BazylWidzew Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Nalewka myśliwska nastawiona Pleban zlany do butelek Po lewej na winie jabłkowym, po prawej na tokaju. Różnica minimalna jak będę następny robił to na jabcoku Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-367346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Po lewej na winie jabłkowym, po prawej na tokaju. Różnica minimalna jak będę następny robił to na jabcoku Bazyl ... idziesz na całość sporo tego to ja wolę tą na tokaju Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-367349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 to ja wolę tą na tokaju Aniu a piłaś na jabłkowym Jabłkowe sam robię, a tokaja muszę kupowac Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-367359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 to ja wolę tą na tokaju Aniu a piłaś na jabłkowym Jabłkowe sam robię, a tokaja muszę kupowac Obiecuję przy wszystkich, że jak się kiedyś spotkamy to dostaniesz ode mnie przywieziony tokaj prosto z WęgierJeszcze nienaruszone... stoi już 2 lataMiałam jeszcze takie, które było nalewane na miejscu prosto z beczki ale je zużyłam Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-367369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Obiecuję przy wszystkich, że jak się kiedyś spotkamy to dostaniesz ode mnie przywieziony tokaj prosto z Węgier No to w takim razie chciałbym Cię jak najprędzej poznac Jeszcze nienaruszone... stoi już 2 lata Aniu Ty to masz silną wolę, u mnie by tak nie postało Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-367374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Tydzień temu robiłem kaszankę i czarne. Kaszanka totalna porażka a czarnego już nie robiłem, mam dosyc na jakiś czas wyrobów parzonych w jelitach Kaszanka skład:mięso z głów i ogona 1996 gwątróbka 1238 gpodgardle 2065 gpłuca 325 gserca 786 gskóry 526 gkrew 2200 gkasza gryczana 2000 g przyprawysól kłodawska 230 gpieprz 15 gmajeranek 20 gziele angielskie 4 gcebula 300 g Krojenie wątróbki ugotowane mięso na kaszankę i w czerwonej misce na czarne mielenie dodane przyprawy wymieszane nadziewanie kaszanka nabita w jelita Nadziewanie skończyłem o 2 w nocy i do parzenia. O 5 pobudka do pracy to się połozyłem spac, nastawiłem budzik w telefonie na pół godziny, telefon nie dzwonił bo się zepsuł Się tak gotowało do 4:30 prawie wszystkie jelita popękały Tak to wyglądało w garnku po wystygnięciu a tak w misce po wyjeciu Dzisiaj na śniadanie była kaszanka na ciepło Po doprawieniu bardzo smaczna, mam zapas na rok czasu Cebula, czosnek, pomidory z własnego ogródka tylko papryka ze sklepu Jeszcze mam 5 słoików z kaszanką.A mieso na czarne czeka w zamrażarce jak mi nerwy przejdą Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-368368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Nerwy czy sen ? ... upsss no chłopie parzenie przy takich wyrobach to podstawa na sen będzie reszta czasu ... ale teraz już to wiesz Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-368448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Wczoraj wstawione do peklowania Karkówka 2112 g, szynka 1160 g, polędwica 1058 g i 782 g boczku.Po 20 dniach wiszenia w kuchni wsadziłem do lodówki karkówkę a'la parmeńska. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-368487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Bazyl Twoja dokładność ważenia mięs mnie poraża, a swoją drogą nie widzę Cię na liście? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-368566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Bazyl to peklosól chyba z dokładnością do 0,1grama odważasz Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-368612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzisiaj troche mięsa z kości wykroiłem Z 4305 g kości mam 1906 g mięsa i 393 g mięsa tłustego. 53% mięsa wykrojone, dobry wynik Pisu mam wagę to sobie ważę a na zlot się wybieram tylko muszę sobie w pracy wolne załtwic. Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-368635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 1 Września 2014 Wspaniale Prymitywistyczne Dokonania Wysoki Wskaźnik Postępu....Nietuzinkowe Lussseirossss Poziom.....?...Black Sabbath domowych wyrobów Bazyl Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-368674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 1 Września 2014 Black Sabbath Jak Black Sabbath to ja jestem żelazny facet https://www.youtube.com/watch?v=a_JAj8SP5VE Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-368701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 3 Września 2014 Kabaczek dzisiaj zerwany 54 cm długości i 5150 g wagi Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-369005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 3 Września 2014 ale kaban raczej nie kaban, tylko cukinja Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-369029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 6 Września 2014 Ojciec wczoraj paprykę w słoiki wsadził Po prawej prażona, po lewej w solance Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-369365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 9 Września 2014 Dzisiaj wykroiłem trochę mięsa z kości Z 1722 g kości wykroiłem 696 g mięsa i 121 g mięsa tłustego, dobry wynik ponad 47% Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-369999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 9 Września 2014 Kabaczek dzisiaj zerwany IMG_3768.JPG 54 cm długości i 5150 g wagiWidziałem tą cukinię na własne oczy - niezłe monstrum Dzisiaj wykroiłem trochę mięsa z kości IMG_3793.JPG Z 1722 g kości wykroiłem 696 g mięsa i 121 g mięsa tłustego, dobry wynik ponad 47% Bazyl a co z tego mięsa będzie - psia mazurska? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-370002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 9 Września 2014 Bazyl a co z tego mięsa będzie - psia mazurska? Dokładnie uzbiera się z 10 kg i się zrobi Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-370006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 10 Września 2014 Nalewka myśliwska nastawiona Bazyl, w/g jakiego przepisu ta nalewka mysliwska. Z przepisow mysliwskich znam tylko bigos. Kapusta w garnku, a dzik po lesie jeszcze zapi..... no biega. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-370021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 10 Września 2014 w/g jakiego przepisu ta nalewka mysliwska A bierzesz "aromat z dzika" - to to samo co dodatek do marketowej myśliwskiej czy pasztetu (moczone w wodzi igliwie z odrobiną sierści) , garść szyszek, dwa bobki zajaca zbierane po rosie podczas pełni ..... itd ... itp .... A tak na poważnie to podstawowe składniki to : 1 litr spirytusu1 litr wodyLub alternatywnie mocny destylat pół szklanki miodu20 igieł sosnowych20 jagód jałowca5 ziaren ziela angielskiego1 łyżeczka tartej skórki pomarańczowej Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-370022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 10 Września 2014 w/g jakiego przepisu ta nalewka mysliwska A bierzesz "aromat z dzika" - to to samo co dodatek do marketowej myśliwskiej czy pasztetu (moczone w wodzi igliwie z odrobiną sierści) , garść szyszek, dwa bobki zajaca zbierane po rosie podczas pełni ..... itd ... itp .... A tak na poważnie to podstawowe składniki to : 1 litr spirytusu1 litr wodyLub alternatywnie mocny destylat pół szklanki miodu20 igieł sosnowych20 jagód jałowca5 ziaren ziela angielskiego1 łyżeczka tartej skórki pomarańczowej Dzieki. Ten przepis mam ze strony m..je go...owanie. Nie wspomnieli tylko nic o destylacie, ktoren to powinien stanowic wylaczna baze startowa do nalewek Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-370026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 10 Września 2014 Bazyl, w/g jakiego przepisu ta nalewka mysliwska. Tak jak napisał Roger tylko ja daję jeszcze 1 łyżeczke suszonego korzenia arcydzięgla i dałem zamiast 20 igieł sosny zwyczajnej 10 igieł sosny żółtej. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-370199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 10 Września 2014 Tak jak napisał Roger tylko ja daję jeszcze 1 łyżeczke suszonego korzenia arcydzięgla i dałem zamiast 20 igieł sosny zwyczajnej 10 igieł sosny żółtej. Dziękuję jak nie wiem co. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-370211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 14 Września 2014 Dzisiaj trochę mięsa z kości wykroiłem Z 3835 g kości wykroiłem 1328 g mięsa i 363 g mięsa tłustego. Mięcho się wędzi Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/25/#findComment-370935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.