Marek z Bielska Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Lutego 2011 witam buchta zrobiona z dodatkiem majonezu,sprawdzony przepis fotki: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a357dfecdf38.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6def3c8f8335.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5278-ciasto-buchta-babka-z-m-a-j-o-n-e-z-e-m/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Lutego 2011 Przepis:Ubić 4 jajka ze szklanką cukru oraz z cukrem waniliowym. Do powstałej masy dodać mały majonez kielecki,1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 1/2 szklanki mąki tortowej, łyżeczka proszku do pieczenia. Piekę na wyczucie ok.20 min w piekarniku gazowym.smacznegoKasia & Marekp.s.Halusia u nas się nic nie utrzyma,robiliśmy ją pierwszy raz,nie wiemy jakajest po dwóch dniach :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5278-ciasto-buchta-babka-z-m-a-j-o-n-e-z-e-m/#findComment-149170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Lutego 2011 p.s.Halusia u nas się nic nie utrzyma,robiliśmy ją pierwszy raz,nie wiemy jaka jest po dwóch dniach :wink: Marku ,ukryj choć jeden kawałek a się przekonasz. :grin: Babkę na majonezie piekę przeważnie na Wielkanoc, wiadomo że wtedy jest więcej ciast, a wtedy babka może dłużej postać. Podobnie jest z Babką gotowaną. Ja może w tygodniu podam przepis na babkę . Szybka w wykonaniu a jeszcze szybciej znika :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5278-ciasto-buchta-babka-z-m-a-j-o-n-e-z-e-m/#findComment-149227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Lutego 2011 Robię babkę z majonezem już od dawna jest przepyszna, długo zachowuje świeżość i wilgotność chyba dzięki temu majonezowi własnie, jednak ja nie dodaję kieleckiego, gdyż jest wg mnie zbyt wyraźny w smaku do ciast. Teraz kiedy już sama robię majonez muszę spróbować zrobić tą babkę z własnym majonezem. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5278-ciasto-buchta-babka-z-m-a-j-o-n-e-z-e-m/#findComment-149404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Lutego 2011 Kochani moi przedmówcy,Mały słoik majonezu to pewnie 1/4 jajka i 150ml oleju + 1/4łyżeczki musztardy.Jeżeli do jajek użytych w przepisie dodamy w czasie ucierania stopniowo olej to uzyskamy również emulsję majonezową. Dodatek minimalnej ilości przypraw z majonezu to już kwestia gustu.Dodanie wcześniej zrobionego majonezu daje tylko gwarancję, że masa nam się nie zważy. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5278-ciasto-buchta-babka-z-m-a-j-o-n-e-z-e-m/#findComment-149414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.