boggi Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam!!!Potrzebuję sprawdzone sposoby na zrobienie zasmażki , chodzi mi o taka np. do kapusty zasmażanej.Wzięło mnie dziś na ziemniaki z "kawiorem" i zasmażaną kapustą Proszę o jakieś porady-wskazówki Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Lutego 2011 Masło + mąka + patelnia. Podsmażyć aż mąka będzie miała złotobrązowy kolor. Podstawowa zasada - mieszamy gorące z zimnym. Zimna zasmażka + gorący płyn lub odwrotnie. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam!!! Potrzebuję sprawdzone sposoby na zrobienie zasmażki Proszę bardzo :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Lutego 2011 Dzięki za pomoc , zasmażka już zrobiona . Trochę malutkich grudek mi wyszło ale przetarłem przez sitko i jest gites Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarka Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Lutego 2011 Ja wlewam gorącą zasmażke do gotującej zupy i nigdy nie mam grudek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Lutego 2011 U mnie powstały na patelni , po dodaniu zimnej wody , po prostu nie byłem w stanie rozpuścić mąki , żeby była bez grudek Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zasmażki: pomysł na zgagę i niestrawności - wymysł czasów biedy, do zagęszczenia zup i sosów. Sosy do mięs najlepiej zagęszczać przez odparowanie - redukcję z dodatkiem wina lub cebulą, ale z cebulą do natychmiastowego zjedzenia. Zupy zagęszczać tym z czego jest robiona zupa - przecierając część składników. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Lutego 2011 W takim razie co proponujesz do zagęszczenia kapusty " zasmażanej " ? Pytam poważnie Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Lutego 2011 Monka na fecie na zloto smazono,z wodom rozfyrlano i zawarzono.Tak ainbryna powstawalai kazdo zupa zagynszczala. :wink: :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Lutego 2011 boggi, Odparuj troszkę wody i sama się zagęści. Nie wyobrażam sobie kapusty w stanie "półpłynnym" wymajającym zagęszczenia - zasmażki , czy to jest kapusta? Może odciśniesz troszkę soku z kapusty i potem pokroisz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Lutego 2011 W takim razie co proponujesz do zagęszczenia kapusty " zasmażanej " ? Pytam poważniePo odcedzeniu kapusty wsyp łyżkę mąki i wymieszaj a następnie potrzymaj jeszcze kapustę na małym ogniu aby wszystko sie połączyło Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Lutego 2011 W takim razie co proponujesz do zagęszczenia kapusty " zasmażanej " ? Pytam poważnie Można z powodzeniem użyć surowego startego ziemniaka (jak w kapuście po wiślańsku) lub gotowanego zmiksowanego ziemniaka (ciapkapusta,panczkraut). Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-148891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zupy zagęszczać tym z czego jest robiona zupa Właśnie , kiedyś mamie zawiozłem zupę - kapuśniak , dziękowała za bigos :grin: Od kilkunastu lat nie robię do niczego zasmażek . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-149019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 27 Lutego 2011 Nie wyobrażam sobie kapusty w stanie "półpłynnym" wymajającym zagęszczenia Tez sobie tego nie wyobrażam , nie lubię takiej kapusty z "wody" bigosu również , w kapuście nie ma prawa być wody , to musi być sam nie wiem jak opisać. Po prostu jak na talerzu leży kotlet panierowany , to z kapusty nie ma prawa być podcieku i rozpuszczonej panierki . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-149024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Lutego 2011 boggi, Wszyscy uparli się, a ja też czasem robię kapustę zasmażaną i choć staram się nie robić jakichś tam "klepun", to kapustę robię w ten sposób, że po ugotowanie jej z odpowiednimi przyprawami, przekładam do garnka z zasmażką właśnie / łyżka smalcu i łyżka mąki zrumieniona lekko/, chwilkę jeszcze "podduszę",jak ktoś lubi kminek, /a wskazany jest na trawienie/.Pycha. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-149257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 28 Lutego 2011 anerka, Właśnie ten kminek ratuje całą sytuację. Spróbuj zrobić część bez zasmażki i spróbować jaka jest różnica w smaku i w samopoczuciu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5262-zasma%C5%BCka-jak-zrobic/#findComment-149281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.