zbig3133 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 20 Lutego 2012 W sobotę pogoda sprzyjała, zacząłem przed 8 rano wygrzewać beczkę, po 30 min włożyłem 13 szyneczek i 4 polędwicę do osuszenia. Wędziłem na dwie tury, uzbierało się 22 szt szyneczek. Sparzyłem dwie z puli przypadającej dla nas do bieżącego jedzenia, reszta nie parzona podzielona na trzy rodziny. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-203371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 20 Lutego 2012 W sobote można było poczuć wiosne ...A szyneczki jak marzenie .... Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-203373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 21 Marca 2012 Dla urozmaicenia menu zrobiłem kilka słoiczków paprykarzu a'la szczecińskiego z 0,5 kg morszczuka, 1 szkl ryżu, 4 średnich cebul, 2 puszek szprotek podwędzonych w oleju, 1 słoiczek koncentratu pomidorowego, sól, pieprz czarny, papryka słodka i łyżeczka ostrej pasy paprykowej. Pasteryzowane dziś ok 50 min w piekarniku. jutro większe słoiki ponownie do pasteryzacji aby dłużej się przechowały, mniejsze do bieżącej konsumpcji. :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-208606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 25 Lipca 2012 Kilka słoiczków ogórków wg przepisu Beny: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 25 Lipca 2012 Kilka słoiczków ogórkówzbig'u, a wzmacniałeś jakąś ostrą przyprawą, czy ściśle wg przepisu? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zbyszek bardzo ładnie , ale mam nadzieje że choć słoiczek weżmiesz na zlot :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 25 Lipca 2012 Wojtku, dałem tylko pikantny ketchup, podwójną ilość, moje dziewczyny nie przepadają za ostrością, nawet kociołek węgierski robię mniej ostry i dopiero na talerzu doprawiam. Pawełku na pewno zabiorę :thumbsup: do małego tomu starczy :lol: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 26 Lipca 2012 Dziś kolejna porcja 15 kg ogórków przygotowana do spiżarki, tym razem ogórki królewskie czyli w miodzie, moje dzieciaki zajadają się nimi :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 26 Lipca 2012 ładnie wyglądają,a my takich nigdy nie robiliśmy Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki110 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 26 Lipca 2012 zbig3133 pięknie wyglądają te królewskie jak można prosić to podaj przepis na nie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 26 Lipca 2012 Proszę bardzo, zalewa na 2kg ogórków: 1l wody,1 szkl octu 10%,1,5 szkl cukru, 2 łyżki soli,2 łyżki miodu.Mnie zawsze zostaje ok 0,5 l zalewy, zależy od upchania plastrów ogórków w słoikach.Ogórki po umyciu pokroić na plastry ok 0,5-0,8 mm, na dno słoika powkładać kilka ziaren ziela, listek bobkowy, troszkę gorczycy i plastry ogórków. Przygotować gorącą zalewę którą zalać wypełnione słoiki. Pasteryzować ok 15 min. Smacznego!!!!!!! [ Dodano: Czw 26 Lip, 2012 22:05 ]a my takich nigdy nie robiliśmy,Jakiś słoiczek na OZWB się znajdzie, na pewno w Garkuchni popróbujemy. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 28 Lipca 2012 Dawno nic nie zadymiałem, oglądając Wasze poczynania zakupiłem w czwartek 6,5 kg łopatki, 1,2 kg podgardla i przygotowałem mięska do peklowania, dziś z rana mięso zmielone, nadziane i po 2 godz do wygrzanej beczki. Wędzenie przez 100 min w temp 55 stC, dwa kijki pozostawione do podpiekania przez 45 min w temp 80-85stC. Jeden kijek wyjęty do sparzenia. Przy okazji uwędziłem cztery serki typu włoskiego, w papryce słodkiej, w czubrycy czerwonej, w czubrycy zielonej i w czosnku z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 28 Lipca 2012 Dawno nic nie zadymiałem,Ale w końcu zadymiłeś Zbyszku :tongue: :wink: Bardzo fajnie