Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przy świątecznych wędzonkach ukręciłem taki boczuś z wkładką.

Za wkładkę użyłem paska schabu b/k (polędwicy wieprzowej :grin: ) o wymiarach około 4/4 cm i długości około 60 cm.

 

Całkiem fajniusi fotki robione na surowo (przekroiłem bo nie znajdę w domu baniaka .żeby włożyć 60 centymetrowy boczek :tongue:

Pozdrawiam i Życzę Wszystkim Wesołych Świąt Wielkanocnych.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5541-boczek-rolowany-z-wk%C5%82adk%C4%85/
Udostępnij na innych stronach

spec202, Śliczny. Szkoda, że nie masz kega, wówczas parzyłbyś w całości.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5541-boczek-rolowany-z-wk%C5%82adk%C4%85/#findComment-157801
Udostępnij na innych stronach

Jak z wystawy. :clap: :clap:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5541-boczek-rolowany-z-wk%C5%82adk%C4%85/#findComment-157810
Udostępnij na innych stronach

Przy świątecznych wędzonkach ukręciłem taki boczuś z wkładką.

Śliczny ten boczuś spec'u... :thumbsup: :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5541-boczek-rolowany-z-wk%C5%82adk%C4%85/#findComment-157811
Udostępnij na innych stronach

Przy świątecznych wędzonkach ukręciłem taki boczuś z wkładką.

 

:clap: W końcu spec na202 :grin:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5541-boczek-rolowany-z-wk%C5%82adk%C4%85/#findComment-157817
Udostępnij na innych stronach

Jeśli nie ma naczynia tak dużego to może do rękawa i do piekarnika na kilka stopni ? W rękawie naturalnie woda a wspaniala roladka na drucianym stelarzyku..?

 

pozdro ;-)

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5541-boczek-rolowany-z-wk%C5%82adk%C4%85/#findComment-157821
Udostępnij na innych stronach

Jeśli nie ma naczynia tak dużego to może do rękawa i do piekarnika na kilka stopni ? W rękawie naturalnie woda a wspaniala roladka na drucianym stelarzyku..?

 

pozdro ;-)

No tak Jak prawisz :grin:

Wiedząc o istnieniu rękawa , lub folii do zawijania szynek , przeciąłem boczek bez zawahania :grin: , zawijając w folię nie spłuczę z niego majeranku i przecięcie nie ma żadnego skutku ubocznego :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5541-boczek-rolowany-z-wk%C5%82adk%C4%85/#findComment-157824
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.