cinek120 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Marca 2011 w końcu nastała chwila prawdy dla mnie i maszynki he;) / rezultat:pasztet = 10kg (część do folii i słoików)kiełbasa biała z ryżem (na orawie mówią na to hurki) = 3,2kgsalceson = 4,4 kgkaszanka = 4 kg poniżej link do foto / przekroje w poniedziałek / https://picasaweb.google.com/111725639800938870954/Garmazerka19032011?authkey=Gv1sRgCKC87O3hqp3h1gE#5585882887435485330 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Marca 2011 Pasztet, kiełbasa biała, kaszanka wyglądają OK.Salceson trochę słabo w osłonki napełniłeś, albo brak docisku, ale jakie to ma znaczenie w stosunku do własnego wyrobu, a sklepowego ... i tak poszedłeś po bandzie. :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-152850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Marca 2011 Pasztet, kiełbasa biała, kaszanka wyglądają OK. Salceson trochę słabo w osłonki napełniłeś, Ja mam problemy z rozpoznaniem wyrobów, białą - widzę, pierwsze koty za płoty, do ideału daleko, ale u mnie na początku też nie było łatwo. Ja bym na początek wykonał jeden wyrób. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-152984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Marca 2011 Ja mam problemy z rozpoznaniem wyrobów To coś ze wzrokiem nie halo :grin: .Poczekamy na przekroje ,może wtedy się wyjaśni co je co. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-152986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Marca 2011 Nie strofujcie cinka to widać , że zdjęcia komóreczką robione to i jakość kiepska Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-153003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Marca 2011 cinek120, Czy możesz podać skład kiełbasy białej z ryżem? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-153023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek120 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Marca 2011 przekroje białej z ryżem i salcesonu foto nr 8 pod tym samym linkiem co w I poście/ wcześniej zdj. robił brat a już było nieco późno / do białej z ryżem powędrowało:miarka 0,5L ryżu (ugotowany na miękko)0,3 rosołu (tego samego co na salceson)0,65 karczku w kawałkach (peklowany na sucho)mielona łopatka i podgardle przyprawy: sól, pieprz, majeranek - wg. przepisu na stronce + czosnek przysmażony na smalcu foto 3 -kaszanka, foto 4 - biała z ryżem, 5 - pasztet w folii, 6- salceson (w lodówce), 7- pasztet w słoikach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-153164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.