Mesch Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2576 Opublikowano 18 Września 2017 Bardzo ładnie walczysz Andrzeju Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2577 Opublikowano 18 Września 2017 mogę myśleć o odpoczynku Ale z Ciebie pracuś Andrzeju Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2578 Opublikowano 19 Września 2017 Dzięki... dzisiaj wędzenie serków i drugi raz wędzonki:D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2579 Opublikowano 19 Września 2017 do jutra zgadłem Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2580 Opublikowano 19 Września 2017 Myślę że może tak zostać???????? Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2581 Opublikowano 19 Września 2017 ☺ Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzidek2 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2582 Opublikowano 19 Września 2017 Mięsko przepiękne! Dwa dni po ile godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2583 Opublikowano 19 Września 2017 Dwa dni po ile godzin? Koło 5-6 godzin nie liczę osuszania w wędzarni . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2584 Opublikowano 19 Września 2017 Koło 5-6 godzin nie liczę osuszania w wędzarni . Padał deszcz? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2585 Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Padał deszcz? Była mżawka Pozdrawiam Edytowane 19 Września 2017 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzidek2 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2586 Opublikowano 19 Września 2017 Ooo, myślałem, że dłużej A temperatura jaka? Przymierzam się do jakiegoś mięska w niedalekim czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2587 Opublikowano 19 Września 2017 Od tygodnia mam termometr tak w przedziale od 40÷65 st. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2588 Opublikowano 19 Września 2017 Andrzeju fotki prawie takie jak na FB Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2589 Opublikowano 20 Września 2017 fotki prawie takie jak na FB ha ha Karolu - przecież nie robił chyba specjalnie innych Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2590 Opublikowano 20 Września 2017 Andrzejek jak zwykle tak trochę na śniadanko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2591 Opublikowano 20 Września 2017 Tak Cezarku...... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-567669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2592 Opublikowano 7 Października 2017 Witam Dzisiaj rano na targu jeszcze jedną upolowałem. Zima ma być długa i bardzo mroźna. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-570227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #2593 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Witaj Andrzejku masz jakiś konkretny przepis na przygotowanie takiej gąski ,mam fajny przepis na pieczoną gąskę z listy produktów tradycyjnych Pozdrawiam Edytowane 7 Października 2017 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-570229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #2594 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) mam fajny przepis na pieczoną gąskęTeż chętnie przytulę Andrzejku - następnym razem z mniejszego kalibru - bo widzę, że Ci pół gęsi rozerwało Edytowane 7 Października 2017 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-570232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2595 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Witam Pieczona gęś jak i podobnie kaczka robiona w moim domu rodzinnym . Ja staram się to robić jak najbliżej oryginału Na początek obcinamy szyję końcówki skrzydeł . Można wykorzystać do innej potrawy . Dzień przed pieczeniem gąskę obmywamy w zimnej bieżącej wodzie , osuszamy ręcznikiem papierowym , solimy stosownie do jej wagi plus majeranek i pieprz . Tak przygotowaną gęś wkładamy do lodówki . Na drugi dzień przygotowuję farsz – nadzienie ( ilość w zależności od wielkości gęsi) . - podroby z gęsi - żołądki , serca indycze wątroba drobiowa . - boczek wieprzowy Wszystko zmielone na sitku 4,5 mm . dwa pęczki natki pietruszkidwa jajka Przyprawy : sól 18g/kg pieprz 2,5g/kgmajeranek 1g/kggałka 1g/kgWszystko wymieszać nadziać gęś i zaszyć Przygotowujemy rękaw do pieczenia gdzie wkładamy gęś obkładamy jabłkami , ja do tego celu używam szarej renety pokrojonej w tzw. ósemki ze skórką ale bez gniazd nasiennych , wlewamy około 100-150 ml wody Zawiązujemy rękaw , na górze rękawa robimy z trzy otwory i do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni do odpowiedniej miękkości . Co do temperatury i czasu to wszystko zależy od rodzaju i jakości piekarnika Pozdrawiam Edytowane 7 Października 2017 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-570251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #2596 Opublikowano 7 Października 2017 Doklładnie Andrrzeju robisz jak ja. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-570253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2597 Opublikowano 7 Października 2017 Tak to wygląda na fotkach Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-570254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #2598 Opublikowano 7 Października 2017 Bajka! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-570259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #2599 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Na drugi dzień przygotowuję farsz – nadzienie Dokładnie tak samo nadziewaliśmy gąski w Pażęcach. Moi domownicy uwielbiają a szczególnie farsz. Ja jeszcze dodaję przesmażoną cebulę i żurawinę... Edytowane 7 Października 2017 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-570262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2600 Opublikowano 7 Października 2017 @@halusia@, Moi domownicy uwielbiają a szczególnie farsz. Faktycznie ..... farsz smaczny ....... ale gąska bajer Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/104/#findComment-570263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.