ANNAM Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #876 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Pod koniec pieczenia posmarowana miodem z musztardą rosyjską . Az mi slinka poszla, bo w takiej marynacie to bardzo lubie baranine. No i zalatwiles mnie Kruszynko0, w tygodniu robie kotleciki baranie w miodzie i musztardzie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-394168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #877 Opublikowano 2 Stycznia 2015 , w tygodniu robie kotleciki baranie w miodzie i musztardzie Zazdroszczę Tobie tego dostępu do baraninki.U nas trzeba na nią polować,choć idzie ku lepszemu Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-394182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #878 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Kruszynko, a musze Tobie powiedziec, ze wielu naszych rodakow, nie je tutaj baraniny, a jesli juz to zwykle na bbq. Przyzwyczajenie to druga skora czlowieka i nie chca sie zmienic U nas w domu jest zasada, ze przynajmniej raz cos nowego musimy probowac. Jesli nam smakuje, wracamy do tego, jeslinie idziemy dalej. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-394183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #879 Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Pierś indyka na dwie osoby to jest wyzwanie.Trzeci dzień w menu Pozostało tylko wymyślać nowe dodatki i sposoby podania.Wczoraj z sosem i kluskami półfrancuskimi, dzisiaj grillowana, z oscypkiem i surówką z jabłka i selera. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-394437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #880 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Pierś indyka na dwie osoby to jest wyzwanie.Trzeci dzień w menu Tak podany obiad mogałabym jeść codziennie Kaziku Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-394454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #881 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Człek na emigracji ale coś tam upitrasi.Tylko zdjęcia po ostatnich wpisach naszych kolegów zamieszczam z pewną dozą nieśmiałości.Za mało artystyczne są Dzisiaj w Biedronce nabyła moja Jola dwa steki z miecznika.To się Biedroneczka na delikatesy sili ale to mi się podoba Więc na obiadek były steki z miecznika z cukinią , oberżyną,papryką cebulą,imbirem i czosnkiem.Steki posolone,popieprzone,skropione cytrynką na dwie godziny do lodóweczkiCukinia i oberżyna pokrojona w plastry i posypana odrobiną soli na sito też na dwie godziny.Na grillowej patelni osuszone plastry warzyw obsmażamy z obu stron.Układamy w naczyniu żaroodpornym dodajemy kilka plastrów imbiru,czosnku,drobno posiekany kawałek ostrej papryczki,pieprzymy.Na patelni obsmażamy pozostałe warzywa z dodatkiem pomidorków koktajlowych Na grillowej patelni obsmażamy z obu stron steki.Mają być tylko obsmażone , surowe w środku. W naczyniu żaroodpornym układamy warzywa,na wierzch steki i pokrojoną pomarańczkę.Dosalamy,dopieprzamy i posypujemy ziołami /np.prowansalskimi / Wstawiamy do piekarnika 180 st.na ok 30 min. I na talerz Szersza panoramka obiadku Wnuczce smakowało a wybredna się robi Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-397402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #882 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Do wędzarni daleko,do spółdzielni jeszcze kilka dni a coś trzeba w ramach kampanii zimowej zamieścić Dzisiaj na obiadek coś na kształt frittaty z kabaczka /powoli zaczynał więdnąć / i papryki w sosie własnym, ze słoika.Obrany kabaczek pokrojony w kostkę,szalotka pokrojona w plasterki,ząbki czosnku zmiażdżone i posiekane.Wrzucamy na rozgrzane masło klarowane lub oliwkę.Dodajemy pomidorki suszone z zalewy oliwkowej ,kaparki,płatki chili Gdy kabaczek zaczyna być al dente dodajemy paprykę i ulubione zioła /ja czubrycę zieloną / W misce rozmącamy jajka,dodajemy trochę mleka /może być śmietanka /,solimy,pieprzymy,dodajemy zieloną dymkę i zalewamy to co na patelni się poddusiło Trzymamy na ogniu do ścięcia się masy jajecznej.Pod koniec dodajemy posiekaną zieloną kolendrę /lub inne zioło / Danie takie bardziej wiosenne,dla wegetarian i tych na diecie. Smakowało drugiej stronie Buzi dostałem Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #883 Opublikowano 22 Stycznia 2015 jak by dodać jakiś akcent mięsny było by daniem idealnym........ aż zgłodniałem..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #884 Opublikowano 22 Stycznia 2015 jak by dodać jakiś akcent mięsny Arku przed spółdzielnią muszę trochę zdrówko podreperować Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #885 Opublikowano 22 Stycznia 2015 No to smacznego i zdrowia życzę....... żebyś był w pełnej formie na Neptunie!! i oczywiście do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #886 Opublikowano 22 Stycznia 2015 . żebyś był w pełnej formie na Neptunie!! No i oto chodzi Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #887 Opublikowano 22 Stycznia 2015 jak by dodać jakiś akcent mięsny było by daniem idealnym........ aż zgłodniałem..... normalnie jak bym swojogo TZ slyszala Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #888 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Danie takie bardziej wiosenne,dla wegetarian i tych na diecie. Smakowało drugiej stronie Buzi dostałem Kaziku... chociaż jestem mięsożerna to z wielką przyjemnością zjadłabym to danie.... Dobrze że przed chwilą zjadłam obiad Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #889 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Danie bardzo ciekawe ale mi też mieska brakuje Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #890 Opublikowano 22 Stycznia 2015 mi też mieska brakuje Parówkę Karolu dorzuć i będzie gites. Niestety kochani mięsożercy frittata to danie warzywne Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #891 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kruszynko, nie koniecznie, odrobina boczku nie zaszkodzilaby tej potrawie. Ale zapach az do mnie dotarl ,a ja przed sniadaniem jestem Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #892 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kruszynko, nie koniecznie, odrobina boczku nie zaszkodzilaby tej potrawie To ja tu walczę z tymi mięsożercami a Ty mi nóż w plecy Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #893 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wcale nie Kruszynko, nie placz ,ja bardzo lubie warzywka, ale jakbym tak dala obiad bez mieska, to moja druga polowa za polgodziny by lodowke oproznial Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #894 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Kaziu no pysznie to wygląda słowo daję i z pewnością smaczne ... ale też złożyłbym na pół wkładając w środek jakąś grillowaną karkówkę albo steka Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #895 Opublikowano 23 Stycznia 2015 ale też złożyłbym na pół I zrobiłbyś omlet Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #896 Opublikowano 23 Stycznia 2015 normalnie jak bym swojogo TZ slyszala Bo "każdy" chłop lubi..... kawał mięcha a warzywka to jak najbardziej..... do ustrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-398996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #897 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Kruszynko , sledzie w zalewie pomodorowej juz prawie gotowe, ale jest ich dosc duzo , powiedzmi teraz jak je przechowac , na porcje do zamrazalki czyw sloiki i zapasteryzowac? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-399001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #898 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Im dłużej w lodóweczce poleżą tym są smaczniejsze.Nigdy nie mroziłem ani nie pasteryzowałem.Znikały wcześniej.Ale gdybym miał doradzić to pasteryzować lepiej. jak by dodać jakiś akcent mięsny było by daniem idealnym Danie bardzo ciekawe ale mi też mieska brakuje , odrobina boczku nie zaszkodzilaby tej potrawie. ale też złożyłbym na pół wkładając w środek jakąś grillowaną karkówkę albo steka Teraz rozumiem jak trudne życie ma Julek Gonzowy W naszym kraju trudno być wegetarianinem Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-399023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #899 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Teraz rozumiem jak trudne życie ma Julek Gonzowy Zwłaszcza przy ojcu czcicielu mięcha w każdej postaci W sumie jakby Gonzo taką sektę założył to ja bym się zapisał.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-399109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #900 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Wymyślanie obiadów dwuosobowych to jest wyzwanie ,zwłaszcza jak druga połowa / oczywiście ta lepsza/ rano tekści-wymyśl coś dobrego No to dzisiaj wymyśliłem dorsza w cieście francuskim.Ciasto oczywiście gotowiec.Dorsz mielony,drobno posiekane szalotki,kilka drobno posiekanych pieczarek,jedno jajko,pieprz,sól,tymianek,zielona bazylia i zielony majeranek.Cebulki,pieczarki podduszone,dodane do mielonego dorsza,doprawione przyprawami.Zioła posiekane i dodane do farszu wraz z jajkiem. Wymieszane.Farsz nakładamy na płaty ciasta,przykrywamy drugim płatem, zlepiamy.Na górze ciasto nacinamy /para ma ujście/ kładziemy na blachę posmarowaną tłuszczem uprzednio posmarowawszy ciasto rozbełtanym jajkiem.Pieczemy w 180 st.do zrumienienia.Pod koniec pieczenia odwróciłem na kilka minut dla lepszego dopieczenia spodu.no i wyszło tak: Dodatki-sos jogurtowy ,fasolka szparagowa w/g Pokemona i sałatka z zielonych pomidorów w/g Jadzi Yerbowej. Pozostały farsz został usmażony i będą fisch burgery na kolację Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/36/#findComment-399112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.