myth Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 27 Maja 2012 Heh.. dzięki, ale do pierwij sort to jeszcze długa droga koleżko pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-220067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ostatnio troszkę więcej gotowania ... tak więc pieczony udziec barani, niestety tylko foto z przyrządzenia, upieczony wczoraj na przylot mojego taty, zniknął w mgnieniu oka łosoś zaprawiony jedynie pieprzem, solą morską z ręki i obsypany "szczelnie" koperkiem - jedzony w cieniutkich plasterkach, z dodatkiem sosu sojowego, surowy Boczek pieczony z chrupiącą skórką, skórka sparzona na patelni, w wodzie, nacięta w krateczkę, całość obsypana solą morską, pieprzem, kminkiem ... oraz wędzone szyneczki, serki i boczuś.... http://img844.imageshack.us/img844/883/p6020281.th.jpghttp://img822.imageshack.us/img822/1267/p5260251.th.jpghttp://img220.imageshack.us/img220/2858/p6020276.th.jpghttp://img802.imageshack.us/img802/1661/p6040001.th.jpghttp://img11.imageshack.us/img11/3117/p5150174.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-221321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Tak jak obiecywałem, wrzuciłem filmik na Youtube, jak to się nadziewa i oczy wybija Filmik krótki, ale widać jak "idzie" robione na "lajta", bez pośpiechu Pozdrawiam :D Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-221734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 7 Czerwca 2012 jak to się nadziewa i oczy wybijaNormalnie porażające, nic nie widzę :sad: :sad: :sad: :sad: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-221736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Tak jak obiecywałem, wrzuciłem filmik na Youtube, jak to się nadziewa i oczy wybija Niestety utwierdziłeś mnie tylko w przekonaniu ,że korba z boku to porażka.Jak masz dostęp do innej nadziewarki z korbą z tyłu to zobacz jak to idzie i wtedy ocenisz co jest wygodniejsze. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-221744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 7 Czerwca 2012 A tam "Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" :lol: Obiektywnie stwierdzam ,że myth-owi, poszło to nadziewanie Ma chłopak wprawę :clap: Na to miast jak pisze Arek z korbą po przeciwnej stronie na pewno będzie łatwiej :idea: Ja tam z pomocą żony nadziewam maszynką 22 ręczny napęd :grin: :grin: I tez idzie :grin: :grin: Mam dwa lejki jak radził szczepan jeden bez przeróbek drugi przycięty :grin: :grin: O nadziewarce marzę takiej jak ma andrzej.k Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-221751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Tomaj i Arek, dzięki za komentarz.... Arku, ja nie twierdzę, że jest to lepsze rozwiązanie od "korby z tyłu", jednakże nie sprawia mi to problemu, a jednocześnie pragnę nadmienić, że moja żonka jak i Tomka jest moim pomocnikiem przy kiełbasce, więc tym bardziej nie mam z tym problemu Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-221831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Tak więc moje ostatnie dokonania ... solona z ręki, gruba sól morska - wędzona 2 dni po 10 h Bleikja [ BLEIKJA ] - pyszności ... http://img62.imageshack.us/img62/2959/p6050001b.th.jpghttp://img812.imageshack.us/img812/127/p6090037.th.jpg A następnie szyneczki, boczusie, ogonówka i kiełbaska http://img259.imageshack.us/img259/7436/p6130088.th.jpghttp://img17.imageshack.us/img17/8056/p6170219.th.jpghttp://img560.imageshack.us/img560/1874/p6170239.th.jpghttp://img85.imageshack.us/img85/5999/p6190053.th.jpg http://img43.imageshack.us/img43/1285/p6190056.th.jpghttp://img861.imageshack.us/img861/266/p6190057i.th.jpghttp://img85.imageshack.us/img85/8972/p6190058.th.jpg Mięsko wędzone ok 5 h w temp 55-60 stopni, a nastepnie podpiekane - kiełbasa w ok. 90 stopniach 50 minut, szynki i boczki do osiągnięcia w środku 70-72 stopni .... - miód w gębie Mięsko na kiełbaskę peklowane ok 72 h, 18 gram na kg peklosól+sól 50/50, szynki peklowane 5 dni, tabela dziadka (- 10 % peklosoli) Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 19 Czerwca 2012 miód w gębie Potrafię sobie wyobrazić :tongue: . Robota konkretna :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 19 Czerwca 2012 A dziękować, dziękować Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 19 Czerwca 2012 O mamo!!! :grin: Slinka leci,a do obiadu jeszcze daleko :grin: Wyroby wyglądają extra Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 19 Czerwca 2012 No nażarłem się jak... :D Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 19 Czerwca 2012 :clap: Michaś :grin: A coś taki ''wystraszony''... ? :grin: Dałeś rade !!! Smaczniaste musiało być :thumbsup: Pozdro Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ach, bo mi tu paparazzi z zaskoczenia foty robią... no smacznie jest, boczek wyszedł rewelka, a i inne wyroby też niczego sobie :D ...dzięki, pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ach, bo mi tu paparazzi z zaskoczenia foty robią...he he, jak mi fajne fajne, nie dziwie się, że wszystko zjadłeś :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Artur, ale błysk flesza może spowodować uraz paluszka np. Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 19 Czerwca 2012 BleikjaMa to polską nazwę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Golec_zwyczajny :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ma to polską nazwę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Golec_zwyczajny Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Tak więc moje ostatnie dokonania ...Michale wyroby wyglądają znakomicie :thumbsup: ... ale patrzę na te boczki.. u nas takich nie ma :wink: Tak patrzę i patrze... ale coś '' zbidniałeś'' chłopaku :grin: :tongue: :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 19 Czerwca 2012 myth..a ja to zazdroszczę Tobie tych wspaniałych ryb.. :blush: Poza tym ,oczywiście podziwiam serce włożone w przygotowanie wszystkich tych wspaniałości :clap: pozdrawiam serdecznie ,życząc wielu takich wspaniałości... Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Halinko zbidniałem, zbidniałem.... 7 kg w dół no boczusie nad wyraz grubiutkie, pyszne wyszły, już dawno takich nie zdziałałem.... i jednak podpiekane, to podpiekane.... ten smak i aromat Małgoś dzięki za słowa uznania, a rybki to tutaj na prawdę KANADA Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 19 Czerwca 2012 No zobaczymy co da się zrobić , Dzięki, pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ale apetycznie to wszystko wygląda, no a na widok ryby to już najbardziej się uśliniłam, zjadłabym jakąś nową, świeżutką rybkę :thumbsup: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Piękne produkty, pewny że smakowite. Lecz najważniejsze że człowiek w dali od ojczyzny nie zapomina narodowych tradycji i bardzo serio podchodzi do ich robienia zapasów. :lol: Przecież jeść hot - dogi i hamburgery są o wiele prostsze. :rolleyes: MYTH gratuluję! :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Feederman, Rzeczywiście tutaj na wysepce brakuje dobrego żarełka, więc człek radzi sobie jak może już od dawna zaprzestałem kupowania lokalnych produktów - nie można ich nazwać wędlinami .... dzięki, pozdrawiam madlinka, no ja rybki kocham, więc daję sobie upust na każdy jej rodzaj i każdą ilość... ile tylko dam radę pochłonąć, i to w każdej postaci Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/8/#findComment-223646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.