qwiqweq Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Polecam wszystkim ten sposób, osobiście przetestowałem i sprawdza się w 100% użyłem tylko zwykłego garnka z pokrywką i trząsłem 5s. dłużej (wielkość garnka ma znaczenie) http://www.joemonster.org/filmy/38494/Szybkie_obieranie_czosnku Cytuj Kto sam nie płonie nie zdoła rozpalić innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dobre trzeba będzie wypróbować bo obieranie większej ilości ząbków do octu lub oliwy jest masakryczne Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 No niewiem czy każego ząbka z osobna nie trzeba bedzie nadgnieść. Jednym uderzeniem dłoni nie popękają wszystkie łupinki. (chyba). pzdr :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dziś próbowałem.... lipa.... nasz czosnek już jest za suchy na takie numery i jak mam walnąć każdy ząbek z osobna to już miski nie trzeba :tongue: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Grudnia 2011 A ja tam lubię obierać czosnek ... to się wkręca jak dłubanie słonecznika .... jakoś nie przemawia za mną machanie dwiema miednicami z kilogramem czosnku w środku .... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Grudnia 2011 jakoś nie przemawia za mną machanie dwiema miednicami z kilogramem czosnku w środku To weź 5 razy po 20dkg i śpiewaj La cucaracha" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Grudnia 2011 roger, hahaha .... a sąsiedzi to dopiero sobie pomyślą .... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Grudnia 2011 abratek, ale Cię wkręcili :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwiqweq Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Jednym uderzeniem dłoni nie popękają wszystkie łupinkiTo uderzenie dłoni służy rozbiciu główki czosnku nie łupinek nasz czosnek już jest za suchy na takie numery Ja tam nie mam problemu nawet z suchym Polskim :rolleyes: może spróbuj większy garnek ? Cytuj Kto sam nie płonie nie zdoła rozpalić innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Cała strategia polega na podłamaniu łupinek czosnku. Wystarczy płaskim nożem (bokiem) nadgnieść ząbek czosnku, i poprostu go wyłuskać.. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Zaleski Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Grudnia 2011 ja mam taką jakby rureczkę gumową, do niej wkłada się ząbki i tak jakby wałkuje się ręką. Wypadają i łupinki i czysty czosnek. Jutro wrzucę zdjęcia, choć muszę przyznać, że nie zbyt często tego używam, chyba kwestia ilości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Grudnia 2011 mam taką jakby rureczkę gumowąktoś już polecał to na forum na alledrogo tutaj - http://www.allegromat.pl/aukcja94090 a poniżej kolejny wynalazek działający na tej samej zasadzie http://www.porcella.pl/Urzadzenie_do_obierania_czosnku_Peels_Garlic_pomaranczowe_zielone_biale-764.html Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Zaleski Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Grudnia 2011 @bwie Dzięki za wyręczenie, właśnie o takim wynalazku pisałem, przepraszam za brak zdjęc/filmu ale przygotowania świąteczne mnie pochłonęły. Poprawię się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Grudnia 2011 http://www.joemonster.org...ieranie_czosnku Ja wypróbowałem na 2 główkach czosnek krajowy I nie które zeszły skórki całe nie które nie Ale i tak odchodziły lepiej niż zawsze Sposób sprawdzony w skali 1-10 polecam na 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Września 2023 3 godziny temu, Jurand Kaminski napisał(a): bardzo przydatny lifehack Może był przydatny 12 lat temu. Teraz linki sa już nieaktywne. Co zatem komentujesz? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.