Muski Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 24 Marca 1 godzinę temu, Yerba napisał(a): wędzenie po podlasku . Zaprzeczenie wszystkim regułom - ociekania , osuszania i temperatury wędzenia A możesz podać szczegóły ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 24 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 24 Marca Teraz, Muski napisał(a): A możesz podać szczegóły ? Mięsko wyjęte z solanki zapakowane w siatkę szmacianą , do nagrzanej wędzarni do temperatury 80 i wędzone do temp.68 w środku . I po wyjęciu z wędzarni już tradycyjnie do zimnej wody na ok 20 minut . Pominąłem tylko peklowanie " na jajko " bo to już by mnie przerosło 😁 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 24 Marca 1 godzinę temu, Yerba napisał(a): Bardzo proszę : https://domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/472-cynamonowe-ciasto-drozdzowe-do-odrywania cynamon można zastąpić masą makową ,bratanica mojej LP na Podlasiu robi z czosnkiem . Super, dzięki za przepis i pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 24 Marca Yerba piękne wyroby. Ciasto cynamonowe znam. Bardzo dobre. Kiedyś zamiast do odrywania, zwinęłam je z dwóch stron jak roladę, pokroiłam w plastry i na płasko w piekarniku upiekłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 24 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 24 Marca Godzinę temu, mamuśka napisał(a): Yerba piękne wyroby. Dzięki bardzo . Ciasto smakowało nawet mojemu wnukowi , który nie znosi cynamonu . Następne spróbuję zrobić z makiem . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 29 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 29 Marca Wczoraj rzutem na taśmę Halusiowe wianki i trochę kiełbaski . 2 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 29 Marca Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 29 Marca 16 minut temu, Yerba napisał(a): Wczoraj rzutem na taśmę Halusiowe wianki Wianki mają powodzenie przed świętami Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 29 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 29 Marca Teraz, BazylWidzew napisał(a): Wianki mają powodzenie przed świętami Dobre ćwiczenie na cierpliwość . Moja skończyła się na trzecim wianku . 1 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 3 Kwietnia W dniu 29.03.2024 o 09:10, Yerba napisał(a): Wczoraj rzutem na taśmę Halusiowe wianki i trochę kiełbaski Super, widzę że doskonale sobie Włodku poradziłeś z wiankami. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 3 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 3 Kwietnia 16 minut temu, @halusia@ napisał(a): doskonale sobie Włodku poradziłeś z wiankami. Tak tylko moja cierpliwość skończyła się na trzecim 🤨 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 17 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 17 Kwietnia A dziś schab z szynkowara peklowany 5 dni , w przyprawach z Browinu wg przepisu z broszury p.Nowickiego Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.