arkadiusz Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 9 Marca 2012 Dajmy spokój bo zaśmiecamy temat.Zobaczymy co powie autor. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-206508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 9 Marca 2012 :grin: Słoność w moim odczuci dobra :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-206515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 9 Marca 2012 Mięso było peklowane 28h 18g peklosoli na 1 kgJa ten wyrób solę 25g/kg Tomaj zrobiłeś mi smaka... A 18g peklosoli to również moja idealna ilość, zawsze tyle daję do kiełbas, mielonek, konserw itp, no oprócz dojrzewających ale to wiadomo... Nie zapominajmy, że każdy ma inny smak, inaczej "czuje" słoność... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-206518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Moje samodzielne pierwsze wędzenie Kiełbasa al.a Pobiedziska andrzeja.k (Łopatka 7,5kg Podgardle 2,5kg wszystko na fi 8) ,cześć sparzyłem zgodnie ze sztuką resztę podsuszam W domku zostało 5kg reszta jako degustacja rodzince I szynki też wykonałem z całej sztuki mięsa Dla mnie wędzonki troszkę ciemne ale się poprawie kiełbasa ok Teraz buduję swoja elektryczną na zasadzie DG rogera [ Dodano: Czw 05 Kwi, 2012 08:36 ]Przekrój dam jak będzie degustacja i porcjowanie do koszyczka :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minikron Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 A te białe to co to? Jak nie dekoracja, to może coś więcej napisz, bo mnie też na sery bierze i zebrać nie może... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 minikron, :grin: :grin: No serki już pisałem o tym Proszę poczytaj ten temat Wyczyny tomaj-a77 tam są posty O serach te wykonanie podzieliłem na dwie porcje 8szt wędzonych 8szt na białe :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Dla mnie wędzonki troszkę ciemne ale się poprawieA mnie się podobają, a jak do tego jeszcze smakują to po co zmieniać Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Moje samodzielne pierwsze wędzenie No to się nie pochwaliłeś że masz wędzarnię . :clap: Jak to się mówi , pierwsze koty za płoty , każde następne wędzenie będzie lepsze . Jeszcze raz :clap: i pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 No to się nie pochwaliłeś że masz wędzarnię . Użyczona na razie :sad: Ale już do samodzielnej mam blisko Teraz obiciówki liściastej szukam i będzie ok A jak nie to ze świerkowej zrobię bo nie wyrabiam z ADHD :grin: DG już jest pozostałe klamoty konsultuje z kolega z forum I następne wędzenie u mnie :lol: :lol: A to jak pisał Pokemon "dzięki Wam" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Teraz obiciówki liściastej szukam i będzie ok Popytaj na tartaku , powinni coś mieć na stanie -przesuszonego . Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zbój Madej, masz sentyment, co? : ) Wędzonki spoko, dojdziesz do wprawy :clap: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zbój Madej, masz sentyment, co? : ) A co mam nie mieć :tongue: :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 tomaj77, u nie na fotkach też wychodzą bardzo ciemne ,a w rzeczywistości są jasne ,Aparat mam profesjonalny i nie wiem co jest powodem noże brak dodatkowej lampy błyskowej??/ Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Moje samodzielne pierwsze wędzenie Kiełbasa al.a Pobiedziska andrzeja.k Ładna wędlina Tomku... a na dodatek Twoja pierwsze wędzenie , więc tym bardziej :clap: Dla mnie wędzonki troszkę ciemne ale się poprawie kiełbasa ok Teraz buduję swoja elektryczną na zasadzie DG rogeraNo dla mnie troszkę też... :wink: ale co tam, następne będą na pewno takie o jakich marzysz. :wink: Życzę powodzenia w dalszym wędzeniu :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 tradycyjnie prosimy o przekroje Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-211804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Moja Kiełbasa biała 2kg szynki wp2kg boczku0,5kg wołowiny0,5kg podgardla 4g/kg pieprz czarny( mielony z Biedronki)4g/kg majeranku (zakupiony w hurtowni masarskiej)6g/kg czosnek z główki (polski) rozdrabniany wyciskarką Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Noto zrobione,można zajadać :thumbsup: .Pozdrowienia Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: Smakowicie wygląda! Możesz zdradzić też ile soli użyłeś? (standardowo chyba powinno być 2%, ale każdy ma swoje sekrety ^^) Pozdrawiam serdecznie :grin: Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Tomku, kiełbaska biała pierwsza klasa :clap: Ja swoją pierwszą białą zrobię niestety już po świętach. Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 [ Dodano: Czw 05 Kwi, 2012 08:36 ] Przekrój dam jak będzie degustacja i porcjowanie do koszyczka tradycyjnie prosimy o przekroje Proszę :smile: Od lewej Szynka wędzona parzona ,szynka wędzona surowa siatka , szynka wędzona surowa wiązana ,kiełbasa biała, kiełbasa al,a Pobiedziska wędzona suszona , kiełbasa al,a Pobiedziska wędzona parzona Kiełbasy mielone na fi 8 :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 przypuszczam, że Twoje wyroby wyglądają raczej tak: :wink: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 przypuszczam, że Twoje wyroby wyglądają raczej tak: Obrazek :wink: No coś ............ podobnego! :shock: :shock: :shock: Ale ........ jak to? Przeca "wygląd" to PODSTAWA "autoryzacji" i kluczowy element do oceny "dobrości i fajności" jest. :wink: :tongue: BTW No i co teraz poczną "ci" co zdjęć nie "publikują" z zasady? :wink: No takie "cuś"?! :tongue: :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 o co Ci chodzi? o lekką korekcję balansu bieli? :tongue: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 tomaj77, Smakowite żarełko, nie wiem o czym chopoki gadajo, ale foto, jak foto, widać, że jesteś zadowolony, smak pewnie rewelka wygląd super więc po co polemika na temat balansu bieli? :P Wesołego jajka Dla Ciebie i rodzinki Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Takie życzie :devil: zdjęcia robię telefonem nokia x3 nie rajcuje bo na ........ :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6156-wyczyny-tomaj-a77/page/4/#findComment-212212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.