Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

.... i piec w piekarniku ok. 5-6 godzin w brytfannie z wodą na dnie. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178016
Udostępnij na innych stronach

OJJ to zeby poznac jakis przepis to teraz sie trzeba zapisac na kurs SMD :wink: :clap:

a moze jakiegos sms wyslac za dwa zlote

 

zreszta wiekszosc przepisow sie robi na wyczucie i smak

jedni lubia z sama sola inni musza czyms uszlachetniac

Jedni lubia Blondynki inni szatynki a ja lubie wesole :-)

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178018
Udostępnij na innych stronach

OJJ to zeby poznac jakis przepis to teraz sie trzeba zapisac na kurs SMD

a moze jakiegos sms wyslac za dwa zlote

Nie, 2,85 brutto. :grin: :wink: Wiedza "niestety" kosztuje.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178020
Udostępnij na innych stronach

:clap:

dobra riposta

fajne przepisy sa juz na stronce

a jak czyms sie rozni akurat ta rolada to jestem za, nawet za sms 2,85

choc ogolnie jestem za otwartym dostepem do wiedzy

tak jak w budownictwie , kazdym swoim postem oddajemy czastke swojej wiedzy :-P

JASIU

:grin:

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178023
Udostępnij na innych stronach

czas na wrzucenie przepisu

Ci, którzy dysponują pozycją - "przepisy wewnętrzne nr 21", niech przeczytają proces produkcji " rolady schabowej gotowanej". O peklowaniu już wiecie wszystko. W miejsce wyjętych kości żebrowych wkładamy farsz z produkcji kiełbasy.

Jak należy piec, - szukajcie w wyrobach kolegi "Zbój Madej".

Smacznego.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178038
Udostępnij na innych stronach

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178047
Udostępnij na innych stronach

Zgodnie z tym co obiecałem, opis mojego peklowania (waga elementu około 3,5kg):

1. Zalewa wykonana z tabeli Dziadka, kolumna dla 6 dni.

2. Nastrzyk około 60ml w mięsień polędwicy

3. Peklowanie 5 dni

4. Moczenie około 2 godzin (2 razy zmiana wody)

 

Jak dla mnie słoność na właściwym poziomie, inni degustatorzy nie zgłaszali zastrzeżeń :grin:

 

Zdjęcia wyrobu umieściłem tu: Wyroby waldero

 

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za rady i pozdrawiam.

Pozdrawiam

waldero

 

"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój."

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-179042
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.