nemo19788 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Na Nowy rok zrobłam http://wedlinydomowe.pl/inne-wyroby-miesne/domowe-wyroby-z-misem/1680-galantyna-z-ozorow-wolowych-wg-pis-a67Wyszło tak przepyszne ,że za tydzień zrobię ponownie tylko wtedy zrobię zdjęcie Ozorek rozpływał sie w ustach ,jedynyą moją zmianą w tym przepisie było zastąpienie kostki wołowej wywarem z gotowanego ozora. :thumbsup: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 4 Stycznia 2013 U mnie dziś na śniadanie był zylc :thumbsup: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 4 Stycznia 2013 U mnie dziś na śniadanie był zylc W jak pięknym anturagu :lol: :lol: :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 4 Stycznia 2013 U mnie dziś na śniadanie był zylc :thumbsup: Na zylc w domu mojej babci mówiło się jeszcz kwanty i zimne nóżki w galarecie. Pyszności !!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Qrcze, a ja myślałem że zylc to to samo co zając czyli pieczeń z mielonego mięsa owiniętego w przeponę. A na to co jadła kaszubka33 mówi się u nas : zimne nóżki, galart, studzinina. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 4 Stycznia 2013 zimne nóżki, galart, studzinina..Piotr widać od razu że mieszkasz we Wrocławiu i u Was multi-kulti.Zimne nóżki-Mazowsze,galart-Wielkopolska,studzienina-kresy :lol: A u nas zylc i koniec.A na pieczeń rzymską to się mówiło /fonetycznie zapiszę :lol: / falszen hazen czyli "fałszywy zając" zapewne z powodu dodatku do pieczeni czyli buraczków.Jest to ulubione danie mojej rodzinki :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Dzięki Kaziu za wyjaśnienia, ubawiłem się Twym stwierdzeniem "multi - kulti" :grin: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 4 Stycznia 2013 ubawiłem się Twym stwierdzeniem "multi - kulti"Piotr to oficjalna nazwa mieszanek kulturowych i narodowościowych :lol: Pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 4 Stycznia 2013 falszer haze czyli "fałszywy zjąc" Falscher Hasebraten - fałszywy pieczony zając - mielone pieczone z jajkiem Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 4 Stycznia 2013 dyzio jak to jest upieczone, że żółtko wycieka? Bo chyba jajko bez skorupki w mielone wkładane? :wink: Pytam, bo bym chciał też takie zrobić! Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Czy jajko dodoawałęs ugotowane na miekko , faktycznie zółtko wygląda idealnie .Zdradż tajemnicę .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 4 Stycznia 2013 A u nas to po prostu Klops i basta :grin: Kazio i ja bardzo Cię pozdrawiam :grin: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dziś u mnie na śniadanie sakiewki z jajek i własy chlebek no i oczywiście sponsorek Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-260660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Dzisiaj na śniadanko smażona kacza wątroba . :thumbsup: :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-262590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 19 Stycznia 2013 "Dzisiaj na śniadanko smażona kacza wątroba" Delikatesowe śniadanko Andrzeju :thumbsup: U mnie bardziej zespołowe:pasztet Joli,kiełbasa parzona Kazia,jajko od anonimowej kurki,chlebek z piekarni. :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-262594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 3 Lutego 2013 Dziś biała kiełbasa, w mojej ulubionej postaci - duszona w cebuli. :thumbsup: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-265958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 3 Lutego 2013 Apetycznie wygląda ta kiełbasa ,cebuli widać Piotr nie żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-265969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 28 Lutego 2013 Proste i codziennie 4 sztuki . Dzisiaj ze śmietanką i na masełku . :thumbsup: :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-271595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 28 Lutego 2013 A ja dzisiaj zjadłem płatki owsiane-górskie na mleku, kanapeczki z własnej produkcji parzonym-prasowanym boczkiem, opiekana papryka, bez skórki, marynowana w oleju rzepakowym z czosnkiem i kwaskiem cytrynowym, a do popicia zielona herbata. :grin: :thumbsup: Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-271599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 28 Lutego 2013 Ja dzisiaj tosty jadłem i popijałem piwem :thumbsup: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-271600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 28 Lutego 2013 A ja dzisiaj jadłem goloneczkę ze słoiczka. Pierwszy raz robiona REWELACJA :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-271603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 28 Lutego 2013 Ja dzisiaj tosty jadłem i popijałem piwem :thumbsup: Piwo z rana, lepsza niż śmietana.. :grin: :clap: :thumbsup: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-271650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 28 Lutego 2013 U mnie nadal letnio, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-271775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rom_an Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 1 Marca 2013 Brawo, na forum o wędlinach takie śniadanie:) Ja dzisiaj zjadłem twarożek wiejski ze szczypiorkiem razy 2 :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-271876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 1 Marca 2013 Brawo, na forum o wędlinach takie śniadanie:) Ja dzisiaj zjadłem twarożek wiejski ze szczypiorkiem razy 2Ale ser jest :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/11/#findComment-272075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.