tomaj77 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Października 2011 I stało się mimo że rejestracja od dawna Wreście coś tam zrobiłem [ Dodano: Sob 15 Paź, 2011 18:42 ] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Października 2011 :clap: za odwagę :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-179992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Października 2011 :clap: :clap: :clap: :clap: Zachęcam do robienia częściej ,,Wreście coś tam zrobiłem" . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-179993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Października 2011 Wreście coś tam zrobiłem :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-179994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Października 2011 Takie były moje początki, brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-179995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Października 2011 tomaj77, sąsiedzie jak na początek to bardzo ładnie :lol: :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-179998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Października 2011 mimo że rejestracja od dawna Wreście coś tam zrobiłem brawo za odwagę. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-180016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Października 2011 Brawo - tylko napisz co zrobiłes (i jak) zeby Brać wiedziała "co je" Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-180024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Października 2011 Brawo - tylko napisz co zrobiłes (i jak) zeby Brać wiedziała "co je" Zrobiłem łopatkę, zakupiłem 1 kg 20 dkg. Posortowłem ładniejsze mięso pokroiłem w kawalki ok 3x3 reszta na maszynkę. Przepisu nie bylo jednego czerpałem wiedze z opisów naszej BRACI. Jedyne co to peklowalem we woreczkach spożywczych i ugniatałem.Przyprawy to peklosól,czosnek pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-180056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Października 2011 Napisz czy smakowało ? :clap: :clap: :clap: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-180068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Października 2011 Witam tomaj77 wygląda super ,zapewne też tak smakuje :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-180074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Października 2011 Bardzo ładnie wygląda w przekroju. A w smaku ? Może chciałbyś coś zmienić w Twojej wędlinie ? (Dodać-ująć) pozdrowieńka :clap: :clap: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-180103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Października 2011 Bardzo ładnie wygląda w przekroju. A w smaku ? Może chciałbyś coś zmienić w Twojej wędlinie ? (Dodać-ująć) pozdrowieńka :clap: :clap: W smaku dobra na tyle że zona i dzieci od wczoraj tylko na chlebek to kladą heeCo do zmian to jedynie zaczne eksperymentować z papryką itp. dodatkami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-180114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marqus Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 19 Października 2011 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: przyjadę na degustację Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-180555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Października 2011 Witam a dziś był 9 dzień dojrzewania mojej polędwicy w lodówce, co daje 19 dni cyklu To efekt Dodam że w smaku rewelacja słoność doskonała na próbny kawałem 80dkg dałem 3 łyżeczki płaskie soli czosnek granulowany 2 dkg i kolendrę mieloną na oko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-181232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Listopada 2011 Fotki moich wyczynów środowo-czwartkowych Mielonka skład ładne podgardle 1,20kg bez skóry oczywiście I 0.80 kg odcinków szynki Szynka konserwowa 100% mięso szynki Wątrobianka Pobiedziska wedle andrzeja.k Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-185703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Listopada 2011 Fotki moich wyczynów środowo-czwartkowych Moje gratulacje tomaj77 :clap: Twoje wyroby wyglądają smakowicie...szczególnie szynka konserwowa i wątrobianka :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-185705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 18 Listopada 2011 tomaj77, poszalałeś kolego! :clap: :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-185706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 18 Listopada 2011 Fotki moich wyczynów środowo-czwartkowych Wyroby :clap: . Co do wątrobianki . to może się kiedyś Tobie uda zrobić w naturalnym jelicie i lekko uwędzić . Będzie znacząca różnica w smaku :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-185708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 18 Listopada 2011 dużo pyszności :thumbsup: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-185709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 18 Listopada 2011 tomaj77, mielonka jak mielonka na pewno smaczniasta, ale wątrobianka to superaśna w smaku być musi :thumbsup: :thumbsup: W tym sklepie nabyłem jelita, w których zrobiłem "Pobiedziską" http://www.swojskiwyrob.pl/product.php?id_product=29 Sztuczne osłonki zostaw na parzonki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-185733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 22 Listopada 2011 W tą pracowita sobotę wykonałem też boczek To co wyszło z mojej dużejjjj praski [ Dodano: Wto 22 Lis, 2011 12:06 ]Muszę nabyć barierowe bo w tych produkcja nie bardzo mi się podoba :devil: To już wole szynkowar :lol: :lol: A też robione w sobotę z boczkiem i parówkami :smile: Letko zaczytany byłem to fakt :grin: :grin: Efekt taki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-186520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 22 Listopada 2011 Muszę nabyć barierowe bo w tych produkcja nie bardzo mi się podoba Kup termokurczliwe i po kłopocie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-186531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 22 Listopada 2011 Tomaj.. Mniamuśne wyroby... :clap: :clap: :clap: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-186548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Do wykonania użyłem karkówkę wieprzową waga kawałka 1.3kg Przystąpiłem do kwalifikacji mięsa na dwa rodzaje Ładne kawałki KL 1 i to co zostało (Moja klasa mieszana)Wspomnianą klasę 1 pokroiłem na kawałki 2x3cm Klasę mieszaną zmieliłem na sitku 4mm Wcześniej peklując peklosól 18g na 1kg obydwie klasy Zapeklowaną klasę 1 odstawiłem do lodówki docelowo na 10godzin Zielona klasę mieszaną umieściłem w zamrażalniku na 40min Po tym czasie dodałem 80ml wody o tep 5stC Poddałem blenderowaniu do uzyskania jednolitej masy Odstawiłem do lodówki, po upływie 10 godzin całość wymieszałem ok 15min nabiłem w osłonkę barierową. Parzyłem z termometrem w batonie do tep 68st Termometr umieściłem w miejscu wiązania osłonki A wyszło tak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/#findComment-188259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.