Kruszynka Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1276 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Andrzej a co do wydajności ?...bo Krzysiu mi na fb napisał że taka ilość to tylko od wściekłych krów.Nie mam na ten temat wiedzy ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1277 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Książkowa wydajność to około 10% nawet może być trochę więcej . Ja o tej porze roku nawet nie mam 10% . Kiepskie jedzenie mało białka w mleku no i zimowa pora zapewne słabsza przemiana u krówek . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1278 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Czyli mleko jakim dysponowałem jest dobre.Ważna informacja bo u tej pani od lat kupuję nabiał. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1279 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Bazylku można tak jak żurek gotować.Zamiast zakwasu dajesz serwatkę i to wszystko.W tej konkretnej zupce dodałem 1/2 słoiczka przesmażonego razem z cebulką i boczusiem chrzanu.Potem odrobina śmietany ...i gotowe.Jak chcesz to mogę dokładny przepis zamieścić. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1280 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Ale wiesz o tym że koryciński powinien przez 2 - 3 dni leżakować w temp. pokojowej? Podepne sie jesli mozna pod Kruszynkowy wyrob serka..Moj lezakuje juz 5 dzien na "kratce". Dziennie obracam go raz - dwa razy.Ser jest fajnie obeschniety i przybiera barwe zoltawa.. Robilem go z mleka sklepowego (5L) ostroznie pasteryzowanego, o zaw.tl 3,5 %.. Pytanie, co dalej.. Ser odpoczywa w dosc zimnej kuchni na szafce.. (temp. 12 - 16 st.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1281 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Moj lezakuje juz 5 dzien na "kratce". Mój chyba nie doczeka coraz łakomiej na niego spozieram Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1282 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Kazimierzu.. Albo juz Twojego serka nie ma..? Na dowod ze jest, to pokaz fotke..!No i co ja mam teraz z moim robic... pakowarka ? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1283 Opublikowano 22 Stycznia 2016 No i co ja mam teraz z moim robic... pakowarka ? Mnie się nie pytaj bo ja pierwszy raz robiłem Na dowod ze jest, to pokaz fotke..! A proszę bardzo Masz jako gratis fotkę kanapek z dzisiejszej kolacji przy laptopku pożartych . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1284 Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Bazylku można tak jak żurek gotować.Zamiast zakwasu dajesz serwatkę i to wszystko.W tej konkretnej zupce dodałem 1/2 słoiczka przesmażonego razem z cebulką i boczusiem chrzanu.Potem odrobina śmietany ...i gotowe.Jak chcesz to mogę dokładny przepis zamieścić.Jejku, jak u mojej mamy :clap: Dzięki za przypomnienie tego smaku z dzieciństwa. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez MariuszB Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1285 Opublikowano 22 Stycznia 2016 @Gregtom, ja mam jeden zapakowany prozniowo i lezakuje w lodowce juz chyba ze 3 miesiace , nic sie z nim nie dzieje wyglada tak jak byl zapakowany zadnej plesni nie widze ..musze chyba rozpakowac i posmakowac a reszte zapakowac na dalsze lezakowanie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1286 Opublikowano 22 Stycznia 2016 mam jeden zapakowany prozniowo i lezakuje w lodowce juz chyba ze 3 miesiace Tak, ale ten moj ma teraz piec dni. Skorka jest sucha oraz oczywiscie bez plesni..Niewiem czy powierzchnie lekko zwlilzyc slaba solanka , czy tez dalej ma podsychac..Kuchnia chlodna i za duzo wilgoci tam nie mam.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1287 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Ja zapakowalam moj jak wlasnie skorka lekko podeschla ,bo nie wiedzialam co dalej robic ,a sama nie zdazylabym zjesc bo mialam jeszcze jeden niedojedzony Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-470507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1288 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Do "śledzika" jeszcze trochę czasu ale u nas śledzie w ciągłym użyciu Śledzie wyciągnięte z balkonu /żeby nie powtarzać pytań - 7 piętro / już przerobione i częściowo skonsumowane.Sałatka ze śledziem.Składniki to ugotowane ziemniaki,pokrojone i jeszcze ciepłe polane olejem lnianym.Pokrojona w kostkę spora gruszka.Pokrojona w kostkę szalotka i czerwona cebula /latoś obrodziła i mam jeszcze kilka z własnego zbioru /1/2 puszki ciecierzycyOgórek konserwowy /ostry /pokrojony w kostkę.Kilkanaście korniszonków w całościDuży ząbek czosnku.Pieprz z kolendrą,szczypiorekSosDwie łyżki majonezu,łyżka musztardy,jeden mlecz,troszkę podostrzonego papryczką oleju.Wszystko zmiksowane.Wymieszane,schłodzone,posmarowane łyżeczką majonezu i na stół. Jeden śledzik w sosie z mlecza,śmietany,majonezu,cebulki,czosnku,ostrej papryczki