Maxell Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Października 2011 .... i piec w piekarniku ok. 5-6 godzin w brytfannie z wodą na dnie. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Października 2011 OJJ to zeby poznac jakis przepis to teraz sie trzeba zapisac na kurs SMD :wink: :clap: a moze jakiegos sms wyslac za dwa zlote zreszta wiekszosc przepisow sie robi na wyczucie i smak jedni lubia z sama sola inni musza czyms uszlachetniac Jedni lubia Blondynki inni szatynki a ja lubie wesole :-) Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Października 2011 OJJ to zeby poznac jakis przepis to teraz sie trzeba zapisac na kurs SMD a moze jakiegos sms wyslac za dwa zloteNie, 2,85 brutto. :grin: :wink: Wiedza "niestety" kosztuje. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 Października 2011 :clap: dobra riposta fajne przepisy sa juz na stronce a jak czyms sie rozni akurat ta rolada to jestem za, nawet za sms 2,85 choc ogolnie jestem za otwartym dostepem do wiedzy tak jak w budownictwie , kazdym swoim postem oddajemy czastke swojej wiedzy :-PJASIU :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Października 2011 czas na wrzucenie przepisu Ci, którzy dysponują pozycją - "przepisy wewnętrzne nr 21", niech przeczytają proces produkcji " rolady schabowej gotowanej". O peklowaniu już wiecie wszystko. W miejsce wyjętych kości żebrowych wkładamy farsz z produkcji kiełbasy. Jak należy piec, - szukajcie w wyrobach kolegi "Zbój Madej". Smacznego. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Października 2011 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 1 Października 2011 Mięsa peklowane piekę wg https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=117407#117407 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Października 2011 Dzięki Bagno. O ten farsz mi chodziło. [ Dodano: Nie 02 Paź, 2011 03:01 ] Podziękował również Dziadkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-178066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Października 2011 Zgodnie z tym co obiecałem, opis mojego peklowania (waga elementu około 3,5kg): 1. Zalewa wykonana z tabeli Dziadka, kolumna dla 6 dni. 2. Nastrzyk około 60ml w mięsień polędwicy 3. Peklowanie 5 dni 4. Moczenie około 2 godzin (2 razy zmiana wody) Jak dla mnie słoność na właściwym poziomie, inni degustatorzy nie zgłaszali zastrzeżeń :grin: Zdjęcia wyrobu umieściłem tu: Wyroby waldero Jeszcze raz dziękuje wszystkim za rady i pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6096-rolada-schabowa-pieczona-peklowanie/page/2/#findComment-179042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.