torba Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 23 Marca 2012 witam , na foto schab, karkówka i boczek po zaprawce grzesia - przesolonej ale do wódeczki ok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-208981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 30 Marca 2012 witam ,, rozwiesiłem dzisiaj podzielone wędzonki do różnych pomieszczen o różnej wilgotności i temperaturze, w masarence temp. 8*c i wilg. 80%, w kotłowni14*c i 55%, a spiżarence nalewkowej 20*c i wilgot. max 40%.. zobaczymy jak powiedzie się eksperyment... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-210427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 30 Marca 2012 pomieszczen o różnej wilgotności i temperaturzeTylko pozazdrościć :clap: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-210455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 30 Marca 2012 w kolejce z zamrażalki na bakterie czekają :poledwiczki z jelenia i dzika;schaby z sarny; szynki z dzika ; sarny i jelenia oraz udziec z młodej sarny z kością ,, kolejne doświadczenie w drodze,,,pokręce też z boczkiem wieprzowym troszkę kiełbaski !!pozdrawiam worek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-210477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 witam foto --013 reszta z polędwiczki wieprzowej dosuszonej w temp max 20*C i wilgot 35%-co mi dzieci zostawiły...!!! foto --005 dziczyzna w trakcie suszenia jutro wieczorem zaczynamy wedzić... pozdrawiam worek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-211790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 dzisiaj wedzimy na zimno wedzonki z dziczyzny z bakteriami , zrobiłem też kiełbaski z wieprzowiny i jelenia z bakteriami !!= w/g uwag kol.Bagna, baleronik na foto to w/g przepisuGrześka,,, przesolony , ale z wierzchu,,, - środek rewelacja,,, zdrowych i wesołych świąt pozdrawiam worek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-212020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 reszta z polędwiczki wieprzowej dosuszonej w temp max 20*C i wilgot 35%-co mi dzieci zostawiły...!!!też tak mam, ale to jest miłe. Nawet bardzo. Baleronik wygląda :thumbsup: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-212099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 dziczyzna z bakterią uwędzona i kiełbaska też Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-212723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ścinkowa robiona w niedzielę palmową: A tu rezultat dojrzewania cienkiej w święta: Dzisiaj zrobiła furorę na imieninach szefa :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-212796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 :grin: to jednak nauka nie poszła w las :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-212808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 mikami, Gratulacje. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-212883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 zgodnie z zaleceniami kolegi Bagna kiełbaski przeniosłem -do wyższej temperatury 15* i mniejszej wilgotności - 55% - niż mam w masarence Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-213996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 bez obrazy , ale jakby podobne pajęczyny ? :grin: :grin: :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-213998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 też w kotłowni?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-213999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 też w kotłowni??lubię takie klimaty :grin: akurat po starym kurniku :grin: , ale to był pierwszy dzień kiedy zacząłem tam działać . Nie wklejam zdjęć coby nie wyszło jak u Pisa . Zrobię całą relację z moich działań w moim warsztaciku jak będzie koniec . A kiedy ? łoj nie wiem :blush: bo wszystko robię sam , więc ... Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-214001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 kolejny rzut wędlin w/g przepisu Grześka jutro do wędzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-215490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigo Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Worek chłopie, Ty to masz apetyt.Widać że nauka na kursie w las nie poszła. W sumie daleko to nie mam, może wpadnę kiedyś na degustację..... i dobrą "trylogię" zabiorę.... Cytuj ZIGO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-215516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 ..trenuj czytanie,,, książek mam do oporu ,,, robię dziś kolejną 20-stkę plebana !! ZAPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-215552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ja bym chętnie podjechał ale nie wstawiłeś swojego miejsca pobytu na mapie.Pozdrawiam Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-215560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 centrum - stolica kaszub kartuzy koło ŁAPALIC !!! [ Dodano: Nie 29 Kwi, 2012 22:04 ]FOTO0027- POLĘDWICZKA W/G GRZEŚKA ŚWIERZA,,,FOTO 0028 DŁUGODOJRZEWAJĄCA NA BA KTERIACH Z JEJENIA SZYNKA... FOTO 0029 BOCZEK WP. Z BAKTERIAMIFOTO 006 WIEPRZOWINA W/G GRZEŚKA !! SMACZNEGO ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-215853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 16 Maja 2012 przeniosłem balerony do chłodni - temp. max 5* - wilgotn, do 90% , w masarence temper. skoczyła do 15* a wilgotność spadła do 60 % i pojawiła się pleśń... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-218210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torba Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 22 Października 2012 witam , na fotom wieprzowe wedzonki z lipca dojrzewaja i dziś wstawione z jelenia do wedzenia..pozdrawiam woras Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-245115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 26 Października 2012 Miałem okazję kosztować kiełbaski z ostatniego foto. Nauka nie poszła w las na 1000%. Są :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6468-10-12022012-r-%C5%82azy-kie%C5%82basy-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/15/#findComment-246080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.