SZCZEPAN Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Całkiem pikne a jak w środku? surowe, czy parzone? bo z tak małego zdjęcia ciężko wywnioskować? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/#findComment-7252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derex Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Całkiem pikne a jak w środku? surowe, czy parzone? bo z tak małego zdjęcia ciężko wywnioskować? :smile: Wygląda na surową polędwicę :tongue: :smile: Cytuj Derex Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/#findComment-7255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Stycznia 2007 przy wyższej temp. wędzenia będzie wyglądać podobnie ale nie będzie w środku surowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/#findComment-7260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Tak to są tylko wędzone i w ostatniej fazie wędzenia są podpiekane tych polędwiczek się nie parzy Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/#findComment-7290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takitam Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam po raz pierwszy i od razu proszę o pomoc - chodzi mi o peklowanie polędwiczek wieprzowych . Zrobiłem solankę tak jak wychodziło mi z tabeli 105gr peklosoli i 0,7l wody na 4 dni , mięsa mam 4 polędwiczki 1,75 kg . No i mam pytanko czy po czterech dniach moczenia i uwędzeniu polędwiczki nie będą za słone ? .Podobnie robiłem szynkę boczek ale polędwiczka to delikatne mięsko i stąd moje obawy i prośba o pomoc . Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/#findComment-295761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Najlepiej kolego to spróbowac ja zawsze odkrawam kawałek i np. smaże zjadam i wiem jak za słone to do płukania w wodzie ale z tego co piszesz to powinny byc ciut słone ale popróbuj słonosc to rzecz gustu, pozdrawiam i powodzenia. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/#findComment-295764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 105gr peklosoli i 0,7l ....... :shock: ....... :shock: ...... :shock: ....... :shock: ....... :shock: ....... :shock: Jak dobrze pamiętam :rolleyes: to Dziadek gdzieś pisał, że tabela nie dotyczy polędwic (polędwiczek). Ja do polędwic i polędwiczek robię solankę ok 7% tzn 70g peklosoli na 1l wody - i jak dla mnie jest "mocno" słone (co prawda mój "próg słoności" jest dosyć "niski"). Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/#findComment-295786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Wymocz ok 3-4 godziny może bedzie ok ale wg mnie tak jak prawi Wirus ok 7% tzn 70g peklosoli na 1l wody Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/#findComment-295787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takitam Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Spróbowałem rzeczywiście były za słone wymoczyłem 4 godziny i są bardzo dobre . Dziękuję bardzo za pomoc ! http://imageshack.us/photo/my-images/823/cvky.jpg / [ Komentarz dodany przez: EAnna: Nie 11 Sie, 2013 19:55 ]Poprawiłam link bo nie działał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/539-pol%C4%99dwiczki-szczepana/#findComment-296028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.