnie... POZDRAWIAM Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 5 Marca 2011 Jestem pod takim wrazeniem ze nie wiem co mam skreslic Powiem jedno wielkie gratki dla Ciebie i nie wiem ale pewnie robisz to od dawna tylko wystepowales pod innym nikkiem :tongue: a a teraz sie tylko zgrywasz he he(oczywiscie to tylko zarcik)Chloniesz wiedze wedzarnicza (niczym piranie swoja zdonycz)w takim tempie ze bedziesz mial napewno zagwarantowany kacik w kwartalniku--ja poprostu tego inaczej nie widze masz dar i mysle ze jak sie wszystko juz ulozy to Twoje feliotony z fajnym humorem beda sztandarowe w tym pismie Pozdro no i dzieki ze wkleiles to wszystko czekalem cala noc ale bylo warto :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Marca 2011 Cieszy mnie to że Ciebie cieszy , a PiSem się nie przejmuj bo niektórzy tak mają, że im radość sprawia ludzkie niepowodzenie. :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 5 Marca 2011 a PiSem się nie przejmujspoko ja zawsze z zaciekawieniem czekam na jego wpisy, lubię ten jego "cięty" język i swoiste "zaczepki" Przecież to pewnie fajny gość i jak będzie na zlocie, to pewnikiem razem coś wspólnie "zrobimy" i się poprzekomarzamy Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Marca 2011 :clap: :clap: :clap: Wspaniałości pokemonie !!!! :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 5 Marca 2011 No pewnie i tak widocznie poprostu mu tak dobrze nie wychodzi i go zazdrosc bierze Dobranoc ja spadam szychte nocna odwalilem Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 5 Marca 2011 pokemon15, dziękuję za relację. Mam ją do porannej kawy i nic innego nie chcę :grin: [ Dodano: Sob 05 Mar, 2011 08:15 ] A! Jeszcze Ania Cię schwaliła Cię za dekoracje! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 5 Marca 2011 Obejrzałem.Fajna :grin: .Kup sobie nadziewarkę to będzie luksus i nie będziesz się tak męczyłhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance.gif Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 5 Marca 2011 ale nie obyło się bez tzw "dziur powietrznych", No widzę drobne niedociągnięcia w batonach, ale jestem i tak pod wrażeniem, że przy zaprezentowanym sposobie upychania farszu tak dobrze to wyszło. no zawód Ci wielki zrobię... bo za bardzo to żadnych podcieków nie zaobserwowałem... Nie ma żadnego zawodu, zima wynagradza, ja pierwszą szynkową robiłem latem i miałem podciek, zresztą w SDM też nie dało sie uniknąć tego zjawiska. a PiSem się nie przejmuj bo niektórzy tak mają, że im radość sprawia ludzkie niepowodzenie. Prosiłem Cię, byś o mnie nie pisał, nie znasz mnie i skąd możesz wiedzieć, co mi sprawia radość, choć w pewne zakłopotanie wprawiła by mnie fota własnoręcznie wykonanego przez Ciebie wyrobu wędliniarskiego. I jeszcze raz Ci powtarzam: jestem niesamowicie spokojny człowiek i nie lubię poniedziałku, a jeśli myślisz, że docinkami sprowokujesz mnie do jałowej dyskusji czy nadwyrężysz mój niezwykle ustabilizowany układ wegetatywny, to próbuj, próbuj.... W wypadku szynkowej Pokemona raduję się, że zrobił szynkową teraz, że wyszła i gratuluję Ci Pokemon, że masz chęci i robisz swoje wyroby i w dodatku przekazujesz we właściwy moim zdaniem sposób jak zrobić sobie coś dobrego i mieć z tego satysfakcję na forum. A dodatkowe instrukcje z pochwałami napiszę na pw. Nie mogę uwierzyć, ja gratuluję udanego wyrobu. :shock: To tyle, bo w pracy jestem i idę popracować, na śniadanie - zaraz. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 5 Marca 2011 A dodatkowe instrukcje z pochwałami napiszę na pw. Jak zwykle musi być nutka tajemnicy , czemu nie przekażesz instrukcji tutaj ? Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 5 Marca 2011 Witaj! Cóż ja mogę powiedzieć :rolleyes: NO SUPER :clap: :thumbsup: :clap: Dałeś czadu :lol: Ps. Motywujesz do działania :grin: i bardzo dobrze Jeszcze raz gratulacje :!: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 5 Marca 2011 pokemon15, jak dla mnie bracie , to mistrzostwo świata Wyroby przepiękne , ładnie pokazane i świetnie opisane . :clap: :clap: :clap: Chylę czapkę przed Tobą Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 5 Marca 2011 pokemon15, jak dla mnie bracie , to mistrzostwo świataPodpisuję się pod tym. :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 5 Marca 2011 Pokemon, Twoje wyroby zaskakują nie tylko Ciebie, w tak krótkim czasie tyle się nauczyłeś :clap: :clap: :clap: Rodzina przy Tobie napewno nie zgłodnieje :lol: Z niecierpliwością oczekuję na pierwszy numer naszego kwartalnika z Twoimi felietonami :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 5 Marca 2011 Gratulacje Pokemon piękna szynkowa.Na pewno smaczna.Pozdrawiam. