halogen Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Listopada 2011 Postanowiłem wykonać pasztet wg receptury "Extra smarowny pasztet słoikowy BonAir'a". Problem pojawił się w kilku słoikach gdzie obok pasztetu zrobiła się intensywnie czerwona galaretka. Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki? Co moglem źle zrobić? Cytuj Tani Hostel Wrocław Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Listopada 2011 Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki? Tak.Co moglem źle zrobić? Na przyszłość zrób parzenie wątroby do momentu, kiedy przestanie wydzielać się krew. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halogen Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Listopada 2011 Tak przeczuwałem. Pasztet dla bezpieczeństwa zutylizuje. Za pierwszym razem wyszedł mi super a teraz klops. Cytuj Tani Hostel Wrocław Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Listopada 2011 halogen, takie zycie ale nie poddawaj sie kolego!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halogen Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Listopada 2011 Dam radę. Teraz szykuję się do produkcji i wędzenia. No cóż mam nauczkę. Cytuj Tani Hostel Wrocław Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Listopada 2011 Tak przeczuwałem. Pasztet dla bezpieczeństwa zutylizuje.Czemu chcesz się go pozbyć ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Listopada 2011 Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki?pewnikiem za krótko parzyłeś... ja parzę wątróbki min 10 minut... ale nie wyrzucaj od razu... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Listopada 2011 ewnikiem za krótko parzyłeś... ja parzę wątróbki min 10 minut... ale nie wyrzucaj od razu...a co z przepisami gdzie dajemy surową wątrobę ? Wyciek jest najprawdopodobniej zabarwiony sokami z krótko parzonej wątroby - za mało dodanego (pochłaniacza ) kasza manna , bułka ... Wytrącenie może być też spowodowane słabym wymieszaniem składników. Jeżeli wyciek stężał i ma konsystencję galaretki - to śmiało możesz go jeść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halogen Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Listopada 2011 Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki?pewnikiem za krótko parzyłeś... ja parzę wątróbki min 10 minut... ale nie wyrzucaj od razu...Nie wyrzucać? Jakoś mało apetycznie to wygląda po za tym zapach jakiś mało pasztetowy. Smak ok, tylko boję się, że jak jest to krew to szybciej się psuje. Gdy postoi około 10 minut zaczyna pływać galareta. Cytuj Tani Hostel Wrocław Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Listopada 2011 Nie wyrzucać? Wątróbkę można jeść na surowo.Dobrze zrobiona wątróbka powinna być w środku krwista więc ja bym nie wyrzucał.Może trochę nieapetycznie wygląda ,ale jeść się da. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Listopada 2011 ...Może trochę nieapetycznie wygląda ,ale jeść się da.niektóre rzeczy tylko raz A tak na poważnie. Ja praktykuje już od zawsze, wyroby które mi się nie podobają lub wzbudzają u mnie urazę nie ruszę, bo szkoda zdrowia Jakoś do dzisiaj się sprawdziło... :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halogen Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Listopada 2011 Wrony będą miały ucztę... Cytuj Tani Hostel Wrocław Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halogen Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 17 Listopada 2011 Może zamiast wyrzucać spróbuj po kombinować :wink: Są tacy co im niestety jedzenia brakuje :sad:Pewnie, popieram. Ale nie można ich potruć. Cytuj Tani Hostel Wrocław Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6295-problem-z-pasztetem/#findComment-185447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.