Skocz do zawartości

10-12.02.2012 r. Łazy Kiełbasy dojrzewające-kurs specjalist.


Rekomendowane odpowiedzi

Temat założyłem po to, by się zorientować, czy będą chętni do uczestnictwa w kursie dotyczacym produkcji kiełbas dojrzewajacych (fermentujacych).

Kurs takowy przeprowadzony zostałby przez naszego Kolegę (który od lat zajmuje się produkcją takich wędlin) z północnej (bardzo północnej :D ) Polski w ustalonym wspólnie okresie. Zakwaterowanie planowane jest w jakimś ośrodku wypoczynkowym nad jeziorem w lesie. :D

Co Wy na to? Są chętni? jesli tak, prosze zgłszać swe kandydatury:

 

1. Maxell + 1

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

...

 

Oczywiście, biorąc pod uwagę charakter produkcji, kurs trwałby kilka dni.

Dodam, że koordynatorem i współorganizatorem ewentualnego szkolenia, jest Kolega Kyzimol.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 372
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Carpe diem - raz kozie death

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5.

6.

7.

8.

9.

10.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Chwila nieuwagi a już ktoś przeskoczy.

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5.

6.

7.

8.

9.

10.

hwila nieuwagi a już ktoś przeskoczy.

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5. andrzej k

6.

7.

8.

9.

10.

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Zdecydowanie tak. Kwestia terminu.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5. andrzej k

6.karolszymczak +1

7.

8.

9.

10.

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5. andrzej k

6. karolszymczak +1

7. Radek

8. jpionka + 1

9.

10.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5. andrzej k

6. karolszymczak +1

7. Radek

8. jpionka + 1

9. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu)

10.

wędkarstwo, grzyby i wędzenie
http://www.grzegorzswiadek.pl

rozumiem że kurs potrwa 3-4 tygodnie żeby sprawdzić efekt
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Aż tyle to na pewno nie, ale ok. tygodnia lub nieco więcej. Na finał mozna podjechać, lub uczestnicy zabiorą próbki ze sobą.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5. andrzej k

6. karolszymczak +1

7. Radek

8. jpionka + 1

9. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu)

10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu )

11.

Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!!

 

Qurka wodna,niech jakaś dobra dusza i mnie dopisze :blush: - się robi - chudziak :lol:

Ale ten termin :rolleyes:

 

Pozdrawiam serdecznie.

 

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5. andrzej k

6. karolszymczak +1

7. Radek

8. jpionka + 1

9. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu)

10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu )

11.chłop z warmii

Ogólny zarys kursu.

Termin druga połowa lutego u Andrzeja Bagno. Główny pomocnik Grzegorz 565. Jak wiadomo cykl produkcyjny wynosi ok. 1 miesiąca, my będziemy musieli się zmieścić w 3 dniach. Czyli będzie tak jak w telewizji w krótkim czasie pokażemy różne fazy dojrzewania wyrobów, a co się z tym wiąże nasz technolog będzie przygotowywał to wszystko dużo wcześniej . Mamy czas na dyskusję i podjęcie ostatecznej decyzji do końca roku.

www.ratownicy.org
Witam chętnie bym się wybrał na ten kurs ale jeszcze mało wiem i o klasyfikacji mięsa i obróbce dopiero raczkuję :rolleyes:

To co robisz podkreśla,lub

przekreśla to co mówisz.

Może przy tej okazji organizatorzy przygotują wersję multimedialną. Skorzysta zapewne więcej osób, a będzie i przyczynek do rzeczowych i konkretnych pytań i odpowiedzi na forum.

To tylko luźna propozycja pod rozwagę.

Witam chętnie bym się wybrał na ten kurs ale jeszcze mało wiem i o klasyfikacji mięsa i obróbce dopiero raczkuję :rolleyes:

To najpierw się wybierz na kurs podstawowy SDM. Sam byłem 2 razy - na pewno warto. Czytaj forum i artykuły na stronie głownej i będzie ok.

 

Pozdrawiam

vlodi, witaj siedzę codzienne łykam co się da na forum i głównej mam też drobne osiąniecia w domowej produkcji ale :question:

To co robisz podkreśla,lub

przekreśla to co mówisz.

przy takim zestawie uczniów :grin: i profesorów nie pozostaje nic innego jak się zapisać :tongue:

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5. andrzej k

6. karolszymczak +1

7. Radek

8. jpionka + 1

9. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu)

10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu )

11.chłop z warmii

12. rimol

Kyzimol, podaj mi szczegółowe dane na temat kursu:

1. Termin,

2. Miejsce,

3. Czas trwania,

3. Cena od uczestnika,

4. Prowadzący,

5. Plan zajęć,

6. Ilość uczestników,

itp., a ja to opracuję i wrzucę na stronkę SDM jako kurs specjalistyczny.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5. andrzej k

6. karolszymczak +1

7. Radek

8. jpionka + 1

9. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu)

10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu )

11.chłop z warmii

12. rimol

13. Wiesiekm

Wszystko zaczyna się od marzeń.

 

Pozdrawiam,

 

Wiesiekm

--------------------------------------------------------------------------------

 

1. Maxell + 1

2. tomaj77 +3 co do tej 3 to wstępnie

3. Gonzo (wstępnie, zależy od terminu)

4. Kadet + 1

5. andrzej k

6. karolszymczak +1

7. Radek

8. jpionka + 1

9. świadziu ( zależy od miejsca i terminu kursu)

10.Podlasiak ( zależy od czasu i terminu )

11.chłop z warmii

12. rimol

13. Wiesiekm

14.jacek.es(wstępnie, zalezy od terminu)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.