Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 275
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Robię postępy w sznurowaniu , ale coś mi nie idzie

co Ty chcesz od tego sznurowania???

Bardzo apetyczne :thumbsup:

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-218226
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

też bym chciał taki uwędzić.

Spoko...dasz se rade... :grin: :cool: Ato moja dzisiejsza ''zadymka'' :grin: Nie dużo , tylko 8 kg szynki... :wink: a boczek z ostatniej ''produkcji'' dość porządny, parzony 2 h :shock: ,ale jak masełko :thumbsup:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222384
Udostępnij na innych stronach

parzony 2 h ,ale jak masełko

Też tak robię i taki lubię :thumbsup:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222385
Udostępnij na innych stronach

Ja tez taki wolę , ale jak ''młodemu'' powiedziałam , że parzony , to mnie ''ochrzanił'' ,że on lubi taką gumę...prosto z wędzarni... :blush: :grin: :rolleyes:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222388
Udostępnij na innych stronach

,że on lubi taką gumę...prosto z wędzarni

Ja też tylko zmielony na sitku 6mm.Wychodzi taka fajna smarówka coś a'la metka tylko nieco bardziej tłuste

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222391
Udostępnij na innych stronach

Ależ ja mam ''popaprane''... :devil: Jeszcze ze dwie godzinki zadymy...i zaczęło lać... :devil: jak zwykle!!! Qrna... :cry:

 

[ Dodano: Wto 12 Cze, 2012 19:10 ]

Wychodzi taka fajna smarówka coś a'la metka

no patrz... :shock: A ja na to nie wpadłam :rolleyes: Muszę spróbować ! A doprawiasz jeszcze czymś ?
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222398
Udostępnij na innych stronach

Ja jem bez, ale możesz sobie doprawić. :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222405
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
:cool: Poniedziałkowe zadymianie kiełbaski z dzika ...( znów nie obyło się bez deszczu :devil: )
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-228307
Udostępnij na innych stronach

einshel, :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: z dzika to rarytas :grin:

podpiekana, że tak cudownie pomarszczona? ^^ mój ideał kiełbaski mniam Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-228320
Udostępnij na innych stronach

:grin: Tak , podpiekana...

z dzika to rarytas :grin:

No... i tutaj pojawił się problem...,,Nie wszystko złoto co się świeci '' :devil: Kiełbaskę robił sobie ''sąsiad'' a ja mu tylko wędziłam...Powiem szczerze , że mu porostu nie wyszło :tongue: :rolleyes: :tongue: Sucha , za drobno rozdrobniona i za słona- Niestety... :cry:

 

[ Dodano: Sro 18 Lip, 2012 12:00 ]

fotka przekroju...

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-228336
Udostępnij na innych stronach

Z pewnością...ale się nie przyznał... :rolleyes: Jak mi ją przywiózł , to myślałam , że to kaszanka jest... :shock: :lol: Zero'' tłuszczu i wody chyba też nie dodał...o jakims ścięgnistym nie wspomnę , ale chciał sam zrobić , to MA... :mellow:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-228341
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

:shock: ...No ładnie mi ''zeszło''...od lipca... :blush: Mniejsza...Więc w ubiegły wtorek rozbiórka ''blondi po fitnesie'' :grin: poszła całkiem nie zle...Troszkę na obiadki , reszta na wędzonki...

 

[ Dodano: Pią 23 Lis, 2012 13:21 ]

Dziś , po 10-cio dniowym peklowaniu ( solanka- 90g peklosoli/0,5 l wody / 1kg mięsa ) 10 kg poszło sobie ''powisieć'' :lol: Osuszanie nad żaren ok 1 h , wędzenie dymem właściwym (ciepłym, gęstym :wink: ) rozpoczęłam ''we'' samo południe... Myślę , że tak do 17-stej wystarczy... :cool:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251786
Udostępnij na innych stronach

solanka- 90g peklosoli/0,5 l wody / 1kg mięsa

.............. :shock: ............. :shock: .............. :shock: ............... :shock: ............

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251790
Udostępnij na innych stronach

TFUUU.... WRÓĆ...!!! Znalazłam kartkę... :blush: w sumie było tak - 6 litrów wody + 540 gram peklosoli ...czyli 90 g / litr .... Ale ''wtopa''... :shock: :blush: Dzięki za zwrócenie uwagi...ale... błąd naprawiony , nie jest błędem... :grin: ( dobrze , że nie zrobiłam tak , jak napisałam wcześniej... :tongue:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251792
Udostępnij na innych stronach

UFFFFF :!: - To całe szczęście, że pomyłka tylko ... :rolleyes: ... "na papierze" , bo szkoda by było mięska.

Ja daję 70g/1l , ale to kwestia słonolubności - ponadto nie parzę wędzonek tylko podpiekam w wędzarni.

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251795
Udostępnij na innych stronach

Będzie dobrze... :cool: Właśnie - ja parzę , a wiadomo , woda zawsze coś tej soli wyciągnie...Gdybym podpiekła przy tym stężeniu , to na pewno były by za słone... :tongue: Czyli ''słonolubność'' mamy taką samą... :grin: Pozdrawiam!

 

[ Dodano: Pią 23 Lis, 2012 14:22 ]

Ps. A też tak biegam dziś od ''pieca'' do pieca i jeszcze obiad robię ... :tongue: No i chcę pogadać z Wami ....to z tego wszystkiego mogło się po...mylić... :lol:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251798
Udostępnij na innych stronach

einshel, kobieto pracująca :clap: :brawo: :clap: na pewno będą pyszne.

Moje mięsko się też pekluje, będę wędzić w czwartek, ale już sama, najlepiej sobie samemu zrobić, to potem się nie ma pretensji do nikogo, że nie wyszło.

To ja jestem najmniej słonolubna, bo daję 60g/1l a potem jeszcze parzę, z tym że wody daję połowę w stosunku do mięsa. Zawsze mi smakują są odpowiednio słone.

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251879
Udostępnij na innych stronach

potem jeszcze parzę, z tym że wody daję połowę w stosunku do mięsa.

 

Czyli prosta sprawa , 2kg szynkę parzysz w 1litrze wody . Prawda?

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251886
Udostępnij na innych stronach

Dzięki madlinko :grin: Tak myślałam , że do 19-stej już będę ''po robocie'' , a tu lipa... :tongue: O 17-stej ( jak przewidywałam ) wędzonki były jeszcze blade jak ''przysłowiowa ....'' :grin: , więc wisiały do 20-stej :shock: A pózniej jeszcze parzenie... :rolleyes: Ale efekt mnie zadowala... :thumbsup:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251978
Udostępnij na innych stronach

einshel,wędzonki przecudnej urody, jeśli zaś chodzi o solankę, robię dokładnie tak samo, 90g mieszanki peklującej na 1l. wody. Zawsze jest ok. /dla nas/.

Pozdrawiam.

Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-252034
Udostępnij na innych stronach

Ale efekt mnie zadowala...

każdego by zadowolił :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Już się nie mogę doczekać czwartku :D

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-252420
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.