z dodatkiem pieprzu curry i odrobiny miodu trafił dzisiaj na stól w towarzystwie gotowanego w mundurku ziemniaka. Zupka buraczana do tego była, na zakwasie własnej produkcji....na talerzu podana Ponieważ została 1/2 puszki cieciorki to sobie pastę do pieczywka machnąłem.Skład to ciecierzyca,awokado,szalotka,czosnek,suszone pomidory,kilka listków bazyli,kilka kropel tabasco,olej sezamowy,olej chili,odrobina miodu,sól,pieprz,przyprawa z Izraela przywieziona. Na drugie śniadanko w sam raz Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-471641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1289 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Paczaj Pan Szanowny Panie Kazimierzu co żeśmy wycykali w naszej okolicy... http://www.zmsniezka.pl/sklep,listaFirma jest z okolic Gniewina i zarówno do nas jak i do Was dowozi do domku i to w zasadzie bezpłatnie (zakupy powyżej 70 zł, poniżej 2 zł).Mają i mleko niepasteryzowane na sery i same sery w dobrej cenie, chlebki i inne takie (Serwowit mnie ciekawi ). Wędzonki nas raczej nie interesują Kolezanka zamawia od nich i bardzo sobie chwali (a jej mąż myśliwy i wędzi więc byle czego by nie chwalili). Podobno parówki mają lepsze niż Wosiowe (koleżanka też je od nas jadła)... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-472291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1290 Opublikowano 31 Stycznia 2016 To były Ifciowe Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-472300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1291 Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Mleczarnia w Perlinie znana jest w naszej wiosce ,ale o mleku nie wiedziałem /brak zainteresowania,teraz to ulega zmianie /.Pojedziemy do Perlina na zwiady. Nie wiem czy to jest możliweWosiowo /Ifciowe są dobre ale jest to możliwe.Kupuję takie do utopenców ,ale wszystko jest kwestią indywidualnego smaku . Wosiowe są tak dobre że na Zawiszy jak sie znalazły to na śniadanie chyba 7 opierdzieliłem To dla tego na naszym stole dokładki nie było Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-472315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1292 Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Dzisiaj obiad rodzinny Pieczone perliczki,oczywiście wielkopolskie na grzankach, z dodatkiem konfitury z czerwonej cebuli i miodu i kopytkami z Lidla w towarzystwie naszej ulubionej sałatki w różnych oczywiście wariantach.Tu z dużymi kaparami,uprażonymi ziarnami słonecznika i dyni oraz wieloma innymi składnikami, ......i naród się częstuje Jeszcze fotka perliczek przygotowanych do pieczenia. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-472351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1293 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Pieczone perliczki,oczywiście wielkopolskie Kaziku , u nas na targu mówią że już są zjedzone . Ale w tym roku będą nowe . :D Smacznego !! Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-472353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1294 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ślina mnie była i pociekła... a ja tu byle gulaszyk z policzków wołowych wcinam Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-472424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1295 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zamiast pączków na kolację Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-473322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1296 Opublikowano 4 Lutego 2016 Kaziku ,to danie tylko dla Ciebie . Jaka duża ta porcja! Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-473324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1297 Opublikowano 4 Lutego 2016 Jaka duża ta porcja! Znasz przecież moje dobre serce z Jolą się podzieliłem. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-473326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1298 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zamiast pączków na kolację Co prawda nie tak elegancko zaserwowane, ale http://s.rimg.info/ced7484e6c847cec89d32ff1cfa9f20b.gif mam to samo . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-473336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1299 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zamiast pączków na kolację Ja tak wczoraj... i akurat tym smakołykiem to ja się z nikim dzielić nie muszę bo w domku jedynym amatorem jestem Tylko ten Twój jakoś tak ładniej od mojego podany... aż wstyd mi Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-473342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1300 Opublikowano 4 Lutego 2016 aż wstyd mi Nie przesadzaj,smakował wszystkim o ile pamięć mnie nie myli mam to samo Czyli podobne gusta kolacyjne mamy .U nas dodatkowo po kielonku wytrawnej nalewki z berberysu było Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/52/#findComment-473348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.