pokemon15 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Żeberka wymieszałem z dżemem brzoskwiniowym, ketchupem i przyprawą Harrisa ja daje musztarde i zamiast dzemu mjod a dla ostrosci Sambal oelek To już nie są żeberka JackaC... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 To o ten smak mi chodzilo Zbojaszku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 To już nie są żeberka JackaC... Cosik młodszy źle czytasz to co starszy pisze Kliknij linka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zbója/?p=367463 a tam jest napisane : Będzie cosik na wzór żeberek JackaC, ale bez wegety "Na wzór" czyli nie pisałem, że to przepis na żeberka JackaC :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Pieprz cayenne zastąpiłem przyprawą Harrisa, jest ostrzejsza. Na dno formy ułożyłem kawałki czosnku. Żeberka wymieszałem z dżemem brzoskwiniowym, ketchupem i przyprawą Harrisa i ... Podejrzewam, że rozumiem rezygnację z wegety. Nie rozumiem natomiast dodania ketchupa, toż to też nikt nie wie co w nim. W dodatku cukier albo coś mu podobnego w dżemie i znowu w nieszczęsnym ketschupie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Bardzo fajny pomysł z Harissą pewnie sosik akurat pod mój gust ^^ już się nie mogę doczekać... o 15 wstawiam do pieca ponad 4kg żeberek inspirowanych przepisem JackaC tęskni nam się za zlotem, co Zbójaszku? Pozdrawiam Nie rozumiem natomiast dodania ketchupa, toż to też nikt nie wie co w nim. W dodatku cukier albo coś mu podobnego w dżemie i znowu w nieszczęsnym ketschupie. Bracie, trzeba spróbować aby uwierzyć hehe a na prawdę warto! Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie rozumiem natomiast dodania ketchupaJa tam rozumiem, zrób, a zrozumiesz, ale w sumie nie rób ja Ci powiem bardzo smaczny jest sosik po upieczeniu na bazie dżemiku i ketchup'u :DA co do "chemii" w naszym życiu to powiedz mi bracie, gdzie tej chemii nie ma, jest wszędzie. Nie unikniemy jej, ale oczywiście można ją eliminować na tyle na ile się da tęskni nam się za zlotem, co Zbójaszku?A no się tęskni ale nic to Baśka, za dni 19, jak dobrze pójdzie to będę się zlotował, oj będę :D Bardzo fajny pomysł z Harissą Przyprawa "daje rade", już sie kończy, za niedługo mus zapasy odnowić Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 2 Września 2014 "Barszcz Sudecki" Waga warzyw przed obraniem. Kupowałem jak zwykle no oko i przed dalszą obróbką powarzyłem i pomierzyłem. Są to takie uśrednione proporcje. Jest to porcja na garnek 5 L: buraki - 0,7-0,8 kgmarchew - 10 dagpietruszka - 8 dagseler korzeń - 7 dagwywar - 3.5 L (wieprzowy, wołowy, drobiowy, warzywny, po pieczeniu mięs do wyboru, może też być woda, ale to nie to co na wywarach). Ja dziś miałem tylko 2 L wywaru i dolałem wody 1.5L.suszony liść selera - ja dodaję, ale nie jest konieczny Do smaku:sólczosnek - 2 średnie ząbki, zmiażdżony w prasce lub starty na małych oczkach tarkipieprz czarny - dwie szczyptyzakwas buraczany - 150-200 ml Warzywa ścieram na tarce o grubych oczkach, wrzucam do wywaru. Od czasu zagotowania gotuję 30-40 min. Po ugotowaniu wyłączam palnik i tak wsio się przygryza w garnku minimum 30 min. może być dłużej, mocniejszy smak warzyw. Odcedzam barszcz dodaję przyprawy, wszystko zagotowuję, ale nie gotuję i gotowe :D I można spożywać Wieczorkiem nastawiam dwie porcje zakwasu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 2 Września 2014 Zakwasik buraczany nastawiony, dwie porcyjki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 2 Września 2014 Zapomniałeś dać koper i chrzan. