świadziu Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 7 Września 2012 Tomku, niezły zapasik macie :) Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-236099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 10 Września 2012 A u nas po staremu :-) Jak zwykle nasżło nas na polędwiczki :-) http://farm9.staticflickr.com/8300/7970521640_a61961b839_c.jpg DSCN4604 by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-236729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 10 Września 2012 jak zwykle piękne :clap: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-236730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 10 Września 2012 A u nas po staremu :-) Jak zwykle nasżło nas na polędwiczki :-)Całkiem UROCZE "węgorzyki". :tongue: :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-236732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 10 Września 2012 :clap: :thumbsup: :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-236737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 10 Września 2012 A u nas po staremuTomku, to nie tylko doktorat na polędwiczkach a już (re)habilitację możesz rozpocząć :thumbsup: :thumbsup: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-236742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 10 Września 2012 polędwiczkiNo cóż Tomku rzuciwszy pobieżnie okiem na te polędwiczki oraz mając na względzie to, iż kiedyś ich próbowałem stwierdzam, że mają one jeden ale za to poważny mankament .... są za dobre i za szybko znikają :grin: :grin: :grin: p.s. w lodówce mam jeszcze kawałek zlotowej :tongue: Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-236761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 12 Września 2012 Dzisiejsza produkcja to 2 balerony i jedna szynka. Balerony parzone klasycznie, szynka dopiekana w rękawie w piekarniku. http://farm9.staticflickr.com/8318/7980846891_48f2f86d08_c.jpg DSCN4621 by TeBeWAW, on Flickr A dodatkowo debiut serowy. Serek CAPRI wędzony równolegle w siatce: http://farm9.staticflickr.com/8171/7980848979_4100b10346_c.jpg DSCN4623 by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 13 Września 2012 TeBe, jaka jest różnica w smaku,jeśli chodzi o parzenie a dopiekanie w piekarniku? Jak długo siedzi w tym piekarniku i w jakiej temperaturze? Kolorki piękne :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 13 Września 2012 Serek CAPRI wędzony równolegle w siatcejak już nabędziesz te następne 10 serków to może spróbuj kilka zrobić w przyprawach u mnie najszybciej schodza te w słodkiej papryce pozdro W Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gens Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 13 Września 2012 ja wczoraj odwiedziłem lidla, zakupy: 3 pilosy tłuste te takie trójkątne, 3 pilosy tłuste okrągłe, 3 typu włoskiego.. plus jako bonus i wariacja ze strony mojej żonki-mozarella. wędzenie w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 14 Września 2012 Taki baleronik kanapkowy uczyniłem. Małosolny :-) http://farm9.staticflickr.com/8441/7986700327_d8bd149795_c.jpg DSCN4630 by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 14 Września 2012 Małosolnyehh przepraszam Cię.... ja tam się od dłuższego czasu serca doszukiwałem i kręciłem, że to Baleronik sercowny :P żadne pierdółki.. baleronik kochany a ogórki małosolne. Piękny wyrób !!!Pozdrawiajm Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 14 Września 2012 No niech Ci będzie. Małosłony. Ale faktem jest, najlepiej smakuje w kanapce z ogóreczkiem małosolnym :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 14 Września 2012 TeBe, najlepiej :grin: cześć i chwała nic lepszego nie ma. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 14 Września 2012 TeBe, jaka jest różnica w smaku,jeśli chodzi o parzenie a dopiekanie w piekarniku?Jak długo siedzi w tym piekarniku i w jakiej temperaturze? Kolorki piękne :clap:Karolu, ja dopiekam czasem w piekarniku, w rękawie foliowym żaroodpornym. Wyrób wychodzi bardziej soczysty niż parzony w garze. Minusem jest to, że właśnie sobie stopiłem sonde od termometru elektronicznego :-) Przepis beztermometrowy jest mniej więcej taki - 150C nastawione w piekarniku z termoobiegiem, 1h. [ Dodano: Sob 15 Wrz, 2012 01:15 ]No to jeszcze przekrój moich polędwiczek: http://farm9.staticflickr.com/8034/7986850932_a6e6394b70_c.jpgDSCN4632 by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 14 Września 2012 TeBe, kanada, aż mi się Captain Morgan w żołądku odezwał Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 15 Września 2012 Są delikatne. Rozpływają się w ustach i nie są zbyt słone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 15 Września 2012 Są delikatne. Rozpływają się w ustach i nie są zbyt słone. Ja protestuję! Tortury oprócz tego, że niezgodne z prawem międzynarodowym to zwyczajnie nieetyczne są. :wink: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 15 Września 2012 AJVAR SERBSKI (ortodoksyjny) TeBe w przepisie na Ajvar podałeś 0,5 L oliwy , to są 2 szkl... nie wiem czy nie nastąpiła jakaś pomyłka . Dzisiaj konczę Ajvar i na moje '' oko" ta ilość oliwy do tej ilości jest zdecydowanie za dużo... osobiście dam 1/2 szkl... i pewnie tyle wystarczy. :wink: Proszę Cię abyś jeszcze raz sprawdził swój przepis. ... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 15 Września 2012 TeBe nie żebym ... ale muszę .... dojechałeś zdjęciem i wyrobem. :tongue: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 15 Września 2012 :clap: :clap: polędwiczki wyglądają :thumbsup: :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 15 Września 2012 AJVAR SERBSKI (ortodoksyjny) TeBe w przepisie na Ajvar podałeś 0,5 L oliwy , to są 2 szkl... nie wiem czy nie nastąpiła jakaś pomyłka . Dzisiaj konczę Ajvar i na moje '' oko" ta ilość oliwy do tej ilości jest zdecydowanie za dużo... osobiście dam 1/2 szkl... i pewnie tyle wystarczy. :wink: Proszę Cię abyś jeszcze raz sprawdził swój przepis. ... :wink: Halusiu, nie ma błędu, pół litra oliwy na 5kg papryki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 15 Września 2012 Za każdym razem jak podchodzę do komputera otwieram ten temat i zerkam na to zdjęcie co tu napisać.. no... ten kolor, skórka :clap: :grin: przyjemność dla oka, pożywka dla wyobraźni i zapewne uciecha dla podniebienia nie często po samym wyglądzie można stwierdzić, że coś jest mięciutkie... Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 15 Września 2012 Halusiu, nie ma błędu, pół litra oliwy na 5kg papryki. Ok Tomku , ale ja mimo wszystko dałam tylko 1/2 szklanki oliwy, obawiałam się że nadmiar oliwy wypłynie na wierzch jak stało się to u pokemona. A tak w ogóle Ajvar jest powiem po młodzieżowemu ''zajebisty'' :blush: . Musze zrobić jeszcze jedną albo ze dwie porcje bo wyszło mi tylko 4 słoiczki po dżemie . :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/19/#findComment-237695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.