Maxell Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Temat założyłem po to, by się zorientować, czy będą chętni do uczestnictwa w kursie dotyczacym produkcji kiełbas dojrzewajacych (fermentujacych). Kurs takowy przeprowadzony zostałby przez naszego Kolegę (który od lat zajmuje się produkcją takich wędlin) z północnej (bardzo północnej ) Polski w ustalonym wspólnie okresie. Zakwaterowanie planowane jest w jakimś ośrodku wypoczynkowym nad jeziorem w lesie. Co Wy na to? Są chętni? jesli tak, prosze zgłszać swe kandydatury: 1. Maxell + 1 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. ... Oczywiście, biorąc pod uwagę charakter produkcji, kurs trwałby kilka dni. Dodam, że koordynatorem i współorganizatorem ewentualnego szkolenia, jest Kolega Kyzimol. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Grudnia 2011 1. Maxell + 1 2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Grudnia 2011 1. Maxell + 1 2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie 3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Grudnia 2011 1. Maxell + 1 2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie 3. Kadet + 1 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Grudnia 2011 1. Maxell + 1 2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie 3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu) 4. Kadet + 1 5. 6. 7. 8. 9. 10. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Chwila nieuwagi a już ktoś przeskoczy.1. Maxell + 12. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)4. Kadet + 15.6.7.8.9.10. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Grudnia 2011 hwila nieuwagi a już ktoś przeskoczy.1. Maxell + 12. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)4. Kadet + 15. andrzej k6.7.8.9.10. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zdecydowanie tak. Kwestia terminu. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Grudnia 2011 1. Maxell + 12. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)4. Kadet + 15. andrzej k6.karolszymczak +17.8.9.10. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Grudnia 2011 1. Maxell + 1 2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie 3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu) 4. Kadet + 1 5. andrzej k 6. karolszymczak +1 7. Radek 8. jpionka + 1 9. 10. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 13 Grudnia 2011 1. Maxell + 12. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)4. Kadet + 15. andrzej k6. karolszymczak +17. Radek8. jpionka + 19. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu)10. Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 13 Grudnia 2011 rozumiem że kurs potrwa 3-4 tygodnie żeby sprawdzić efekt Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Aż tyle to na pewno nie, ale ok. tygodnia lub nieco więcej. Na finał mozna podjechać, lub uczestnicy zabiorą próbki ze sobą. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 13 Grudnia 2011 1. Maxell + 12. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)4. Kadet + 15. andrzej k6. karolszymczak +17. Radek8. jpionka + 19. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu)10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu )11. Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Qurka wodna,niech jakaś dobra dusza i mnie dopisze :blush: - się robi - chudziak :lol: Ale ten termin :rolleyes: Pozdrawiam serdecznie. 1. Maxell + 1 2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie 3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu) 4. Kadet + 1 5. andrzej k 6. karolszymczak +1 7. Radek 8. jpionka + 1 9. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu) 10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu ) 11.chłop z warmii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Ogólny zarys kursu. Termin druga połowa lutego u Andrzeja Bagno. Główny pomocnik Grzegorz 565. Jak wiadomo cykl produkcyjny wynosi ok. 1 miesiąca, my będziemy musieli się zmieścić w 3 dniach. Czyli będzie tak jak w telewizji w krótkim czasie pokażemy różne fazy dojrzewania wyrobów, a co się z tym wiąże nasz technolog będzie przygotowywał to wszystko dużo wcześniej . Mamy czas na dyskusję i podjęcie ostatecznej decyzji do końca roku. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Grudnia 2011 termin odpowiedni! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon70 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam chętnie bym się wybrał na ten kurs ale jeszcze mało wiem i o klasyfikacji mięsa i obróbce dopiero raczkuję :rolleyes: Cytuj To co robisz podkreśla,lub przekreśla to co mówisz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vito_miks Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Może przy tej okazji organizatorzy przygotują wersję multimedialną. Skorzysta zapewne więcej osób, a będzie i przyczynek do rzeczowych i konkretnych pytań i odpowiedzi na forum.To tylko luźna propozycja pod rozwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam chętnie bym się wybrał na ten kurs ale jeszcze mało wiem i o klasyfikacji mięsa i obróbce dopiero raczkuję :rolleyes: To najpierw się wybierz na kurs podstawowy SDM. Sam byłem 2 razy - na pewno warto. Czytaj forum i artykuły na stronie głownej i będzie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon70 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 14 Grudnia 2011 vlodi, witaj siedzę codzienne łykam co się da na forum i głównej mam też drobne osiąniecia w domowej produkcji ale :question: Cytuj To co robisz podkreśla,lub przekreśla to co mówisz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimol Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 14 Grudnia 2011 przy takim zestawie uczniów :grin: i profesorów nie pozostaje nic innego jak się zapisać :tongue: 1. Maxell + 1 2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie 3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu) 4. Kadet + 1 5. andrzej k 6. karolszymczak +1 7. Radek 8. jpionka + 1 9. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu) 10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu ) 11.chłop z warmii12. rimol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Kyzimol, podaj mi szczegółowe dane na temat kursu:1. Termin,2. Miejsce,3. Czas trwania,3. Cena od uczestnika,4. Prowadzący,5. Plan zajęć,6. Ilość uczestników,itp., a ja to opracuję i wrzucę na stronkę SDM jako kurs specjalistyczny. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekm Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 15 Grudnia 2011 1. Maxell + 12. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)4. Kadet + 15. andrzej k6. karolszymczak +17. Radek8. jpionka + 19. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu)10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu )11.chłop z warmii12. rimol13. Wiesiekm Cytuj Wszystko zaczyna się od marzeń. Pozdrawiam, Wiesiekm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.es Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 15 Grudnia 2011 -------------------------------------------------------------------------------- 1. Maxell + 1 2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie 3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu) 4. Kadet + 1 5. andrzej k 6. karolszymczak +1 7. Radek 8. jpionka + 1 9. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu) 10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu ) 11.chłop z warmii 12. rimol 13. Wiesiekm 14.jacek.es(wstępnie, zalezy od terminu) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/#findComment-190797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.