Yerba1 Opublikowano 14 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 14 Marca Godzinę temu, szrekPL napisał(a): z rosołu były smaczniejsze. Z rosołu to może bardziej pulpety . Ale następnym razem spróbuję również podlać rosołem np. po obgotowaniu kości z golonki . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-999832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 14 Marca 4 minuty temu, Yerba napisał(a): Z rosołu to może bardziej pulpety Nie, były nadal mielonymi i o dziwo wcale nie rozmiękniętymi...ale o dokładny przepis mogę zapytać dopiero popołudniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-999834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 14 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 14 Marca 18 minut temu, szrekPL napisał(a): ale o dokładny przepis mogę zapytać dopiero popołudniu i to najważniejsza informacja Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-999839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 14 Marca No więc dopytałem, specjalnego przepisu na to nie ma, cytuje ,, zalewałam naszym rosołem (można bulionem tylko nie wodą) w słoikach z szerokim wjazdem a tego rosołu za wiele się nie mieściło, na wierzch kładłam porządną łychę smalcu i do pasteryzacji x2, później do podgrzania wyciągałam ten tłuszcz z odrobiną rosołu i zawsze były mięciutkie i soczyste..." tyle w temacie jeśli pomogłem to fajnie jeśli niepotrzebnie namieszałem trudno...(a wyszło jak zawsze...😉) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-999977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 14 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 14 Marca 2 godziny temu, szrekPL napisał(a): jeśli pomogłem to fajnie Jasne ,że tak . Zawsze wszystkie uwagi są cenne . Dam znać jak te moje po otwarciu . Pozdrawiam 1 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1000019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 3 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 3 Kwietnia A dziś gościnnie na Podlasiu produkcja kiełbasy wiejskiej . Nie pytajcie o przepis , bo to zaprzeczenie naszych przepisów , technologii itd. 😁. Ale kiełbasa w smaku super . 2 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1004869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 3 Kwietnia Beczka.... Aż się łza w oku zakręciła Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1004875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 3 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 15 minut temu, szrekPL napisał(a): Beczka.... To domena szwagra , ja niestety w tym temacie niekumaty 😁. Podsumowując cała " produkcja "10kg kiełbasy trwała ok.6 godzin ( a w tym zakup towaru , mielenie , doprawianie , mieszanie , nadziewanie i osadzanie oraz wędzenie } Edytowane 3 Kwietnia przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1004881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 3 Kwietnia 18 minut temu, Yerba napisał(a): Podsumowując cała " produkcja "10kg kiełbasy trwała ok.6 godzin ( a w tym zakup towaru , mielenie , doprawianie , mieszanie , nadziewanie i osadzanie oraz wędzenie } Podlaski ekspres 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1004886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 3 Kwietnia 1 godzinę temu, Yerba napisał(a): Ale kiełbasa w smaku super przecież to jest najważniejsze 😁 Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1004889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawaldek11 Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Podlaski ekspres - dobre określenie Edytowane 4 Kwietnia przez wawaldek11 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1005078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) 21 godzin temu, Yerba napisał(a): Podsumowując cała " produkcja "10kg kiełbasy trwała ok.6 godzin ( a w tym zakup towaru , mielenie , doprawianie , mieszanie , nadziewanie i osadzanie oraz wędzenie } Takim expresem Andrzej mi uwędził kiełbasę w beczce... Po 2 godzinach przywiózł już uwędzoną, a raczej przeciągniętą przez komin 🤣 To był ten czas kiedy stawiałam pierwsze kroki na forum, wiedziałam że poszło coś nie tak 🙈 Ale cóż, tak wędził mój Teść ... Edytowane 4 Kwietnia przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1005104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 4 Kwietnia 37 minut temu, @halusia@ napisał(a): Takim expresem Andrzej mi uwędził kiełbasę w beczce... Po 2 godzinach przywiózł już uwędzoną, a raczej przeciągniętą przez komin 🤣 To był ten czas kiedy stawiałam pierwsze kroki na forum, wiedziałam że poszło coś nie tak 🙈 Ale cóż, tak wędził mój Teść ... Kolor znany, a smak? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1005117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 4 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) 33 minuty temu, quadro555 napisał(a): Kolor znany, a smak? Jest naprawdę dobra . Jest 50/50 sól /peklo i już dziś zamrożona . Podczas wędzenia temperatura w środku wahała się 65-68 stopni więc jakby była sparzona . Edytowane 4 Kwietnia przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1005133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 4 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 4 Kwietnia Godzinę temu, @halusia@ napisał(a): Ale cóż, tak wędził mój Teść ... Tutaj też jest to powielane . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1005136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 4 Kwietnia 10 minut temu, Yerba napisał(a): Jest 50/50 sól /peklo Po co ta peklo . Kiełbasa błyskawiczna, ładny kolor. Smak oceniłeś na dobry. Poszło do mrożenia. Jak wyląduje na grillu będzie zdrowsza od kiełbas grillowych przemysłowych. 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1005142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 4 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 4 Kwietnia Godzinę temu, quadro555 napisał(a): Godzinę temu, Yerba napisał(a): Jest 50/50 sól /peklo Po co ta peklo . Dla koloru 😉 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1005158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 4 Kwietnia 1 godzinę temu, quadro555 napisał(a): Kolor znany, a smak? No dobra była. Chociaż oczekiwałam czegoś innego. 😉 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1005163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 22 Maja czy ma ktoś może sugestie dlaczego tak się stało ? Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1014521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 22 Maja Może miałeś na początku pieczenia za wysoką temperaturę w piekarniku i skórka z wierzchu "spierzchła" (zrobiła się taka nie przepuszczalna dla pary wodnej). A może w czasie wyrastania skórka wyschła. Takie dwie możliwości przychodzą mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1014524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 22 Maja 28 minut temu, Yerba napisał(a): czy ma ktoś może sugestie dlaczego tak się stało ? Uuu, a co tu się wydarzyło.. Nie jest to Twój pierwszy chlebek Włodku. Sama jestem ciekawa co było powodem takiej sytuacji.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1014525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 22 Maja Powodem moze byc zbyt szybkie wyrastanie ciasta w zawysokiej temperaturze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1014528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 22 Maja Godzinę temu, Yerba napisał(a): dlaczego tak się stało Z jakiego przepisu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1014537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 22 Maja Yerbuś, poczytaj tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11794-chleb-katalog-wad-pieczywa-i-zapobieganie-im/#comment-433620 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1014551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 22 Maja 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): Może miałeś na początku pieczenia za wysoką temperaturę w piekarniku Temperatura wzrastająca , więc raczej nie . 2 godziny temu, electra napisał(a): zbyt szybkie wyrastanie ciasta w zawysokiej temperaturze Też nie , bo wyrasta ok 4 godzin i już w piecu nie rośnie . 1 godzinę temu, L.Przemek napisał(a): Z jakiego przepisu? Nie ma to znaczenia , bo z tego przepisu piekę już prawie rok . 21 minut temu, Maxell napisał(a): Yerbuś, poczytaj Dziękuję . Lektura na wieczór . Tak mi się nasunęło , czy powodem może być to , że dość mocno skropiłem wodą przed włozeniem do pieca ? Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/18/#findComment-1014558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.