andrzej k Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1576 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Andrzej. Miruna do wędzenia, do smażenia a może do ryby po grecku? Andrzeju jak byś odczytał moje myśli . :D Wszystkiego po trochu Jest tego prawie 7kg Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-463778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1577 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ależ szaleństwa Anrzejku...same pyszności Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-463779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1578 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Coś mi tu Wielkanocą zalatuje Andrzeju U nas w domu jada sie biala z bigosem na swieta. Tez mam juz zrobione . Andrzej wspanialosci, u mnie serka nie ma, musze w koncu i za to sie zabrac Pozdrawima, Anna Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-463787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1579 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Ależ szaleństwa Anrzejku...same pyszności Elu U nas w domu jada sie biala z bigosem na swieta. W domu rodzinnym jak pamiętam to ryby były tylko w Wigilię a w dni świąteczne jadło się bigos , kiełbaskę , galarciki , kaczkę nadziewaną a w drugie święto obowiązkowo rosół z kury z swojskim makaronem ANNAM - na serki zapraszam Tak na zakąskę przed obiadkiem . Śledzik z cebulką i olejem lnianym . Na obiadek dorsz smażony i surówka z czerwo9nej kiszonej kapusty . Kaczuszka na jutrzejszy obiadek Szyneczki się wędzą Na dworze jak wiosną +10stopni C Gwiazdorek już dotarł . Przyniósł zasobnik do ciepłej wody nierdzewka 140 litrów . Po sezonie opałowym będzie wymiana 25letniego pieca gazowego na nowy i generalny remont kotłowni . Powstanie zmodernizowane miejsce do robienia wyrobów . .............. chyba Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-463867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1580 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Myślę że dosyć . Zaraz parzenie . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-463875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1581 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Ładne Andrzeju ja swoje wedze dopiero w Środę Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-463877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1582 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Andrzej, jesli kiedys uda mi sie spokojnie dotrzec na drugi koniec siwata, to sie wykorzystam to zaproszenie serkowe , Bardzo dziekuje. LAdne te wedzonki, a u mnie dalej w lodowce, czekam na zmiane pogody. Ponoc juztro ma nyc ponizej 30tu. Dzisiaj zapowiadaja tylko 39, czyli mniej niz wczoraj Pozdrawiam, serdecznie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-463951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1583 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jeszcze zalewa i za dwa dni będą jadalne Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1584 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jeszcze zalewa i za dwa dni będą jadalne A co powtykałeś do tych rolmopsów? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1585 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Andrzej, ciekawe te śledzie napisz co i jak to machnę kilka dla teściowej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1586 Opublikowano 20 Grudnia 2015 A co powtykałeś do tych rolmopsów? Wykałaczki coby się nie rozpadały . napisz co i jak Płaty z wiaderka wymoczone do smaku , Musztarda ostra sarepska wymieszana z drobno posiekaną cebulką , ogórek konserwowy i czerwona papryka . Jak są płaty szerokie to kroimy wzdłuż na dwie części , smarujemy musztardą z cebulką układamy po kawałku papryki i ogórka zawijamy i spinamy . Spinam dwoma wykałaczkami tak żeby było je widać bo o nieszczęście łatwo . Zalewa octowa oczywiście dowolna dla każdego taka jak do ryb . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1587 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wykałaczki coby się nie rozpadały . Nie o wykałaczki pytałam tylko o nadzienie Rolmopsy to była kiedyś szybka i dobra, sławiona przez literatów przekąska do setuni Na szczęście wszystko już jasne. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1588 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wykałaczki coby się nie rozpadały . Jak tu pięknie Będę wpadał. Cytuj Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1589 Opublikowano 20 Grudnia 2015 A co powtykałeś do tych rolmopsów? Wykałaczki coby się nie rozpadały . napisz co i jak Płaty z wiaderka wymoczone do smaku , Musztarda ostra sarepska wymieszana z drobno posiekaną cebulką , ogórek konserwowy i czerwona papryka . Jak są płaty szerokie to kroimy wzdłuż na dwie części , smarujemy musztardą z cebulką układamy po kawałku papryki i ogórka zawijamy i spinamy . Spinam dwoma wykałaczkami tak żeby było je widać bo o nieszczęście łatwo . Zalewa octowa oczywiście dowolna dla każdego taka jak do ryb . Pozdrawiam a jak ty robisz?podaj przepis na zalewe octowa:) chce jutro rolmopsy zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1590 Opublikowano 20 Grudnia 2015 a jak ty robisz?podaj przepis na zalewe octowa:) chce jutro rolmopsy zrobic 1litr wody1/3 szklanki octu 3 łyżki cukru liść laurowyziele angielskie pieprz w całości pieprz mielony cebula pokrojona w piórka ....... wszystko należy zagotować , wystudzić i zalać rolmopsy . Oczywiście najlepsze po paru dniach jak nabiorą mocy :D Zaznaczam , że zalewa nie należy do zalew kwaśnych takowych nie lubimy . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1591 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Choineczka ubrana i bombka WB też powieszona Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1592 Opublikowano 21 Grudnia 2015 He,he szybki jesteś,ja dopiero zakończyłem oprawianie choinki na balkonie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-464387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1593 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Sam się dziwię ale tak wyszło . Pierwszy mój wyrób w nowym roku . Nie mięsny ale do rosołu z perliczki to musiałem zrobić . Pozdrawiam nowo-rocznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-465833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1594 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Andrzej prawie tyle cosmy w Zoilowym Zakątku robili na 40 osób Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-465844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1595 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Andrzej co to jest...linia produkcyjna makaronu Prawie tak wyszło Andrzej prawie tyle cosmy w Zoilowym Zakątku robili na 40 osób Karolu , czyli pewne że dla czterech osób na bank wystarczy Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-465862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1596 Opublikowano 1 Stycznia 2016 P1010065.JPG Sam się dziwię ale tak wyszło . Pierwszy mój wyrób w nowym roku . Nie mięsny ale do rosołu z perliczki to musiałem zrobić . Pozdrawiam nowo-rocznie witam.wszystkiego naj...w tym nowym roku.a ja bym prosil przepis na ciasto do makaronu...jesli mozna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-465884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1597 Opublikowano 1 Stycznia 2016 .a ja bym prosil przepis na ciasto do makaronu...jesli mozna Ja zrobiłem to tak : 0,5kg mąki krupczatki , 4 żółtka jajek kurzych , 1/3 łyżki soli i nie mierzyłem ilości wody dolanej ale podgrzana do temperatury około 60stC . Wody tyle,żeby odpowiednio rozmieszać ciasto by się nadawało do rozwałkowania . Makaron krojony nożem i gotowany około 10 min. w osolonej wodzie z małym dodatkiem oleju Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-465885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1598 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Mąki krupczatki ?Ja używam do makaronu, pierogów i innych mąki tortowej. Krupczatka tylko do zasmażki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-465943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1599 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Mąki krupczatki ? Ja używam do makaronu, pierogów i innych mąki tortowej. Krupczatka tylko do zasmażki. A zrob makaron nie tylko na mace krupczatce ale polacz ja jeszcze z kaszka manna , tylko duzo zoltek do tego daj. Zdziwisz sie jaki smak makaronu. Dodam tylko jako bardzo wazna informacje, ze po wstepnym wyrobieniu takiego ciasta powinno ono odpoczac przed dalsza obrobka 1-3 godziny. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-466020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1600 Opublikowano 2 Stycznia 2016 po wstepnym wyrobieniu takiego ciasta powinno ono odpoczac przed dalsza obrobka 1-3 godziny. Aby uwolnić gluten. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/64/#findComment-466021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.