kostek61 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 22 Marca 2013 :Nuter: :tongue: nie jest zły,jadłem kilka razy kiełbasę,była dobra,tylko w naszej świadomości siedzi ten wygląd :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-276450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 22 Marca 2013 tylko w naszej świadomości siedzi ten wyglądświadomość ,że jemy szczuraale przeraża mnie jednak myśl kiedy przed oczami widzę ten ogon i żółte zębyBoicie sie ze po zjedzeniu zeby wam urosna? :wink: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-276454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 22 Marca 2013 Mój dziadek również hodował nutrie i robił z nich głównie kiełbasy. Wiele bym dał aby znów poczuć ten smak. Dziękuję Andrzeju za namiar na ten sklep. Pracuję na Dąbrowskiego wiec pewnie odwiedzę go i może zrobię coś z nutrii. A jeżeli chodzi o opory do jedzenia dziwnych mięs to nie można myśleć jak ono wygląda za życia. Fakt ogon i zęby u nutrii są mało zachęcające ale mięso to wynagradza. Myślę, że jak ktoś się nie nauczył za dziecka jakiegoś smaku to czasami ciężko jest go przekonać bo emocje biorą górę. Tak samo jest z ozorami, flakami lub owocami morza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-276460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julian Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 23 Marca 2013 Andrzeju, dziękuję za pomysł na "nuterkę". Mięsko zapomniane poniekąd od czasu kiedy skórki przestały być interesowne. Nie wiedziałem że można je gdzieś jeszcze kupić. Rozumiem, że częć ludzi ma niesmak na myśl o tym stworku, ja nie pamiętam ich wyglądu - tata kilka chodował, więc tuszka na zdjęciach Andrzeja kojarzy mi się z króliczkiem :grin: . Jeśli zrobię grubą kiełbasę "króliczą :devil: " to i tak będzie zdrowsza i lepsza :thumbsup: od sklepowej-kupnej - a zjadacze nie muszą wiedzieć że to nie królik :devil: - tylko jego odmiana "grenlandzka :grin: " Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-276513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 23 Marca 2013 Andrzeju, dziękuję za pomysł na "nuterkę". Julian Kiedyś oszukaliśmy :blush: wujka . Na obiad była nutria a powiedzieliśmy że to królik . Wujek zareagował tak : słuchajcie ten królik to lepszy od kury . Jak by wiedział co je , to by odszedł od stołu :smile: i jeszcze by nam się oberwało . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-276577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 23 Marca 2013 Andrzejku!Właśnie zjadłam kanapkę z Twoim serkiem z kuligu :grin: Nadal jest pyszny :thumbsup: Mam jeszcze 10 cm :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-276640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 29 Marca 2013 Witam Baleron i szyneczka sparzone . Baranki z masełka zrobione . Kiełbaska na biało wyjęta z zamrażarki . Zakwas na żur zrobiony , tak na wszelki wypadek :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 29 Marca 2013 Baranki z masełka zrobione . Tyś to Andrzeju wykonał ??? :shock: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 29 Marca 2013 Tyś to Andrzeju wykonał ??? :shock: Tak , baranki wykonałem samemu . :smile: A to przed chwilką kupiłem :lol: żeby żur było z czego jeść . :tongue: :lol: Szkoda że były ostatnie trzy . :sad: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 30 Marca 2013 Tak właściwie zawsze można dołożyć jak zabraknie . :grin: Z Życzeniami Świątecznymi . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 30 Marca 2013 Baranki z masełka zrobione .Andrzeju, a skąd masz takie foremki fajne ??? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 30 Marca 2013 Andrzeju, a skąd masz takie foremki fajne ??? Teraz to się pojawiały nawet w każdym sklepie gospodarstwa domowego . Mam ją dawno , zapewne też w sklepie kupiłem . Pozdrowienia Świąteczne ślę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 30 Marca 2013 andrzej k, ten tłuszczyk na tej wędzonce jest wyśmienity :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 30 Marca 2013 Z tłuszczykiem... moje ulubione A chlebki przypominają mi zupełnie co innego :devil: Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 30 Marca 2013 A chlebki przypominają mi zupełnie co innego :devil: U nas to po prostu bułki - cycki do żuru . Część cycolka się obcina bułkę w środku się wydrąża i zalewa żurkiem . I w taki oto sposób zajadamy Świąteczny żurek . :grin: Pozdrawiam Świątecznie . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 30 Marca 2013 Baranki z masełka zrobioneTeż miałem taką foremkę,ale została w Polsce :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-278502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Witam . Dzisiaj wolne budowlane więc żeby nie zastygnąć zrobiłem trochę kaszaneczki na śniadanko :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-282971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Andrzeju u Ciebie jak zwykle perfekcja :clap: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-282976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 zrobiłem trochęNastępnym razem idż na całość :wink: Spółdzielnia Wielkopolska AK działa :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-282979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 3 Maja 2013 W poniedziałek jadąc do ubojni koło 6-tej rano wstąpiłem do sklepu rzeźnickiego tak z ciekawości :smile: . Opłaciło się na tyle , że w pojemniku były kości szpikowe za friko . No to zapakowałem trochę :smile: do siatki a za plecami słyszę - Andrzej psa nie masz , to po co tyle kości bierzesz . Często takie teksty słyszę jak kupuję taki asortyment co większość nie kupuje . Kości szpikowe to rarytas jak dla mnie i tych co wiedzą co z nimi zrobić . Oczywiście zostały przecięte obgotowane w szybkowarze i tak powstał przepyszny dodatek do treściwych zupek . Fotki nie mogę wkleić . Kilka dni fotosik u mnie nie działa . :sad: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-283373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 3 Maja 2013 Kości szpikowe to rarytas Szczególnie lubię szpik wołowy na gorąco z chlebkiem razowym. :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-283381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 3 Maja 2013 andrzej k, jak ja ogony kupuję to też się śmieją sprzedawczynie że ale się piesek ucieszy Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-283384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 3 Maja 2013 kości szpikowe a dokładnie to które :rolleyes: pierwszy raz słyszę i nie wiem czy każde się nadają :question: hmm..... wieprzowe? wołowe? czy drobiowe :wink: :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-283391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 4 Maja 2013 a dokładnie to które :rolleyes: pierwszy raz słyszę i nie wiem czy każde się nadają :question: Ja pisałem o kościach szpikowych wieprzowych . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-283465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 17 Maja 2013 http://img841.imageshack.us/img841/8928/p5170020.jpg Dzisiaj do wędzenia http://img526.imageshack.us/img526/280/p5170019.jpg Ricotta z czubricą czerwoną i suszoną papryką słodką . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/22/#findComment-284940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.