Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

a wtedy na pewno pokocham wszystkie ryby nawet te bardzo ościste

a ten szczupak to w ogóle bez ości :grin:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-185079
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, Twoja porcja szczupaka się odnalazła .Ktoś przełożył do innej lodówki niestety :sad:

Musisz dalej uwierzyć na słowo ,że był bardzo smaczny :thumbsup:

Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.”
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-185339
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, Twoja porcja szczupaka się odnalazła .Ktoś przełożył do innej lodówki niestety :sad:

Musisz dalej uwierzyć na słowo ,że był bardzo smaczny :thumbsup:

Ależ nic się nie stało .. :tongue: :wink:

Jolka wierzę w Twoje słowa ... że był bardzo :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-185416
Udostępnij na innych stronach

Robiąc zakupy bez okularów :wink: kupiłem całkowicie przypadkowo mąkę pszenną razową 1180 - graham .Zakup poczyniony trzeba coś z tym zrobić i zrobiłem pierwszy w życiu chleb graham :grin: .Wyszedł taki : przepis-pełna improwizacja z mojej strony.Na kg.mąki 1180 dodałem szklankę żytniej razowej, 4 dag.drożdży,szklankę mleka , 3 szklanki ciepłej wody.1/2 szklanki siemienia,1/4 szklanki nasion słonecznika,płaską łyżkę soli i łyżeczkę brązowego cukru.Piekłem 45 min.w temp 220,po 10 min 200,po następnych 10 min 180.No i wyszedł całkiem,całkiem.Wiem,że to nie oryginalny graham /np.nie ma miodu/,ale wyszedł całkiem,całkiem :thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186199
Udostępnij na innych stronach

I to jeszcze bez okularów

A właśnie,że w okularach :grin: po powrocie z zakupów znalazłem je jak Pan Hilary :lol:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186209
Udostępnij na innych stronach

No Kaziu chlebek przepiękny ,aż ślinka cieknie. :thumbsup: :clap:

Chyba się skuszę go upiec...bo mój już trochę się nam przejadł.

Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.”
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186224
Udostępnij na innych stronach

Kaziu jak dla mnie bomba podobny do tego z Liszek od P.Kowalika,daj proszę fotke przekroju :wink: z tego co wiem dodaje tam ziemniaki tarte surowe,nie wiem zamiast

mąki ziemniaczanej,aby się nie kruszył

p.s.na chlebach się nie znam,wiem że nie lubię mokrych i kwaśnym posmaku

pozdrawiam Pomorze

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186235
Udostępnij na innych stronach

Chyba się skuszę go upiec...bo mój już trochę się nam przejadł.

A u nas dopiero zagościł :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186238
Udostępnij na innych stronach

Przekrój wygląda tak: ,ale Lucjola choć smaczny nie umywa się do Twojego.Marek jest trochę wilgotny,ale nie kwaśny :grin: Jak pisałem to pełna improwizacja,następny wykonam wg.przepisu na graham.Halusiawszystko co wychodzi z pod Twojej ręki jest niesamowicie apetyczne i smaczne :thumbsup:

 

[ Dodano: Nie 20 Lis, 2011 20:45 ]

Halinko chciałbym mieć taką teściową

niestety Marku zięć u Halusi już jest ,a jak chwali teściową :lol: :lol:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186247
Udostępnij na innych stronach

A u nas dopiero zagościł :grin:

Halusia

W jaki sposób i jak długo można taki chlebek przechowywać . Zamrożenie wchodzi w grę :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186250
Udostępnij na innych stronach

Halusia

W jaki sposób i jak długo można taki chlebek przechowywać . Zamrożenie wchodzi w grę

Andrzejku nie mam pojęcia bo u mnie dość szybko został zjedzony.

Ale myślę że 3-4 dni , a najlepiej zapakować w woreczek lniany.

Jeśli chodzi o zamrożenie to jak najbardziej, po rozmrożeniu będzie świeżutki.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186254
Udostępnij na innych stronach

nieprawdopodobne że to pierwszy.

Pierwszy z mąki graham.Ogólnie to popełniłem już kilkadziesiąt bochenków w tym trochę w piecu chlebowym opalanym drewnem.

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186256
Udostępnij na innych stronach

Chlebek niczego sobie :clap: :grin: a kwaśnym być nie może bo na drożdzach jest :lol:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186258
Udostępnij na innych stronach

kwaśnym być nie może bo na drożdzach jest :lol:

Słuszna uwaga :lol: :lol:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-186261
Udostępnij na innych stronach

Rozmroziłem słoninkę wykonaną wg wskazówek,Maxela opartych na przepisach Gonza,Podlasiaka i Kruszynki /kolejność jak leci :wink: /wzbogaconych o uwagi Andrzeja.k Wyszła wspaniale,smak :thumbsup: ,wygląd jak na fotce ,mięciutka nie ma włókien.Obok dla porównania umieściłem najgrubszą słoninkę jaką dostałem w Kościerzynie /wędzona paprykowana?. Jest różnica dość wyrażna :wink: a w tle chlebek upieczony w dniu wczorajszym.Niestety nasiona dyni nieco się przypaliły,ale jest smaczny Drugi bochenek z makiem.

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-187047
Udostępnij na innych stronach

Mój gust, tylko gdzie taką słoninę wyciąć.

A to ju,z załatwiaj z Podlasiakiem i Gonzem

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-187067
Udostępnij na innych stronach

Rozmroziłem słoninkę

Co prawda słonika nie jest moim rarytasem ale wygląda smakowicie... zresztą miałam okazję takową spróbować i doznania smakowe były zaskakujące :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-187074
Udostępnij na innych stronach

Co prawda słonika nie jest moim rarytasem

Ale wszystkiego należy spróbować :lol:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-187082
Udostępnij na innych stronach

Mój gust, tylko gdzie taką słoninę wyciąć. :

 

Na drugi rok pojechać do Białowieży na Zlot i ukłonić się do Podlasiaka :smile: .

 

Jeszcze inne rozwiązanie : możesz pojechać do Białegostoku do knajpki którą prowadzi Podlasiak . Napijesz się pifka i wrócisz ze słoninką :tongue: :grin:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-187091
Udostępnij na innych stronach

możesz pojechać do Białegostoku do knajpki którą prowadzi Podlasiak

a tam utopence i knedliki :lol:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/2/#findComment-187096
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.