Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam kolegów . po kliku mięsiecznym czytaniu i uczeniu się z doświadczeń forum zakupiłem dzisiaj rano połowę świni . mam co prawda doświadczenie (?) z wędzeniem szynek i boczków ale po dzisiejszym zakupie zastanawiam się co zrobić ze skórą z całej połowy. planuję zrobić troszkę kiełbasy i jakąś niewielką ilość pasztetu ale co z resztą ?? proszę o podpowiedż

Da Bóg dzień ,da i radę.

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5497-sk%C3%B3ra-z-mi%C4%99sa-co-z-ni%C4%85/
Udostępnij na innych stronach

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5497-sk%C3%B3ra-z-mi%C4%99sa-co-z-ni%C4%85/#findComment-156312
Udostępnij na innych stronach

Boczek daj do wędzenia ze skórą.Została skóra ze słoniny ,łopatki i szynki.Szynki też możesz uwędzić ze skórą.Ja skóry kroję na mniejsze kawałki i zamrażam.Później wykorzystuję do salcesonów i wyrobów słoikowych.Zawsze podkładam skóry jak gotuję gołabki ,żeby się od spodu nie przypaliły.Jak masz grubą słoninę to możesz zrobić faszerowaną mięsem mielonym i wtedy skóra zostaje na słoninie.To tak na szybko.Acha jeszcze można zrobić chipsy ze skórek.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5497-sk%C3%B3ra-z-mi%C4%99sa-co-z-ni%C4%85/#findComment-156335
Udostępnij na innych stronach

no dzięki . ja na wszelki wypadek zamroziłem :) a skóry mam już wycięte jak biorę mieso z ubojni bo dokładam 10zł do połowy świni i mam rozebraną

Da Bóg dzień ,da i radę.

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5497-sk%C3%B3ra-z-mi%C4%99sa-co-z-ni%C4%85/#findComment-156684
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.