Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki, misa rozumiem, ale noże aż do 8 tysięcy?

JZP kiedyś pisał o mięsoróbce produkcji jeszcze ZSRR może jakieś fotki?

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-23994
Udostępnij na innych stronach

Jarek mówił, o takiej dla domowego wyrobu. Na pierwszym zlocie to dość dokładnie pooglądałem kuter. Te urządzenia są za duże jak dla nas. Była kiedyś mowa o kuterkach z ameryki za mało dolarów. (Chefie może byś pomyślał o nas póki dolar jest tani?) Ten mikser z allego to chyba nie to, a raczej na pewno.

W podanych linkach jest też parę kutrów typu mikser, nawet takie zgrabne.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-23997
Udostępnij na innych stronach

witaj Papciu

dokladnie nie powiem ci jakie sa obroty,ale uwazam ze noze

kreca 1400obr./min. a misa 100-200obr/min.,nalezy jeszcze

pamietac o rozlozeniu masy do kutrowania na calej powierzchni

misy,wtedy cykl rozdrabniania jak i mieszania jest lepszy.caly

myk polega wlasnie na obr.nozy a misy poniewaz noze nie

rozdrabniaja caly czas jednego miejsca farszu (w przypadku

tego pseudo kutra tak jest potwierdzil to nawet saleta).takze

Papciu to tyle co moge ci napisac.

pozdrawiam Was

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24079
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za wyjaśnienia. Teraz już wiem jak działa kuter.

Pozdrawiam również.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24085
Udostępnij na innych stronach

Ale jak fajnie widać jak w miarę długości kutrowania masa staje się coraz jaśniejsza i bardziej kleista.

To co wsypują na początku koloru białego to na pewno nie jest peklosól

- za dużo by było :lol:

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24094
Udostępnij na innych stronach

Gość ChefPaul

...

(Chefie może byś pomyślał o nas póki dolar jest tani?)

...

 

... hmmm ... moje potrzeby zaspokoi niewielkie urządzenie

http://www.kitchenaid.com/catalog/product.jsp?src=Stand+Mixers&cat=310&prod=562

wraz z przystawkami

http://www.kitchenaid.com/catalog/product.jsp?src=Stand+Mixer+Accessories&cat=158&prod=353

http://www.kitchenaid.com/catalog/product.jsp?src=Stand+Mixer+Accessories&cat=158&prod=366

... w mojej okolicy nie znalazłem nigdzie sklepu ze specjalistycznym sprzętem masarskim :(

... sądzę, że dość dobry sprzęt w rozsądnych cenach oferuje firma "Sausage Maker" o której informacja znajduje się na naszej stronie głównej

 

pozdrówka serdeczne i buziaczki dla Danusi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24155
Udostępnij na innych stronach

Będziesz musiał zmodyfikować przepisy w związku z tym, że są dwa sitka: coarse i fine plates. ;-)

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24157
Udostępnij na innych stronach

Gość ChefPaul

Będziesz musiał zmodyfikować przepisy w związku z tym, że są dwa sitka: coarse i fine plates. ;-)

... coś tam pewnie "wykombinuję" i jakieś dodatkowe sitka dorobię lub dopasuję :)

 

pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24158
Udostępnij na innych stronach

witam

dzis az przetarlem oczy ze ludzie potrafia az tyle zaplacic za ten

garnek-kuter...mada faka 1.225 zl :shock:

http://allegro.pl/item275877322_kuter_do_miesa_wilk_do_miesa.html

 

pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24685
Udostępnij na innych stronach

Trutlen, nie przypuszczam, by na naszym forum byli tacy naiwniacy. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24732
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous

Ja sam na allegro wylicytowałem szynkowar czeski do 225zł, ale zostałem przebity do 250 i dałem sobie spokój. 2 tygodnie później znalazłem w Lublinie 300 szynkowarów po 8 zł i dałem link na stronce. Rozeszły się w kilkanaście dni. Do dzisiaj pojawiają się czasami na allegro :grin: :grin: :grin:

PZDR

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24767
Udostępnij na innych stronach

Ja sam na allegro wylicytowałem szynkowar czeski do 225zł, ale zostałem przebity do 250

pamiętam jak przecierałem oczy ze zdumienia :lol:

2 tygodnie później znalazłem w Lublinie 300 szynkowarów po 8 zł i dałem link na stronce.

o... i za to jeszcze chyba Ci nie dziękowałem :grin:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24886
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/595-kuter/page/2/#findComment-24989
Udostępnij na innych stronach

  • Maxell zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.