Skocz do zawartości

Wyroby Małgosi i Tomka - smakołyki z Wernyhory


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 528
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

A u nas po staremu :-) Jak zwykle nasżło nas na polędwiczki :-)

 

http://farm9.staticflickr.com/8300/7970521640_a61961b839_c.jpg

DSCN4604 by TeBeWAW, on Flickr

A u nas po staremu :-) Jak zwykle nasżło nas na polędwiczki :-)

Całkiem UROCZE "węgorzyki". :tongue: :grin:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

A u nas po staremu

Tomku, to nie tylko doktorat na polędwiczkach a już (re)habilitację możesz rozpocząć :thumbsup: :thumbsup: :clap:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

polędwiczki

No cóż Tomku rzuciwszy pobieżnie okiem na te polędwiczki oraz mając na względzie to, iż kiedyś ich próbowałem stwierdzam, że mają one jeden ale za to poważny mankament ....

 

 

 

 

 

są za dobre i za szybko znikają :grin: :grin: :grin:

 

 

p.s. w lodówce mam jeszcze kawałek zlotowej :tongue:

Sent from my Nokia 1011

Dzisiejsza produkcja to 2 balerony i jedna szynka. Balerony parzone klasycznie, szynka dopiekana w rękawie w piekarniku.

 

http://farm9.staticflickr.com/8318/7980846891_48f2f86d08_c.jpg

DSCN4621 by TeBeWAW, on Flickr

 

A dodatkowo debiut serowy. Serek CAPRI wędzony równolegle w siatce:

 

http://farm9.staticflickr.com/8171/7980848979_4100b10346_c.jpg

DSCN4623 by TeBeWAW, on Flickr

TeBe, jaka jest różnica w smaku,jeśli chodzi o parzenie a dopiekanie w piekarniku?

Jak długo siedzi w tym piekarniku i w jakiej temperaturze?

 

Kolorki piękne :clap:

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.

Serek CAPRI wędzony równolegle w siatce

jak już nabędziesz te następne 10 serków to może spróbuj kilka zrobić w przyprawach

u mnie najszybciej schodza te w słodkiej papryce

 

pozdro W

Sent from my Nokia 1011

ja wczoraj odwiedziłem lidla, zakupy: 3 pilosy tłuste te takie trójkątne, 3 pilosy tłuste okrągłe, 3 typu włoskiego.. plus jako bonus i wariacja ze strony mojej żonki-mozarella.

 

wędzenie w sobotę :)

Małosolny

ehh przepraszam Cię.... ja tam się od dłuższego czasu serca doszukiwałem i kręciłem, że to Baleronik sercowny :P żadne pierdółki.. baleronik kochany a ogórki małosolne.

Piękny wyrób !!!Pozdrawiajm

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

TeBe, najlepiej :grin: cześć i chwała ;) nic lepszego nie ma. Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

TeBe, jaka jest różnica w smaku,jeśli chodzi o parzenie a dopiekanie w piekarniku?

Jak długo siedzi w tym piekarniku i w jakiej temperaturze?

 

Kolorki piękne :clap:

Karolu, ja dopiekam czasem w piekarniku, w rękawie foliowym żaroodpornym. Wyrób wychodzi bardziej soczysty niż parzony w garze. Minusem jest to, że właśnie sobie stopiłem sonde od termometru elektronicznego :-)

 

Przepis beztermometrowy jest mniej więcej taki - 150C nastawione w piekarniku z termoobiegiem, 1h.

 

[ Dodano: Sob 15 Wrz, 2012 01:15 ]

No to jeszcze przekrój moich polędwiczek:

 

http://farm9.staticflickr.com/8034/7986850932_a6e6394b70_c.jpg

DSCN4632 by TeBeWAW, on Flickr

TeBe, kanada, aż mi się Captain Morgan w żołądku odezwał :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Są delikatne. Rozpływają się w ustach i nie są zbyt słone.

Ja protestuję! Tortury oprócz tego, że niezgodne z prawem międzynarodowym to zwyczajnie nieetyczne są. :wink: :thumbsup: :thumbsup:

AJVAR SERBSKI (ortodoksyjny)

TeBe w przepisie na Ajvar podałeś 0,5 L oliwy , to są 2 szkl... nie wiem czy nie nastąpiła jakaś pomyłka . Dzisiaj konczę Ajvar i na moje '' oko" ta ilość oliwy do tej ilości jest zdecydowanie za dużo... osobiście dam 1/2 szkl... i pewnie tyle wystarczy. :wink:

Proszę Cię abyś jeszcze raz sprawdził swój przepis. ... :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

TeBe nie żebym ... ale muszę .... dojechałeś zdjęciem i wyrobem. :tongue:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

:clap: :clap: polędwiczki wyglądają :thumbsup: :thumbsup:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

AJVAR SERBSKI (ortodoksyjny)

TeBe w przepisie na Ajvar podałeś 0,5 L oliwy , to są 2 szkl... nie wiem czy nie nastąpiła jakaś pomyłka . Dzisiaj konczę Ajvar i na moje '' oko" ta ilość oliwy do tej ilości jest zdecydowanie za dużo... osobiście dam 1/2 szkl... i pewnie tyle wystarczy. :wink:

Proszę Cię abyś jeszcze raz sprawdził swój przepis. ... :wink:

Halusiu, nie ma błędu, pół litra oliwy na 5kg papryki.

Za każdym razem jak podchodzę do komputera otwieram ten temat i zerkam na to zdjęcie :) co tu napisać.. no... ten kolor, skórka :clap: :grin: przyjemność dla oka, pożywka dla wyobraźni i zapewne uciecha dla podniebienia :) nie często po samym wyglądzie można stwierdzić, że coś jest mięciutkie... Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Halusiu, nie ma błędu, pół litra oliwy na 5kg papryki.

Ok Tomku , ale ja mimo wszystko dałam tylko 1/2 szklanki oliwy, obawiałam się że nadmiar oliwy wypłynie na wierzch jak stało się to u pokemona. A tak w ogóle Ajvar jest powiem po młodzieżowemu ''zajebisty'' :blush: . Musze zrobić jeszcze jedną albo ze dwie porcje bo wyszło mi tylko 4 słoiczki po dżemie . :thumbsup: :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.