gasmil Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Października 2011 Jak w temacie-ile czasu mogę peklować mięso na sucho? Jutro odbieram 2 półtusze, a czas na robienie kiełbasy dopiero w poniedziałek bym znalazł. Czy mogę tyle czasu peklować mięso? Tzn od jutra wieczorem do poniedziałku wieczorem. Dodam że pekluję mieszanką jaką zaleca Dziadek tzn. 60 peklosól 40 sól. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Października 2011 Jasne, tylko pamietaj o temperaturach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-180640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Października 2011 Oczywiście peklowanie w lodówce :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-180641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Października 2011 A pekluj sobie :grin: tylko pamiętaj o temperaturze 4-6 C .Czym wyższa tym szybsze peklowanie :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-180645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Października 2011 Po 3 miesiącach peklowania mięso było bardzo dobre. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-180647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Października 2011 W takim razie pociągnę do środy lodówkę dam na maxa. Kiełbaska na piątek więc będzie świeższa. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-180653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Października 2011 Nie przeginaj z temperatura "w dół". Przy zerze proces peklowania ustaje. W końcu to tylko 4 dni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-180655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Października 2011 Lodówka-chłodziarka "nadgryziona zębem czasu" i będzie pełna, to pewnie tak nisko nie zejdzie, ale i tak będę kontrolował temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-180659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Października 2011 Ja na sucho pekluje od 48 do 72h, razv mi sie zdarzyło cztery dni i wszystko było ok, temp 4-6st Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-180662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Listopada 2011 zaraz jadę po mięso i chciałam zrobić troszkę kiełbasy czy jak dzisiaj zapekluję na sucho tj.18-19g/kg to czy wytrzyma mi w 5 stopniach w lodówce do środy tzn,w srodę osadzenie wędzenie dopiero w czwartek. Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-187335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Listopada 2011 to czy wytrzyma mi w 5 stopniach w lodówce Jeden dzień w lodówce, a potem w kartonik na balkonik, będzie chłodniej i bezpieczniej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-187344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Listopada 2011 to czy wytrzyma mi w 5 stopniach w lodówce Jak jest faktycznie 5 stopni, to spokojnie.Kontroluj czasami Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-187353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Listopada 2011 to czy wytrzyma mi w 5 stopniach w lodówce Jeden dzień w lodówce, a potem w kartonik na balkonik, będzie chłodniej i bezpieczniej. balkonu nie mam :grin: a jak wystawie na dwór to mi sąsiad .... :sad: i ciepło 7 stopni na+ , może w lodówce obniżę temperaturę do 2-3 stopni ,zamrażać na dobę to chyba nie warto Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6177-ile-czasu-mo%C5%BCna-peklowa%C4%87-mi%C4%99so-na-sucho/#findComment-187354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.