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 2 Września 2014 No fakt, nie myślałem o tym, ale teraz i tak bym nie dał, część zakwasu pojedzie na zlocik więc nie kombinowałem.Jeżeli już, to podaj ile tego chrzanu i kopru dodać, na słój 4.25 L, zapiszę sobie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 2 Września 2014 Tyle samo co do kiszenia ogórków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-368854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 6 Września 2014 Barszczyk na śniadanko, dwa kubeczki, a jak spożyję to... ... to biorę sie za dreptanie przy fasoli ze skwarkami czy jak ją zwał po bretońsku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-369379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 6 Września 2014 Fasolka gotowa Qrcze nie tam żebym się odraz chwalił, ale smaczniaste bardzo wyszło :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-369395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 7 Września 2014 Aleś smaka narobił Zbóju Mistrzu Madeju tą fasolką po bretońsku. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-369470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 10 Września 2014 Po ośmiu dniach kwaszenia zakwasik dziś odcedziłem przez tetrę i zabutelkowałem.Wyszedł bardzo dobry, nie mętny, i bardziej gęsty niż zazwyczaj, zrobił się jakby ocet balsamiczny, ale to chyba przez to, że "poleciałem" z ilością buraków, jakieś 15-20 dag więcej dałem niż zwykle abratek!! poprzednie mętne, tak jak na zlocie przypuszczałem, były od mrożonego chlebka, teraz chlebek był świeży i jest oki na kolor A jak jest zakwasik to i barszczyk się machnęło, tym razem na wywarze warzywnym Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 10 Września 2014 No Zbójaszku ale masz przerób buraczków - ale to dobrze... to jest "witaminowa bomba" ja też w sobotę nastawiłem...... z 13 kilo.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 10 Września 2014 Zbójaszku ,próbowałeś dodać odrobinę kwasu kiszonej kapusty zamiast chlebka ? Pozdrawiam Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 10 Września 2014 Wujaszku, ja dodawałem..... może miałem pecha ale to było gorsze..... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 10 Września 2014 nastawiłem...... z 13 kilo.... Tyle to ja przerobiłem :rolleyes: od Marca do teraz :laugh: Zbójaszku ,próbowałeś dodać odrobinę kwasu kiszonej kapusty zamiast chlebka ? Nie, nie dodawałem, ale z chlebkiem jest całkiem oki, byle nie z mrożonym odmrażanym Następne pół porcji nastawię na próbę z koprem i "krzanem" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 10 Września 2014 Następne pół porcji nastawię na próbę z koprem i "krzanem" Nastawiaj , nastawiaj . Cztery dni zbierania grzybów - będzie czym popijać Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 10 Września 2014 Nastawiaj , nastawiaj He he,pewnie nadal swojego zakwasu jeszcze nie nastawiłeś :laugh: Cztery dni zbierania grzybów Kto zbiera ten zbiera ja już wolę buraki na barszcz obierać Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 10 Września 2014 Zboju MAdeju, a buraczki z twojego kwasu do kanapek dobre sa. Czy tez zupe gotujesz na nich? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 11 Września 2014 Zboju MAdeju, a buraczki z twojego kwasu do kanapek dobre sa. Czy tez zupe gotujesz na nich? Idą na śmietnik Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 11 Września 2014 Idą na śmietnik http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,011_Wv_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 11 Września 2014 @ANNAM, nie ma co się złościć...- takie buraki na nic sie nie przydają.... sa już wyjałowione z soku ale najważniejsze jest to że są one jednak twarde (surowe)....Ja za sprawą kolegi mazurzaka zrobiłem "kryżałki".... w tej wersji jest to podgotowana kapusta oraz podgotowane buraki, i wszystko zakiszone..... o!... i takie buraczki sa cacy - nawet na kanapkę Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/14/#findComment-370448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.