Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem wykonać pasztet wg receptury "Extra smarowny pasztet słoikowy BonAir'a".

Problem pojawił się w kilku słoikach gdzie obok pasztetu zrobiła się intensywnie czerwona galaretka.

Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki?

Co moglem źle zrobić?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki?

Tak.

Co moglem źle zrobić?

Na przyszłość zrób parzenie wątroby do momentu, kiedy przestanie wydzielać się krew.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185176
Udostępnij na innych stronach

Tak przeczuwałem. Pasztet dla bezpieczeństwa zutylizuje.

Czemu chcesz się go pozbyć ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185219
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki?

pewnikiem za krótko parzyłeś... ja parzę wątróbki min 10 minut... ale nie wyrzucaj od razu...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185225
Udostępnij na innych stronach

ewnikiem za krótko parzyłeś... ja parzę wątróbki min 10 minut... ale nie wyrzucaj od razu...

a co z przepisami gdzie dajemy surową wątrobę ?

 

Wyciek jest najprawdopodobniej zabarwiony sokami z krótko parzonej wątroby - za mało dodanego (pochłaniacza ) kasza manna , bułka ...

Wytrącenie może być też spowodowane słabym wymieszaniem składników.

 

Jeżeli wyciek stężał i ma konsystencję galaretki - to śmiało możesz go jeść.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185230
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki?

pewnikiem za krótko parzyłeś... ja parzę wątróbki min 10 minut... ale nie wyrzucaj od razu...
Nie wyrzucać? Jakoś mało apetycznie to wygląda po za tym zapach jakiś mało pasztetowy. Smak ok, tylko boję się, że jak jest to krew to szybciej się psuje.

Gdy postoi około 10 minut zaczyna pływać galareta.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185255
Udostępnij na innych stronach

Nie wyrzucać?

Wątróbkę można jeść na surowo.Dobrze zrobiona wątróbka powinna być w środku krwista więc ja bym nie wyrzucał.Może trochę nieapetycznie wygląda ,ale jeść się da.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185256
Udostępnij na innych stronach

...Może trochę nieapetycznie wygląda ,ale jeść się da.

niektóre rzeczy tylko raz :cool:

A tak na poważnie.

Ja praktykuje już od zawsze, wyroby które mi się nie podobają lub wzbudzają u mnie urazę

nie ruszę, bo szkoda zdrowia :cool:

Jakoś do dzisiaj się sprawdziło...

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185257
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.