Alltid Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Karolu!!!!Ty nas wszystkich na kuligu wyżywisz i na pewno książki zabrałeś :lol: :lol: Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-265337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 9 Lutego 2013 Dziś trochę bigosu na jakiś czas wystarczy W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 9 Lutego 2013 Karolu..czy Ty zajmujesz się żywieniem zbiorowym? :rolleyes: :wink: W sumie i ja jak coś robię ,to nie są małe ilości (nie umiem gotować w małych garnkach -chociaż w ostatnim tygodniu nieźle mi szło :wink:..chyba )..ale Twoja produkcja rzuca na kolana :clap: :clap: :clap: :grin: "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 9 Lutego 2013 Małgoś, Małgosiu bigos robię raz w roku i tak żeby na cały rok wystarczyło ale jak robię inne rzeczy to też nie umiem w małych ilościach za dużo bliskich cię ma :lol: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 9 Lutego 2013 Dziś trochę bigosu na jakiś czas wystarczy Karolu..czy Ty zajmujesz się żywieniem zbiorowym? Ja Karola rozumiem, :tongue: :thumbsup: dobry bigos w słoiku jest super przekąską na każdą okazję i wieczorne podjadanie. MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 9 Lutego 2013 Ja bigos robię co najmniej 2 x w roku...ale zamrażam. "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 9 Lutego 2013 MIRKON, no i o to chodzi W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 10 Lutego 2013 ...bigos robię raz w roku i tak żeby na cały rok wystarczyło...Karolu co robisz aby bigos wytrzymał w słoikach przez ten cały czas, pasteryzujesz? Ja zawsze go zamrażam, ciekaw jestem Twojej metody. pozdro W Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 11 Lutego 2013 bwie, Gorący nakładam do słoików i zakręcam.Jak zassie dekielki to odstawiam do piwniczki w chłodne miejsce. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 11 Lutego 2013 Gorący nakładam do słoików i zakręcami nigdy nie zdarzył Ci się bombaż? :rolleyes: Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 11 Lutego 2013 Tak się właśnie zastanawiam bo zawsze mi w domu mówili, że potrawy z cebulą w środku (min. bigos) to nie koniecznie dają radę przetrwać w słoiku bez mrożenia, nawet po wekowaniu. Nie wiem może się mylę, więc pytam.Szkoda by mi było zepsuć bigosu bo go bardzo lubię :thumbsup: pozdro Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 11 Lutego 2013 Ja trzymam bigos po tyndalizacji w słoikach 0,5 l tak ok 5 miesięcy ( tyle mniej więcej potrzebujemy czasu by go wciągnąć).Piwnica niestety o temp. 18 - 20 stopni.Jescze mi się nie przytrafiła jakaś wpadka.( z bigosem ).Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 11 Lutego 2013 Nigdy nie pasteryzuję i nigdy nie zdarzyło mi się żeby jakiś słoik się popsuł Moja mamta też tak robi i nigdy nie ma problemu.Proponuję zrobić chociaż jeden sloik na próbę opisać datę i zobaczyć co będzie za rok.Zaznaczam że do słoików nakładam bardzo gorący i w czasie stygnięcia słychać jak klikają zakrętki od sloikow zasysając się. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 11 Lutego 2013 Karolu, pytałem dlatego bo kiedyś musiałem zutylizować kilka słoików robionych tym sposobem :mellow: a był dwukrotnie gotowany i jeszcze bulgoczący nakładany do słojów... :rolleyes: teraz tyndalizuję Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 11 Lutego 2013 abratek, a ztym to się jeszcze nie spotkałem :shock: a robie tak od jakieś 15 lat dodam jeszcze że słoika gołymi rękoma nie jesteś wstanie otworzyć.Ja muszę użyć otwieracza. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-267569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 16 Lutego 2013 Dziś trochę cienkich parówek pracy sporo ale smak wspaniały: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-268764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 16 Lutego 2013 Dziś trochę cienkich parówekKarol, wyglądają całkiem fajnie Pamiętam jak swego czasu rodzice z Wrocławia przywozili cienkie parówki "z metra cięte" U nas można było o takich pomarzyć, lata 80-90 chyba MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-268765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 16 Lutego 2013 Dziś trochę cienkich parówek pracy sporo ale smak wspaniały:Karol ale zabawy z parówkami co ? ale fajnie zrobić swoje :clap: Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-268766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 16 Lutego 2013 Jakiś przepis na te parówki można prosić? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-268781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 16 Lutego 2013 Karolu,Jak WAM nie będą smakowały to przywieź do Bukowiny :grin: :grin: :grin: Zlotowicz na pewno sprawdzą zawartość soli w treści :thumbsup: MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-268784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 17 Lutego 2013 Korzystałem z tego przepisu https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/250883_10150837245652382_1154431277_n.jpg W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-268859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 17 Lutego 2013 Karolu stronka nie wchodzi Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-268860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 17 Lutego 2013 Parówki są według przepisu dziadka :lol: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-268861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 24 Lutego 2013 Wczoraj kilka polędwic i polędwiczek W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-270762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 1 Marca 2013 Dziś trochę przygotowań na zlot u Radka w Bukowinie: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/13/#findComment-271970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi