dyzio Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 18 Listopada 2013 Dekoracja nie jest dedykacją Witam.Jesli nie dedykacją to może manifestacją. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-314171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 27 Listopada 2013 Po spływie pozostało w lodówce kilka puszek mielonki /Karol pozdrawiam /Trochę się przejadły i zastanawiałem się co z nimi zrobić.Inspiracją był pasztet z tuńczyka upieczony przez Lipkę w Łazach.Zawartość dwóch puszek zmieliłem wraz z trzema ugotowanymi ziemniakami i dwiema zeszklonymi na tłuszczu z mielonek cebul.Do tego dodałem 4 łyżki płatków owsianych,garść pestek słonecznika ,cztery jajka,posiekany pęczek pietruszki,pieprz i oczywiście majeranek .Wszystko dokładnie wymieszałem i przełożyłem do foremki wysmarowanej tłuszczem /olej/,posypałem pestkami słonecznika.Piekłem w temp.180 st. przez 50 min.Wyszło coś takiego : Troszeczkę się to kruszyło,ale zostało skonsumowane na ciepło w towarzystwie buraczków i ogórków konserwowych na wczorajszy obiad. Na dzisiejszy zaś , pozostałość pokrojona w plastry, została odsmażona i podana wraz z bigosem. Wyszło całkiem smacznie i ciekawie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 27 Listopada 2013 nspiracją był pasztet z tuńczyka upieczony przez Lipkę w Łazach. Kruszynko gdzie mozna znalezc ten przepis na pasztet z tunczyka? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 27 Listopada 2013 Aniu szukaj w spotkaniu Andrzejkowym w Łazach. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 27 Listopada 2013 DZiekuje Kruszynko, ja twoj temat tez magluje, bo mam sztuk 2 mlodziezy ktora miesa nie je i musze ciekawe rzeczy robic z ryb dla nich. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 27 Listopada 2013 Mogę trochę przepisów podać,ale ostrzegam są nieco dziwne i skomplikowane jak ocenia mój "przyjaciel" Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 27 Listopada 2013 Mogę trochę przepisów poda To podaj. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 28 Listopada 2013 Mogę trochę przepisów podać,ale ostrzegam są nieco dziwne i skomplikowane jak ocenia mój "przyjaciel" Kruszynka ja jestem bardzo otawrta na rozne potrawy Juz mi takie tutaj podsuwano ze czasem az sie dziwe ,iz cos takiego mozna zrobic A komplikacji sie nie boje, cierpliwa jestem i na pewno na spokojne wszysto sie da zrobic. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 28 Listopada 2013 To na początek "Pasztet z wędzony łososiem"50 dag.filetów z dorsza250 ml.śmietany20 dag wędzonego łososia w plastrach3 jajka3 łyżki tartej bułkicytrynasól,pieprzkoperek do dekoracjiZmielone filety zmieszać z ubitą śmietną,bułką tartą i żółtkami.Doprawć solą i pieprzem /polecam cytrynowy/Dodać ubite białka i ponownie wymieszać.Formę wyłożyć plastrami łososia,napełnić masą dorszową i przykryć plastrami łososia.Formę wstawić do naczynia z wodą i pec w piekarniku ok. 1 godz. w temp.180 st.Bardzo delikatna i smaczna forma podania rybki.Zdjęć nie mam .ale taki pasztet prezentowałem na zlocie w Chłapowie. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) taki pasztet ja tez robie z tym ze zamiast dorsza daje surowego lososia i jeszcze do srodka daje posiekany koperek i pieprz cajenski.I plastry lososia dziele na mniejsze i dokladam do farszu.moze znajde fotke to wrzuce. tylko taka jest na srodku na talerzu Edytowane 28 Listopada 2013 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 28 Listopada 2013 taki pasztet ja tez robie z tym ze zamiast dorsza daje surowego lososia i jeszcze do srodka daje posiekany koperek i pieprz cajenski.I plastry lososia dziele na mniejsze i dokladam do farszu.moze znajde fotke to wrzuce. Każdy przepis jest tylko jakimś pomysłem na potrawę i zawsze można go modyfikować , poprawiać do swoich gustów i smaków. jednym słowem eksperymentować. Najgłupszym stwierdzeniem jest "a Ja robię tak i koniec