Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

w końcu nastała chwila prawdy dla mnie i maszynki he;) / rezultat:

pasztet = 10kg (część do folii i słoików)

kiełbasa biała z ryżem (na orawie mówią na to hurki) = 3,2kg

salceson = 4,4 kg

kaszanka = 4 kg

 

poniżej link do foto / przekroje w poniedziałek /

 

https://picasaweb.google.com/111725639800938870954/Garmazerka19032011?authkey=Gv1sRgCKC87O3hqp3h1gE#5585882887435485330

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/
Udostępnij na innych stronach

Pasztet, kiełbasa biała, kaszanka wyglądają OK.

Salceson trochę słabo w osłonki napełniłeś, albo brak docisku, ale jakie to ma znaczenie w stosunku do własnego wyrobu, a sklepowego ... i tak poszedłeś po bandzie.

:clap:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-152850
Udostępnij na innych stronach

Pasztet, kiełbasa biała, kaszanka wyglądają OK.

Salceson trochę słabo w osłonki napełniłeś,

Ja mam problemy z rozpoznaniem wyrobów, białą - widzę, pierwsze koty za płoty, do ideału daleko, ale u mnie na początku też nie było łatwo. Ja bym na początek wykonał jeden wyrób. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-152984
Udostępnij na innych stronach

Ja mam problemy z rozpoznaniem wyrobów

To coś ze wzrokiem nie halo :grin: .Poczekamy na przekroje ,może wtedy się wyjaśni co je co.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-152986
Udostępnij na innych stronach

przekroje białej z ryżem i salcesonu foto nr 8 pod tym samym linkiem co w I poście/ wcześniej zdj. robił brat a już było nieco późno /

 

do białej z ryżem powędrowało:

miarka 0,5L ryżu (ugotowany na miękko)

0,3 rosołu (tego samego co na salceson)

0,65 karczku w kawałkach (peklowany na sucho)

mielona łopatka i podgardle

 

przyprawy: sól, pieprz, majeranek - wg. przepisu na stronce + czosnek przysmażony na smalcu

 

foto 3 -kaszanka, foto 4 - biała z ryżem, 5 - pasztet w folii, 6- salceson (w lodówce), 7- pasztet w słoikach

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5381-podroby-pi%C4%85tkowosobotnie/#findComment-153164
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.