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 5 Marca 2011 Kurcze... tak przeczytałem jeszcze raz o tej mojej "szynkowej" i chyba trochę za bardzo "poleciałem" z tą fotorelacją... aż mi głupio trochę... jakoś... :blush: szynkowa była w osłonce 100mm a nawet 120.Tak PePe... wiem, przynajmniej w 100 powinna pójść... no ale cóż, mialem tylko 65... aaa tak mnie naszło z tą szynkową... i trochę "na wariata" robiłem... że przy zaprezentowanym sposobie upychania farszu tak dobrze to wyszło.Prawdziwa manufaktura... robione w 100% sposobm domowym zima wynagradzaHmm... nie wiem do końca czy to zasługa zimy... Cały proces przebiegał w temp dodatnich, producja wręcz w temp 22st... osadzanie w 8 stopniach w piwnicy przez noc..., do beczki tez poszły już wygrzanej... Następnym razem zrobię latem raduję się, że zrobił szynkową teraz, że wyszła i gratulujęDziękuję naprawdę za te pochwały :blush: ale to zasługa Was wszystkich - WB. pierwszy numer naszego kwartalnika z Twoimi felietonamiAle namieszałem... to tak mnie jakoś naszło, że mógłbym może sprobować cos napisac do "gazetki" ale ja z nikim w tej sprawie nie rozmawiałem :blush: :???: Wszystkim Wam dziękuję za te miłe dla mnie słowa, pochwały i że lubicie czytać moje fotorlacje. Bardzo mnie to cieszy i motywuje do jeszcze większego wysiłku przy wyrobach domowych i do nauki, do wyciągania wniosków i polepszania swoich umiejętności. Oczywiście wszystko co do tej pory uwędziłem, przygotowałem, zrobiłem, upiekłem, to w pewnym sensie Wasza zasługa :clap: bo to my wszyscy razem tworzymy Wędzarniczą Brać, a całą wiedzę czerpie z tego własnie forum i ze strony głównej WB Pozdrawiam. PS. Parówki za mną chodzą... jak głupie jakieś... nie mogę się od nich opędzić... :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 5 Marca 2011 pis67 napisał/a: zima wynagradza Hmm... nie wiem do końca czy to zasługa zimy... Cały proces przebiegał w temp dodatnich, producja wręcz w temp 22st... osadzanie w 8 stopniach w piwnicy przez noc..., do beczki tez poszły już wygrzanej... Następnym razem zrobię latemPis'owi IMO chodziło o co innego. Zimowa porą mięso jest lepsze, ma mniej wad więc częściej "wybacza" ewentualne błędy. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 5 Marca 2011 Pokemon15 jak pokazałeś wcześniej wyrobiony farsz to wiedziałem że Twoja szynkowabędzie petarda mega bomba :clap: zresztą z tego co widzę za co Ty się nie weźmieszto robisz to dobrze-dajesz sobie zależeć-wystarczy czytać i dokładnie robić.gratuluję produkcja zasługująca na główną stronę www.wedlinydomowe.plpozdrawiam :shock: :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-150406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 13 Marca 2011 Powoli zapasy sie kończą... to kupiłem dzisiaj "przypadkiem" trochę surowca... 3,5 kg szynki wp i 1,8 kg boczku... po klasyfikacji wyszło 2,2kg wp kl I, 1,5kg wp kl II i 1,6kg boczku ( to chyba też będzie wp kl II ? ) zaraz zapekluje na sucho i w środę będzie produkcja... tylko nie wiem co za kiełbasę zrobić... chyba wzorował się będę na Dziadka "chudej"... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-151940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 14 Marca 2011 Boczek to IIb :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-151949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 14 Marca 2011 Powoli zapasy sie kończą... to kupiłem dzisiaj "przypadkiem" trochę surowca... 3,5 kg szynki wp i 1,8 kg boczku...witaj zrób Krakowską i tuszonke :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-151952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 14 Marca 2011 witaj zrób Krakowską i tuszonkemusi być jakaś cienka kiełbasa podwędzę , podpiekę i aż chrupać będzie jeszcze taka gorąca Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-151953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 14 Marca 2011 musi być jakaś cienka kiełbasa podwędzę , podpiekę i aż chrupać będzie jeszcze taka gorącato tylko swojską musisz zrobić :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-151957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 14 Marca 2011 Do tej krakowskiej to trochę mało III wp. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kie%C5%82basy-by-pokemon15/page/2/#findComment-151959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.