piter-2 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Września 2011 witam chcę pochwalić się swoimi pierwszymi wyrobami dzisiaj kiełbasa z koziny wędzona i parzona Cytuj picie alkoholu nie rozwiąże Twoich problemów, picie mleka w zasadzie też nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 29 Września 2011 dzisiaj kiełbasa z koziny wędzona i parzona :clap: :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 29 Września 2011 chcę pochwalić się swoimi pierwszymi wyrobami dzisiaj kiełbasa z koziny wędzona i parzona :clap: z koziny jeszcze nigdy nie smakowałam :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Września 2011 dzisiaj kiełbasa z koziny wędzona i parzonasmakowicie wyglada.... :thumbsup: :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 29 Września 2011 Piter 2 ,jakie użyłeś przyprawy do tej kiełbasy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Września 2011 KIEŁBASKA CUDNA!Pomimo kilku dziurek w przekroju...i tu zaznaczam nie jest to krytyka!Czasami gruba kiełbaska robi takie niespodzianki...Ponawiam też o podanie konkretnego składu wyrobu i użytych przypraw, wody, itp. Cytuj Kto nie ryzykuje, nie pije szampana!Koniec języka za przewodnika!Mówisz i masz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Września 2011 :grin: bardzo apetycznie wygląda :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Września 2011 A kózki ci nie żal? Poza tym bardzo fajnie wygląda.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-2 Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Września 2011 witam 1,8 kg wieprzowiny sitko 131 kg koziny sitko 80,3 kg boczku sitko 4peklosól 20g/kggłówka czosnkujałowiec 10 kulek sól pieprz na oko Cytuj picie alkoholu nie rozwiąże Twoich problemów, picie mleka w zasadzie też nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Września 2011 piter-2, :clap: :clap: , a jaki zapach jest mięsa z koziny, pytam bo nigdy nie miałem przyjemności próbować ? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Września 2011 dzisiaj kiełbasa z koziny wędzona i parzonapiter-2, niepokoi mnie trochę przekrój Twojej kiełbasy. Widać różową wieprzową "I" zaś pozostała masa wygląda na lekko sfermentowaną. Świadczy o tym kolor i liczne, gazowe wzdęcia. Tyle powietrza raczej się nie zdarza w prawidłowo zrobionej kiełbasie. Chyba, że kolor jest wynikiem zastosowania jakichś przypraw w lekkim nadmiarze zaś gazowe pęcherze to powietrze pozostawione przy napełnianiu osłonki. Mięso kozie ma ładny, dość intensywny kolor i dlatego tło dla wieprzowiny powinno oddawać tę cechę. Nie jest moim celem krytyka Twojego pierwszego wyrobu a tym bardziej zniechęcanie Cię do kolejnych produkcji ale zwrócenie uwagi na cechy wyrobu. Mogło się np. zdarzyć, że owe 30 dkg boczku było drugiej lub trzeciej świeżości i zaraziło skutecznie bakteriami drobniej zmieloną kozinę. Znam taki przypadek z autopsji. Otóż dodana do kiełbasy krakowskiej "II" (kupiona gotowa, na hali mięsnej) zepsuła mi 5kg wyrobu. Może się jednak mylę i to, co widać, wynika ze słabej jakości zdjęcia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-2 Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 30 Września 2011 Widać różową wieprzową "I" zaś pozostała masa wygląda na lekko sfermentowaną. Świadczy o tym kolor i liczne, gazowe wzdęcia. Tyle powietrza raczej się nie zdarza w prawidłowo zrobionej kiełbasie. mięso było świeże na 100% smak kiełbasy jest dobry chociaż przesadziłem z jałowcem (sama żywica) a powietrze to wynik zbyt luźnego napełnienia osłonek słabe foto też trochę psuje widok Cytuj picie alkoholu nie rozwiąże Twoich problemów, picie mleka w zasadzie też nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-177884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcman Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Lipca 2012 Poprostu SUPER!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6107-piter-2-moje-wyroby/#findComment-228988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.