Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...

 

 

Taki chlebuś dziś mi wyszedł

 

Och Karol... Karol... mógłbyś się przyłożyć i troszkę uformować ten chlebek. :D  :facepalm: 

Ale mimo  wszystko podziwiam Twój zapał.... działasz . :clap: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550475
Udostępnij na innych stronach

Halinko właśnie o taki spontaniczny kształt mi chodziło,żeby nie był taki jak z książki.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550476
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halinko właśnie o taki spontaniczny kształt mi chodziło,żeby nie był taki jak z książki.

 

A chyba że tak  Karolku :D 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550479
Udostępnij na innych stronach

Karolu chlebek wyszedł bardzo artystycznie :) W szklanym naczyniu też go piekłam, ale ja wolę jednak w metalowym garnku (rondlu). Poeksperymentuj trochę a zobaczysz co fajnego Ci wyjdzie :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550503
Udostępnij na innych stronach

Agnieszko jutro drugie podejscie maka razowa bedzie w metalowym garze.Pozdrawiam Was serdecznie.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550513
Udostępnij na innych stronach

KArlu, przenosz daj jemu rosnac na papierze do pieczenia i ztym papierem przenies do garka, nie zniszczysz wtedy tego ksztaltnie wyrosnietego chlebka :)

 

 A jak juz mozesz to pokaz przekroj.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550567
Udostępnij na innych stronach

Karol oni/one Ci tu słodzą a ja Ci napiszę to czego nie napisały albo baly się napisać ... nie wyrósł Ci ten chleb jak Bozia przykazała ;)

 

Tapniete z Tapatalk

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550568
Udostępnij na innych stronach

Roger, ja stawiam, ze on wyrosl, tylko w czasie przenoszenia uszkodzil strukture chleba i sie falbaniasty zrobil

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550571
Udostępnij na innych stronach

 

 

A tak wygląda żytni razowy

 

Ten pszenny wyszedł Ci zdecydowanie ładniejszy , chyba się zgodzisz ze mną.

Teraz możesz powiedzieć , który Ci bardziej smakuje. :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550660
Udostępnij na innych stronach

Halinka no oczywistością jest że pszenne są ładniejsze ... w tym przypadku gluten swoje robi ... za to żytni rasowy i zdrowszy i smaczniejszy ... i dužo trudniejszy ;)

 

Tapniete z Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550669
Udostępnij na innych stronach

Pszenny ladny, a zytni po portsu za wilgotny, dlatego jest brzytszy. JAk zniemia sie maki to trzeba uwzglednic rowniez jej wilgotnosc. Tylko odrobine wody mniej. Dlatego struktura chleba poprzekrojenu jest taa.

 

 

 

 

Roger, ja stawiam, ze on wyrosl, tylko w czasie przenoszenia uszkodzil strukture chleba i sie falbaniasty zrobil

Patrzac tez na " dziurki" w chlebie pszenny wychodzi ,ze mialam racje. 

 

 arolu, kiedys jeden kolega ( tylko juz nie pamietam ktory) podal film you tube ,gdzie bylo pokazane prawidlowe uelastycznienie ( chyba poprawnie to slowo napisalam  :facepalm: ) ciasta chlebowego i jego skladanie. Wtedy Twoj chleb zytni rowniez poprawi strukture.

 

 No i tak jak Halusia, czekam na opinie smaku :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550671
Udostępnij na innych stronach

Generalnie jestem zwolennikiem ciemnego pieczywa,ale napisze bezstronnie.Pszenny lżejszy delikatniejszy i wiecej zapachu w trakcie pieczenia.Oby dwa wyszły w smaku rewelacyjne.Dzieciaki jedzą ten psszenny a ja rozowy,i wszyscY zadowoleni.Pozrawiam wszystkich i dziekuje za porady oraz sugestie.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-550709
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Karolu, ćwiczysz grillowanie przed zlotem ? :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-561179
Udostępnij na innych stronach

:) Urokliwe... one szyszłaki.... :yes::thumbsup:

Koloresy, dobrane znamienicie gustownie :thumbsup::clap:

Karol, może staraj się bździć na białym (wyżarzonym) węglu/brykiecie :):yes:

Żadną tajemnością jest również nakrywanie towaru tacką drugą, łatwiej się nawet obraca.... między innymi :frantics::thumbsup::D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-561190
Udostępnij na innych stronach

Miesko marynowane było w oleju i piwku 24h w smaku rewelacja kruchutkie i nie suche.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-561203
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Po wyżerce w Napoleonowie dziś skromniutko - tylko konserwy  :)


 


post-41339-0-47945200-1503667202_thumb.jpg


 


post-41339-0-08808600-1503667210_thumb.jpg


W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/28/#findComment-564534
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.