Einshell Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ostatnio troszkę białej zrobiłam do żurku ( żurek też :wink: ) Bardzo pieprzna i czosnkowa :thumbsup: , a z części farszu - klopsy... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-265360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 8 Października 2013 Taka skromna porcyjka ... Dla przypomnienia , czy jeszcze umiem... ....Zdjęcia wstawiać... Dodano: 08 październik 2013 - 12:39 Strasznie długo się ładują te fotki...Za duży rozmiar czy jak? Aaa ..i nie patrzeć na daty proszę... Fotki z soboty Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-305720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Wczoraj odbyło się nadziewanie i zadymnianie ,, swojskiej '' W roli głównej wystąpiła : Wp kl II A - 3KG / sitko 8 i 7 kg / sitko 13 . W pozostałych rolach ; Pieprz mielony (ok 30g) , sól zwykła 18g/kg , czosnek 5 główek ( nie ważyłam) oraz wywar z kości - 3,5 L. Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-321382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ęszel, na 10 kg mięsa dajesz 3,5 litra wywaru? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-321385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Witam.Mam pytanie. Czy to rzeczywiście 3,5 litra wywaru z kości było. Procentowo to 35% w stosunku do ilości mięsa ?Robiłem ostatnio Kiełbasę Pobiedziską i Kol. AndrzejK w przepisie napisał 8 %, do czego sie oczywiście dostosowałem.Dlatego pytam. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-321386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ęszel, na 10 kg mięsa dajesz 3,5 litra wywaru?Czego konsekwencją będzie jakże smakowita a przez fachowców krytykowana galaretka.Ja ostatnio dałem 1,5l więc daleka droga przede mną....Oj będzie wyżerka pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-321387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Czy to rzeczywiście 3,5 litra wywaru z kości było. Tak . Lubimy z galaretką Jak dawałam mniej , to zawsze gdzieś ''wsiąkało''... teraz jest ok ! tzw ,,Czarny sen masarza'' Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-321388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Bardzo mnie ta kiełbasa zainteresowała. Zwłaszcza nazwa,,Czarny sen masarza''. Galaretkę też lubie bardzo dobrze. Wypróbuję. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-321394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Wczoraj odbyło się nadziewanie i zadymnianie Ślimaczek prawie doskonały 30% rosołu to zapewne kiełbaska zrobiona z galaretką . Teraz dopiero doczytałem że potwierdziłaś to . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-321403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Jeszcze nigdy nie dawałem takiej ilości płynu, pokaż proszę przekrój tego "czarnego snu masarza". Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-321406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Lubimy z galaretką Jak dawałam mniej , to zawsze gdzieś ''wsiąkało''... teraz jest ok ! tzw ,,Czarny sen masarza'' Aniu, dawaj przekrój.Piekłaś w wędzarni? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-322115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam! Jestem... po długich , a ciężkich... I cóż mogę powiedzieć na temat tej kiełbasy... ? a no.... dobra wyszła !!! EAniu - Noż właśnie nie zdążyłam już...bo się zimno i ciemno zrobiło...( w wędzarni też... ) więc postanowiłam dopiec w piekarniku - taki eksperyment- A tu przekrój Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-324246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Brawa einshel,widac ze lubisz to robic :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-325036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nie wiem ale ja też lubię taką kiełbasę z galaretką . Wywar dawałaś zimny ? W jaki sposób podpiekałaś w piekarniku ? W folii aluminiowej czy normalnie tylko na termoobiegu . Ślinka cieknie do odważnych świat należy . Pozdrawiam kliknięte z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-325097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witam ! Moje wczorajsze , przedświąteczne wędzenie A tak ''mnię'' szypało w gały , jak dokładałam Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-347155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No i przekrój szyneczek... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-347396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Witanko ! Tak się bałam straszliwie wędzenia rybek... A tu nic prostrzego... 1,40 kg świerzej makrelki ( 13zł za kilo) SOLANKA 10 % (tzn. litr wody + 100 gr soli zwykłej ) 15 h się moczyło... Ociekanie... osuszanie i 5 h w dymku ok 50 *C ... Podpiekanie 40 minut Udka ... no właśnie ''ktoś'' dostanie (w) pałe... Wszystko zgodnie z planem ... ale parzyłam zaniast 40 minut jak kiedyś , to 15... i Qrna ...surowe... trzeba było dopiekać Jeszcze raz ... bo coś mi sie tu... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-356862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 9 Czerwca 2014 makrelka wybornie wyglada ,tez bede musiala wyprobowac w mojej pseudo wedzace Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-356869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Einshel fajna ta makrela, czego było się bać Sklepowa nawet do pięt nie dorasta takiej własnoręcznie uwędzonej, ja co prawda wędzę makrele rozmrażane bo świeżej nie uświadczysz ale i tak są przepyszne. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-356874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 9 Czerwca 2014 A ja mam pytanie do was o makrele. Jaka nadaje sie do wedzenia, choci mi o rodzaj makreli. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-356958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 9 Czerwca 2014 ANNAM u nas w sklepach jest makrela i już - bez żadnych rozróżnień Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-356959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 9 Czerwca 2014 u nas wedza Scomber scombrus to chyba atlantycka jest Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-356961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 9 Czerwca 2014 U mnie jest jej kilka rodzai , niebieska, hiszpanska, zolta, i jeszcze jakas tutejsza w centki w nazwie, troche podobna do hiszpanskiej. To tak z glowy wymienilam , ale kiedys jedna z nich kupilam i smak nie byl taki ja kiedys jadlam. Dlatego chcialabym wiedziec jaki rodzaj najlepiej do wedzenia wybrac. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-356963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 9 Czerwca 2014 ANNAM poogldałam zdjęcia w sieci i wychodzi nato ,że u nas w sklepach jest makrela atlantycka http://pl.wikipedia.org/wiki/Makrela_atlantycka Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-356966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 9 Czerwca 2014 To sie bede rozgladac czy taka jest tez u nas. Dziekuje Chudziak Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/page/7/#findComment-356967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.