tusiaczek Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1251 Opublikowano 8 Stycznia 2016 A wystarczyło przyjechać do tusiaczkowa... U nas żadna pogoda niestraszna a drzwi dla Was zawsze otwarte. I wędzarnia oczywiście też... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-467161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1252 Opublikowano 8 Stycznia 2016 A wystarczyło przyjechać do tusiaczkowa. Dzięki i wiem że zawsze chętnie służysz pomocą,ale okoliczności do kolejnego eksperymentu mnie zachęciły.Lubię kuchenne eksperymenty,a wyszło miodzio / nie mogłem się powstrzymać / Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-467227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1253 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Szynka z jelenia po pokrojeniu z dzika A tak wyglądały na półmisku Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-467438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1254 Opublikowano 9 Stycznia 2016 A tak wyglądały na półmisku Kaziu na łoko to ............. malina , jednak popróbować by się zdało . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-467456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1255 Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) jednak popróbować by się zdało . Dobrze, kawałek jelenia zamrażam, co do dzika to za mało chyba się ostało Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-467469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1256 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dobrze, kawałek jelenia zamrażam, Kaziku nie zamrażaj , szkoda . Może nadarzy się jeszcze okazja . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-467479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1257 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Kruszynko, nie wiadomo ktora szyna lepiej wyglada, po obejrzeniu zdjeci, jezyk mi opadl na klawiature http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-467483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1258 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Dalszy ciąg pożytkowania śledzi Saszy.Wczoraj przeszedłem przez gdyńską halę i takich smoków jak kaliningradzkie nie było na żadnym stoisku.Śledzie pokrojone w duże dzwonka po krótkim płukaniu w wodzie /śledzie są bardzo delikatnie słone /,zalane standardową zalewą 1:5 z cebulką,liściem laurowym,zielem angielskim,pieprzem ziarnistym,gorczycą i kawałkiem chili.Po 2 dniach gotowe,małe ości skruszały,kręgosłup łatwo oddziela się od mięska.W smaku.....co ja będę pisał...wiadomo. Korzystając z okazji chcę zaprezentować dzwonko śledzia.W niektórych przepisach przepisach jest napisane " pokroić filet w dzwonka".Filet to można tylko pokroić w kawałki bo dzwonko wygląda tak : Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-468586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1259 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dzisiaj spaghetti z sosem z przecieru pomidorowego,papryki ze słoika ,boczku,owoców morza,szalotki,cebuli, papryczki chili,mleka kokosowego,oliwki,kawałka ogórka świeżego,kilku ziaren kardamonu, harissy,czarnych oliwek i kaparów.Jednym słowem misz-masz.,czyli czyszczenie lodówki. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-468997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1260 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Mój pierwszy ser na wzór korycińskiego ocieka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1261 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Mój pierwszy ser na wzór korycińskiego ocieka Bardzo apetycznie wygląda Muszę poszukać dostawcy mleka i też w końcu zrobić przynajmniej taki serek. Przecież jak się człowiek tak napatrzy , napatrzy to takie smaka ma. Eh jutro chociaż serek z jogurtów greckich poczynię Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1262 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jakiś mały Bo durszlak za duży.A na poważnie to tylko z 3 litrów mleka zrobiony.Taka próba przed poważniejszymi pracami Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1263 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Mój pierwszy ser na wzór korycińskiego ocieka Gratuluję odwagi i za wyrób . Taka próba przed poważniejszymi pracami Widzę że konkurencja się rozwija Zamiast ryb na wybrzeżu będą sery Kaziku, ja jak zaczynałem to z 20 litrów mleka było w sam raz . Jak jeszcze Jolcia pomoże to dwie godzinki i po robocie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1264 Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Zamiast ryb na wybrzeżu będą seryBędą i ryby i sery.Właśnie kolejne śledzie się moczą A w przyszłym tygodniu mam obiecanego łososia /troć/z Mechelinek Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1265 Opublikowano 20 Stycznia 2016 A w przyszłym tygodniu mam obiecanego łososia /troć/z Mechelinek Bardzo rzadko , a może wcale tego słowa nie używam ale ............. zazdroszczę i to ogromnie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1266 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jeszcze chwila i po oscypki będziemy walić nad Bałtyk a po dorsza i śledzia do Zakopca Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1267 Opublikowano 20 Stycznia 2016 a po dorsza i śledzia do Zakopca Takiego śledzia w śmietanie jakiego serwowali kiedyś tam w "Kryształowej" na Krupówkach to nigdy póżniej nie jadłem /Nawet moja domowa specjalistka od tej potrawy takich wyżyn nie osiąga /A najtańszego wędzonego łososia /całkiem poprawnego w smaku /to kupiłem w rybnym na Kościuszki /wejście przez cukierniczy /też w Zakopcu Jeszcze chwila i po oscypki będziemy walić nad Bałtyk Za mało u nas baranów to i owiec niewiele Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1268 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Za mało u nas baranów to i owiec niewiele Baranów to pewnie dostatek jak wszędzie a owce do robienia oscypka nie są niezbędne Kaziu Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1269 Opublikowano 20 Stycznia 2016 a owce do robienia oscypka nie są niezbędne Kaziu Ale już ich mleczko tak.Zawsze jednak możemy coś a"la łoscypek wyprodukować. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1270 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Serwatka na ricottę zakwaszona i odstawiona .Z wczorajszej włóczęgi po Kaszubach kilka pstrągów wpadło mi w łapki to dzisiaj taki obiadek z parowara mi wyszedł A że serowo się zrobiło to i sos był serowy z koziego serka zresztą .Pozostałe pstrągi w galarecie wylądowały. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-469926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1271 Opublikowano 21 Stycznia 2016 I wszystko jasne.Z trzech litrów mleka :508 g korycińskiego164 g ricotty+ serwatka z której dzisiaj zupkę uwarzę Jestem pod wrażeniem Koryciński do lodóweczki powędrował.Zaczyna mi się ten "sport" podobać . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-470068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1272 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ale wiesz o tym że koryciński powinien przez 2 - 3 dni leżakować w temp. pokojowej? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-470071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1273 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ale wiesz o tym że koryciński powinien przez 2 - 3 dni leżakować w temp. pokojowej? Właśnie spokojnie leżaczkuje.Z tą lodówką to z przyzwyczajenia pojechałem. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-470077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1274 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zupka ugotowana i nadjedzona - można ją chrzanową nazwać Jutro zamiast białej, jajko i twaróg dodam . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-470124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1275 Opublikowano 21 Stycznia 2016 I wszystko jasne. Widać to na fotkach Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/51/#findComment-470155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.