Radek. Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ja bym parzyła do 74 o C w środku Ja parzę o stopień wyżej, tzn. 75*C . Taki mi smakuje Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Karczek czyli baleron do 75 C ?Jaja sobie robicie ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 widać parzenie trudniejsze niż wedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Tak jak napisałem, baleron parzę do 75*C. Bo taki lubię . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja bym parzył do temperatury 70 st C Mało Andrzejku mało dla kakrkówki. Ta co jadłeś u mnie i mówiłeś że miękka to była parzona do 74-75st.C.Oczywiście zależy to od samej karkówki, znaczy czy świntuch był młody czy już dobrze wyrośnięty. Te karkówki co to w Lubomku sprzedają to duże sztuki i ja je muszę "gonić" do 74-75st.C Ja parzę o stopień wyżej, tzn. 75*C . Taki mi smakuje To jest nas dwóch Radolek i dla mnie 75st.C w karkówce to jest max. temp. później im wyżej tym badrdziej sucha będzie Karczek czyli baleron do 75 C ? Jaja sobie robicie ? Miro, ja sobie jaj nie robię, od czasu jak jestem z Wami na forum, dość dużo kakrkówek uwędziłem i sparzyłem więc mogę napisać, że w parzeniu karkówki wprawę mam (na swój gust)Poza tym w moim temacie o wędzonkach już pisałem do jakiej temp. ja karkówkę parzę Oczywiście! jestem za tym coby każdy parzył swoje wyroby tak jak mu smakują :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Tak jak napisałem, baleron parzę do 75*C. Bo taki lubię No chyba że tak. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Karczek czyli baleron do 75 C ? Jaja sobie robicie ? Strasznie się burzysz wiec jak według Ciebie powinno być, bo do mnie zdanie Tak jak napisałem, baleron parzę do 75*C. Bo taki lubię . lub Mało Andrzejku mało dla kakrkówki. Ta co jadłeś u mnie i mówiłeś że miękka to była parzona do 74-75st.C. Oczywiście zależy to od samej karkówki, znaczy czy świntuch był młody czy już dobrze wyrośnięty. Te karkówki co to w Lubomku sprzedają to duże sztuki i ja je muszę "gonić" do 74-75st.C przemawia i jest podparte doświadczeniem Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Przepisy wewnętrzne nr 16, strona 102, Baleron gotowany: Raz dostaję opieprz, że nie trzymam się norm, a jak się trzymam to też źle. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Raz dostaję opieprz, że nie trzymam się norm, a jak się trzymam to też źle. Tak to już jest, normy - normami, ale z czasem każdy i tak wypracuje dla siebie optymalne czasy i temperatury. Ja je traktuję jak drogowskaz , a baleron parzę do 75 stopi C. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Raz dostaję opieprz, że nie trzymam się norm, Mirku Ja Ciebie nigdy gdzież bym śmiał Ja je traktuję jak drogowskaz , a baleron parzę do 75 stopi C. Mam podobne zdanie Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6504-parzenie-karczku/page/2/#findComment-346527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.