bo to najlepsze jest" tylko taka jest na srodku na talerzu wygląda pięknie A te jajeczka faszerowane /tak mi się wydaje/ w tle to czym faszerowane ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 28 Listopada 2013 Kruszynka dziekuje. Ja bede musiala zastapic dorsza inna ryba. U nas w sprzedazy jest taki na pol surowy przewaznie z Afryki Jakos nie mam do niego zaufania. Ale przepis na pewno zrobie i tamten na pasztet tez juz znalazlam . Dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Witam.Kruszynka, pozwól, że i ja skorzystam z przepisu "Pasztet z wędzonym łososiem"W zeszłym roku przed świętami BN zrobiłem śledzia po skandynawsku w/g Twojego przepisu. Rewelacja. Nie wyobrażam sobie tegorocznego stołu wigilijnego bez tej potrawy.Co do stwierdzenia "a JA robię tak i koniec bo to najlepsze jest", w pełni zgadzam się z opinią wyrażona przez Ciebie. Edytowane 28 Listopada 2013 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 28 Listopada 2013 ja tez lubie eksperymentowac i zawsze cos nowego mozna podlapac ,nigdy nie dodawalam np kurczaka do pasztetu a daje troche inny smak Annam jajka sa faszerowane duszonymi pieczarkami zmieszanymi z gotowanym na twardo zoltkem i maslem moj przysmak ktory robi najlepiej moja mama ,moje mi tak nie smakuja ja wole od dorsza Hoki to zyje chyba gdzies kolo Ciebie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-316887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 2 Grudnia 2013 A dzisiaj coś "orientalnego ".Owoce morza,papryka,marchewka,seler,cebula,czosnek,grzybki mun,pomidorki,cukier trzcinowy,sos sojowy,mąka kukurydziana,jajka,przyprawa 5 smaków,olej chili,oliwka z oliwek,no i nie wiem jeszcze co tam wrzuciłem Do tego ryż . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-317834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Smaczniaste z samego wyglądu i warte wypróbowania uważam. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-317842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Ksawer nas nie pokonał , choć 27 godzin bez prądu byliśmy.Na wzmocnienie nadszarpniętych nerwów /to przez kiwającą się chałupkę/oraz na przekór zimie za oknem dzisiaj na obiad prawie grillowe danie Skrzydełka i pałeczkiżeberkapolędwiczka nadziana serem pleśniowym /wnuczka na obiedzie /Wszystkie składniki macerowane,następnie obsmażone na patelni grillowej i ułożone w woku.Dodatkowo liść laurowy,papryka,czosnek w ząbkach,szalotka,czarny pieprz i ziele angielskie.Następnie do piekarnika -150 st.Najpierw pieczone tylko żeberka,potem dodane skrzydełka i pałki a na końcu polędwiczka .Najdelikatniejsze mięsko nie wymaga długiej obróbki cieplnej. Mięska na półmisku ,polędwiczka pokrojona na porcjeI na stole w towarzystwie surówki z cykori /lubimy , a teraz zaczął się sezon na to warzywo/ i smażonych ziemniaczków. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-319401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Brawo "miszczu" . Pytanko - gdzie "zadobyć" ową cykorię ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-319428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 8 Grudnia 2013 gdzie "zadobyć" ową cykorię ? Heniu w każdym dziale warzywniczym i w każdym warzywniaku Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-319436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Jak zawsze narobiłeś mi smaka Szanowny Kazimierzu Uwielbiam Twoje skomplikowane przepisy.