DUCH Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 witam kolegów . po kliku mięsiecznym czytaniu i uczeniu się z doświadczeń forum zakupiłem dzisiaj rano połowę świni . mam co prawda doświadczenie (?) z wędzeniem szynek i boczków ale po dzisiejszym zakupie zastanawiam się co zrobić ze skórą z całej połowy. planuję zrobić troszkę kiełbasy i jakąś niewielką ilość pasztetu ale co z resztą ?? proszę o podpowiedż Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5497-sk%C3%B3ra-z-mi%C4%99sa-co-z-ni%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych/1362-jak-zrobic-emulsje-ze-skorek-wieprzowych Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5497-sk%C3%B3ra-z-mi%C4%99sa-co-z-ni%C4%85/#findComment-156312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Boczek daj do wędzenia ze skórą.Została skóra ze słoniny ,łopatki i szynki.Szynki też możesz uwędzić ze skórą.Ja skóry kroję na mniejsze kawałki i zamrażam.Później wykorzystuję do salcesonów i wyrobów słoikowych.Zawsze podkładam skóry jak gotuję gołabki ,żeby się od spodu nie przypaliły.Jak masz grubą słoninę to możesz zrobić faszerowaną mięsem mielonym i wtedy skóra zostaje na słoninie.To tak na szybko.Acha jeszcze można zrobić chipsy ze skórek. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5497-sk%C3%B3ra-z-mi%C4%99sa-co-z-ni%C4%85/#findComment-156335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 no dzięki . ja na wszelki wypadek zamroziłem a skóry mam już wycięte jak biorę mieso z ubojni bo dokładam 10zł do połowy świni i mam rozebraną Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5497-sk%C3%B3ra-z-mi%C4%99sa-co-z-ni%C4%85/#findComment-156684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.