Einshell Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 16 Maja 2012 I baleronik po parzeniu :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-218206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 16 Maja 2012 Robię postępy w sznurowaniu , ale coś mi nie idzieco Ty chcesz od tego sznurowania??? Bardzo apetyczne :thumbsup: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-218226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 16 Maja 2012 Super baleronik też bym chciał taki uwędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-218254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 12 Czerwca 2012 też bym chciał taki uwędzić. Spoko...dasz se rade... :grin: Ato moja dzisiejsza ''zadymka'' :grin: Nie dużo , tylko 8 kg szynki... :wink: a boczek z ostatniej ''produkcji'' dość porządny, parzony 2 h :shock: ,ale jak masełko :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 12 Czerwca 2012 parzony 2 h ,ale jak masełko Też tak robię i taki lubię :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ja tez taki wolę , ale jak ''młodemu'' powiedziałam , że parzony , to mnie ''ochrzanił'' ,że on lubi taką gumę...prosto z wędzarni... :blush: :grin: :rolleyes: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 12 Czerwca 2012 ,że on lubi taką gumę...prosto z wędzarni Ja też tylko zmielony na sitku 6mm.Wychodzi taka fajna smarówka coś a'la metka tylko nieco bardziej tłuste Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ależ ja mam ''popaprane''... :devil: Jeszcze ze dwie godzinki zadymy...i zaczęło lać... :devil: jak zwykle!!! Qrna... [ Dodano: Wto 12 Cze, 2012 19:10 ]Wychodzi taka fajna smarówka coś a'la metka no patrz... :shock: A ja na to nie wpadłam :rolleyes: Muszę spróbować ! A doprawiasz jeszcze czymś ? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ja jem bez, ale możesz sobie doprawić. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-222405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 18 Lipca 2012 Poniedziałkowe zadymianie kiełbaski z dzika ...( znów nie obyło się bez deszczu :devil: ) Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-228307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 18 Lipca 2012 einshel, :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: z dzika to rarytas :grin: podpiekana, że tak cudownie pomarszczona? ^^ mój ideał kiełbaski mniam Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-228320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 18 Lipca 2012 :grin: Tak , podpiekana...z dzika to rarytas :grin: No... i tutaj pojawił się problem...,,Nie wszystko złoto co się świeci '' :devil: Kiełbaskę robił sobie ''sąsiad'' a ja mu tylko wędziłam...Powiem szczerze , że mu porostu nie wyszło :tongue: :rolleyes: :tongue: Sucha , za drobno rozdrobniona i za słona- Niestety... [ Dodano: Sro 18 Lip, 2012 12:00 ]fotka przekroju... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-228336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 18 Lipca 2012 Sucha , za drobno rozdrobniona i za słona- Niestety...Skład surowca pewnie źle dobrany... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-228338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 18 Lipca 2012 Z pewnością...ale się nie przyznał... :rolleyes: Jak mi ją przywiózł , to myślałam , że to kaszanka jest... :shock: :lol: Zero'' tłuszczu i wody chyba też nie dodał...o jakims ścięgnistym nie wspomnę , ale chciał sam zrobić , to MA... :mellow: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-228341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 23 Listopada 2012 :shock: ...No ładnie mi ''zeszło''...od lipca... :blush: Mniejsza...Więc w ubiegły wtorek rozbiórka ''blondi po fitnesie'' :grin: poszła całkiem nie zle...Troszkę na obiadki , reszta na wędzonki... [ Dodano: Pią 23 Lis, 2012 13:21 ]Dziś , po 10-cio dniowym peklowaniu ( solanka- 90g peklosoli/0,5 l wody / 1kg mięsa ) 10 kg poszło sobie ''powisieć'' :lol: Osuszanie nad żaren ok 1 h , wędzenie dymem właściwym (ciepłym, gęstym :wink: ) rozpoczęłam ''we'' samo południe... Myślę , że tak do 17-stej wystarczy... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 23 Listopada 2012 solanka- 90g peklosoli/0,5 l wody / 1kg mięsa .............. :shock: ............. :shock: .............. :shock: ............... :shock: ............ Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 23 Listopada 2012 TFUUU.... WRÓĆ...!!! Znalazłam kartkę... :blush: w sumie było tak - 6 litrów wody + 540 gram peklosoli ...czyli 90 g / litr .... Ale ''wtopa''... :shock: :blush: Dzięki za zwrócenie uwagi...ale... błąd naprawiony , nie jest błędem... :grin: ( dobrze , że nie zrobiłam tak , jak napisałam wcześniej... :tongue: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 23 Listopada 2012 UFFFFF :!: - To całe szczęście, że pomyłka tylko ... :rolleyes: ... "na papierze" , bo szkoda by było mięska.Ja daję 70g/1l , ale to kwestia słonolubności - ponadto nie parzę wędzonek tylko podpiekam w wędzarni. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 23 Listopada 2012 Będzie dobrze... Właśnie - ja parzę , a wiadomo , woda zawsze coś tej soli wyciągnie...Gdybym podpiekła przy tym stężeniu , to na pewno były by za słone... :tongue: Czyli ''słonolubność'' mamy taką samą... :grin: Pozdrawiam! [ Dodano: Pią 23 Lis, 2012 14:22 ]Ps. A też tak biegam dziś od ''pieca'' do pieca i jeszcze obiad robię ... :tongue: No i chcę pogadać z Wami ....to z tego wszystkiego mogło się po...mylić... :lol: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 23 Listopada 2012 einshel, kobieto pracująca :clap: :brawo: :clap: na pewno będą pyszne. Moje mięsko się też pekluje, będę wędzić w czwartek, ale już sama, najlepiej sobie samemu zrobić, to potem się nie ma pretensji do nikogo, że nie wyszło. To ja jestem najmniej słonolubna, bo daję 60g/1l a potem jeszcze parzę, z tym że wody daję połowę w stosunku do mięsa. Zawsze mi smakują są odpowiednio słone. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 23 Listopada 2012 potem jeszcze parzę, z tym że wody daję połowę w stosunku do mięsa. Czyli prosta sprawa , 2kg szynkę parzysz w 1litrze wody . Prawda? Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 23 Listopada 2012 chodziło mi o peklowanie na 1kg mięsa 1/2 litra wody Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 24 Listopada 2012 Dzięki madlinko :grin: Tak myślałam , że do 19-stej już będę ''po robocie'' , a tu lipa... :tongue: O 17-stej ( jak przewidywałam ) wędzonki były jeszcze blade jak ''przysłowiowa ....'' :grin: , więc wisiały do 20-stej :shock: A pózniej jeszcze parzenie... :rolleyes: Ale efekt mnie zadowala... :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-251978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 24 Listopada 2012 einshel,wędzonki przecudnej urody, jeśli zaś chodzi o solankę, robię dokładnie tak samo, 90g mieszanki peklującej na 1l. wody. Zawsze jest ok. /dla nas/. Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-252034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 26 Listopada 2012 Ale efekt mnie zadowala...każdego by zadowolił :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Już się nie mogę doczekać czwartku Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/6/#findComment-252420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.