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-319443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Wigilia za pasem , więc może jakiś przepis z rybką się przyda.Dzisiaj z Jolą wykonaliśmy na obiadek gołąbki z łososiem.Składniki :70 dag łososia świeżego bez skórySok z 1/2 cytrynySos sojowyPieprz cytrynowyMała kapusta włoskaDwie cebuleDwie szalotki4 łyżki oliwy z oliwekKieliszek wytrawnego białego wina /50 ml./Pęczek posiekanej natki pietruszki./kolendra lepsza/.Bulion , może być z kostki na wodzie z parzenia kapusty. Łososia osuszyć,pokroić w paski dł.ok.5 cm.i szerokości 2 cm.Posypać pieprzem cytrynowym,skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym.Odstawić na 30 min.do lodówki. ,Liście kapusty oderwać od głąba,opłukać ,włożyć do osolonej wrzącej wody.Obgotowywać ok. 5 min.Ostudzić ,ściąć grube newy. Cebulę i szalotkę drobno posiekać,podsmażyć na 2 łyżkach oliwy na jasnozłoty kolor.Pod koniec podsmażania dodać wino i dusić na małym ogniu do odparowania płynu.Zdjąć z ognia dodać posiekaną pietruskę/kolendrę/ .Wymieszać.Liście smarować masą cebulową i nałożyć łososia.Zawijać formując gołąbki. Gołąbki gotuje się na parze.Ja gotowałem w parowarze.Na dno koszyka parowara ułożyłem liście kapusty.Na nie położyłem gołąbki.Skropiłem oliwą z oliwek.Do zbiornika wody wlałem bulion z wywaru z kapusty i 2 kostek rosołowych. Gotowałem 60 min.,wraz z pokrojonymi ziemniakami.W przepisie nic nie było o sosie,ale ja dodatkowo wykonałem na bazie wywaru z parowania,podsmażonej szalotki,przecieru,odrobiny mąki rozbełtanej ze śmietaną. Gołąbki można wykonać w garnku do gotowania na parze lub w zwykłym układając gołąbki np.na durszlaku.Ponieważ przeznaczone były na obiad dodałem do nich ziemniaki.Na wigilię mogą być samodzielnym daniem polane np.stopionym masełkem.Na koniec przekrój gołąbka.Niestety zdjęcie nieostre.Testuję nowy aparat. Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-320369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Kaziu, żeby to nie był taki szmat drogi to chyba bym się u Was zaczął stołować....Chociaż w sumie nie jest aż tak daleko, zdążę przez drogę porzadnie zgłodnieć Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-320370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Wstawienia takiego przypisu w porze obiadowej powinno kończyć się karą. Ale żeś cudo zrobił, oczywiście nie omieszkam wypróbować przepisu w niedalekiej przyszłości. Z tego co widzę to z 70dag ryby wyszło ci 10 gołąbków Edytowane 13 Grudnia 2013 przez login Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-320372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Było 14.Cztery parowane były na dolnym "pięterku"wraz z ziemniakami. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-320384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Wigilia za pasem , czas już zacząć przygotowania.Pierniki już polukrowane i w kamionce dojrzewają więc pora za śledzie się wziąść.Wczoraj śledzie korzenne i w oleju były na tapecie.Korzenne można oczywiście w sklepie kupić i są też dobre ale pełną satysfakcję i smak ulubiony można osiągnąć tylko własną produkcją Mój przepis na śledzie korzenne:10 ziaren pieprzu10 ziaren ziela angielskiego1 łyżeczka kolendry1 łyżeczka gorczycy10 ziaren jałowca parę sztuk gożdzików1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego1/2 tymianku1/2 łyżeczki estragonu1/2 łyżeczki kurkumy dwa,trzy liście laurowe kilka ziaren czerwonego pieprzu olej słonecznikowy lub rzepakowySkladniki ziarniste tłuczemy w możdzierzu lub mielimy w młynku.Wszystkie składniki mieszamy w miseczceWymoczone śledzie kroimy na kawałkiUkładamy w słoju posypując każdą warstwę mieszanką korzenną.Systematycznie dolewamy olej.Na wierzch kładziemy liście laurowe i czerwony pieprz.Słoik do lodówki na minimum dwa dni.Im dłużej tym smaczniej. Jeżeli pozostanie nam mieszanka korzenna można śmiało przesypać do słoiczka i wykorzystać przy następnej okazji.Skład korzeni i ziół można zmieniać w zależności od własych upodobań smakowych.Można np.pominąć kurkumę a dodać trochę czubrycy.Śledzie w oleju na tegoroczną wigilię będą już moją klasyką-cebula,cytryna,pieprz,liść laurowy,olej.Takie sobie zażyczyła rodzinka.Cytuję klasyka rodzinnego "Żadnych eksperymentów Ojciec.Korzenne i w oleju mają być" Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/20/#findComment-321422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.