Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Ja bym parzyła do 74 o C w środku

 

Ja parzę o stopień wyżej, tzn. 75*C . Taki mi smakuje :)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346327
Udostępnij na innych stronach

Karczek czyli baleron do 75 C ?

Jaja sobie robicie ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346373
Udostępnij na innych stronach

Tak jak napisałem, baleron parzę do 75*C. Bo taki lubię :) .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346410
Udostępnij na innych stronach

Ja bym parzył do temperatury 70 st C

 

Mało Andrzejku mało dla kakrkówki. Ta co jadłeś u mnie i mówiłeś że miękka to była parzona do 74-75st.C.

Oczywiście zależy to od samej karkówki, znaczy czy świntuch był młody czy już dobrze wyrośnięty. Te karkówki co to w Lubomku sprzedają to duże sztuki i ja je muszę "gonić" do 74-75st.C :D

 

Ja parzę o stopień wyżej, tzn. 75*C . Taki mi smakuje :)

 

To jest nas dwóch Radolek i dla mnie 75st.C w karkówce to jest max. temp. później im wyżej tym badrdziej sucha będzie :D

 

Karczek czyli baleron do 75 C ? Jaja sobie robicie ?

 

Miro, ja sobie jaj nie robię, od czasu jak jestem z Wami na forum, dość dużo kakrkówek uwędziłem i sparzyłem więc mogę napisać, że w parzeniu karkówki wprawę mam (na swój gust)

Poza tym w moim temacie o wędzonkach już pisałem do jakiej temp. ja karkówkę parzę :D

 

Oczywiście! jestem za tym coby każdy parzył swoje wyroby tak jak mu smakują :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346415
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak jak napisałem, baleron parzę do 75*C. Bo taki lubię :)

No chyba że tak. :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346419
Udostępnij na innych stronach

 

 

Karczek czyli baleron do 75 C ? Jaja sobie robicie ?

Strasznie się burzysz wiec jak według Ciebie powinno być, bo do mnie zdanie

 

Tak jak napisałem, baleron parzę do 75*C. Bo taki lubię .
lub

 

Mało Andrzejku mało dla kakrkówki. Ta co jadłeś u mnie i mówiłeś że miękka to była parzona do 74-75st.C. Oczywiście zależy to od samej karkówki, znaczy czy świntuch był młody czy już dobrze wyrośnięty. Te karkówki co to w Lubomku sprzedają to duże sztuki i ja je muszę "gonić" do 74-75st.C
przemawia i jest podparte doświadczeniem   :D

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346420
Udostępnij na innych stronach

Przepisy wewnętrzne nr 16, strona 102, Baleron gotowany:

 

   post-39755-0-79467500-1397489392_thumb.jpg

 

Raz dostaję opieprz, że nie trzymam się norm, a jak się trzymam to też źle.  :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346514
Udostępnij na innych stronach

 

 

Raz dostaję opieprz, że nie trzymam się norm, a jak się trzymam to też źle. :D

Tak to już jest, normy - normami, ale z czasem każdy i tak wypracuje dla siebie optymalne czasy i temperatury. Ja je traktuję jak drogowskaz :D , a baleron parzę do 75 stopi C.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346525
Udostępnij na innych stronach

 

 

Raz dostaję opieprz, że nie trzymam się norm,

Mirku Ja Ciebie nigdy gdzież bym śmiał  :cool: 

 

 

Ja je traktuję jak drogowskaz , a baleron parzę do 75 stopi C.

Mam podobne zdanie :D Pozdrawiam

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346527
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.