Skocz do zawartości

Yerby wędzarnia i wyroby


Yerba

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Yerba napisał(a):

wędzenie po podlasku . Zaprzeczenie wszystkim regułom - ociekania , osuszania i temperatury wędzenia

A możesz podać szczegóły ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Teraz, Muski napisał(a):

A możesz podać szczegóły ?

Mięsko wyjęte z solanki zapakowane w siatkę szmacianą , do nagrzanej wędzarni do temperatury 80 i wędzone do temp.68 w środku . I po wyjęciu z wędzarni już tradycyjnie do zimnej wody na ok 20 minut . Pominąłem tylko peklowanie " na jajko " bo to już by mnie przerosło 😁

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, Yerba napisał(a):

Bardzo proszę :

https://domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/472-cynamonowe-ciasto-drozdzowe-do-odrywania

cynamon można zastąpić masą makową ,bratanica mojej LP na Podlasiu robi z czosnkiem .

Super, dzięki za przepis i pomysł :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, mamuśka napisał(a):

Yerba piękne wyroby.:clap:

Dzięki bardzo . Ciasto smakowało nawet mojemu wnukowi , który nie znosi cynamonu . Następne spróbuję zrobić z makiem .

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W dniu 29.03.2024 o 09:10, Yerba napisał(a):

Wczoraj rzutem na taśmę Halusiowe wianki i trochę kiełbaski

Super, widzę że doskonale sobie Włodku poradziłeś z wiankami. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.