wygląda Twoja wędlina... :clap: , rozumiem że jest to Twoja receptura.. :wink: Jak pokażesz jeszcze w przekroju to będzie git.. :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 28 Lipca 2012 Haluś, pokażę, pokażę, kilka min temu powędrowała do lodówki, nie mam piwniczki a temp powyżej 34 stC, w domu 26 stC. Receptura adekwatna do surowca :lol: , przyprawy dodane na kg: 2g pieprzu czarnego, 0,5g gałki, 0,5g czubrycy czerwonej, 0,5g kminku, 0,5g cukru, 4g czosnku świeżego. Parzony kawałek przed nadzianiem całości smakował mojej LP i dziewczynkom to i po wędzeniu powinna. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zbig cud miód kiełbaska następną chyba znowu zrobie tak jak Ty :grin: jeżeli chodzi o ułożenie pęt kiełbachy na kiju ^^ Ciekawie przyprawione te serki :thumbsup: :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 28 Lipca 2012 Oto przekrój: Przy okazji zrobiłem chlebki do tej kiełbasy, ten z tyłu jest z suszoną smażoną cebulą :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 28 Lipca 2012 Oto przekrój: :thumbsup: :thumbsup: i te chlebki ... litości Zbyszku :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 28 Lipca 2012 przepiękne wyroby, :clap: :clap: :clap: [ Dodano: Sob 28 Lip, 2012 21:52 ]czy tak samo smakują jak wyglądają? Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 28 Lipca 2012 do tej kiełbasy, ten z tyłu jest z suszoną smażoną cebulązbig super duet :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-229947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 29 Lipca 2012 czy tak samo smakują jak wyglądają?Nie ma to jak spróbować osobiście, zapraszam :grin: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-230044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 29 Lipca 2012 Nie ma to jak spróbować osobiście, zapraszamok lece :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-230048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 29 Lipca 2012 oj, byłem dzisiaj obok.ale kiedyś na pewno się uda. Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-230051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 14 Września 2012 Zrobiłem w środę trochę kaszanki i pasztetowej, to chyba nie był mój dobry dzień, kilka kaszanek popękało w trakcie parzenia a z ośmiu batonów pasztetowej ocalały tylko trzy. Też w trakcie parzenia pozsuwały się sznurki z jednego końca i cała zawartość znalazła się w wodzie. Przynajmniej piesek był zadowolony. Do ocalałej pasztetowej i kaszanki zrobiłem kilka słoiczków pasty paprykowej, nie jest to Ajvar ani Pindur, coś pomiędzy. Na 5 kg papryki dałem trzy duże pomidory, trzy cebule cukrowe, 8 ząbków czosnku, małą cukinię, trzy bakłażany, 3 łyżki oliwy, 1 papryczkę ostrą, sól, cukier do smaku. Przynajmniej to się udało :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-237461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 14 Września 2012 Na jakich siatkach kolego ,mieliłeś mięso na tą kiełbasę ?? Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-237464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 14 Września 2012 nie jest to Ajvar ani Pindur, coś pomiędzy. :clap: :clap: :clap: niech żyje robienie po swojemu :grin: najważniejsze, że się udało.. kto robił ten wiem ile to roboty hehe szacuneczek Przy okazji zrobiłem chlebki do tej kiełbasy, ten z tyłu jest z suszoną smażoną cebuląnie miałem jakoś okazji przyklasnąć temu :P pieczywo z tą cebulką (oj wiem o jaką chodzi - uwielbiam ją) jest niesamowite trzymam zapas w domu czy to do nagłych wypieków czy posypania sałatki hehe ten Twój wypiek wygląda po prostu niesamowicie :shock: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5538-wyroby-zbig3133/page/3/#findComment-237465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.